02 Haziran 2008, Pazartesi 15:41:24

SunExpress 17. uçağını aldı!

Sun Express, geçen yıl sipariş ettiği 4 yeni Boeing 737-800 uçağından sonuncusunu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen törenle teslim alarak, filosuna 17. uçağı kattı.
  • eski bir XQ lu olarak emniyetli uçuşlar dilerim hayırlı olsun
  • tebrikler sunexpress. ulkemize gelen sifir ucaklara bir yenisi eklendi. guzel gelismele bunlar
  • Gerçekten sunexpress bizim sirketimiz,,yani devletin.en buyuk arti si.bu sirketi almanlarin yonetmesidir.objektik,guven,hosgoru...bizimkilerin elinde olsaydi..soyulmus sovana çevrilirdi içi disi torpil olurdu. bravo sunexpress
  • hoşgeldin SNG...

Boeing'in ABD Seattle'deki fabrikasından havalanarak, yakıt ikmali sonrasında saat 12.40'da Adnan Menderes Havalimanı'na inen uçak, alkışlarla ve çiçeklerle karşılandı.

Uçağın pistten aprona gelişinde ise iki itfaiye aracı uçağa su sıktı.
Aprona yanaşan uçaktan inen Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ve beraberindekilere çiçek verildi.
Uçağın filoya dahil edilmesi nedeniyle Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Say, firmanın Ege Bölge Koordinatörü Ömer Vanlı ve İzmir Vali Yardımcısı Ömer Karaman kurdele kesti. Törenin ardından uçak, basın mensuplarına gezdirildi.

FİLONUN YAŞI 6.3'E DÜŞTÜ

Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı olan TC-SNG'yi İzmir'e indirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Firmalarının İzmir'deki 5'inci uçağa kavuştuğunu belirten Say, uçağın İzmir ve Türk turizmine hayırlı olması dileğinde bulundu.

“Yeni uçakla birlikte filomuzun yaşı 6.3'e düştü” diyen Say, en genç uçakların İzmir'de bulunduğunu, İstanbul, İzmir ve Antalya'da en kısa sürede uçak sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Say, yönetim kurulunun bu yönde karar aldığını, en kısa zamanda büyüme planlarına devam ederek 2010 yılına kadar 25 uçağa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

YAKIT FİYATLARININ BİLET FİYATINA ETKİSİ

Bir havayolu firması için en büyük gider kaleminin 'yakıt' olduğunu, son dönemde yakıt fiyatlarında büyük artışın yaşandığını anlatan Say şöyle konuştu:
“Yapacak bir şey yok. Yakıt fiyatlarını etkilememiz mümkün değil. Bu gerçekle yaşamaya alışacağız. Maliyetleri daha azaltıcı, gelirleri artırıcı tedbirlerle bunun üstesinden geleceğiz. Bu sektörün gerçeği. Ah, vahla bu iş olmaz. Geçen sene maliyetiyle, yakıt tüm giderlerin 3'te biriydi. Şimdi uçtuğumuz zamanki giderlerin yarısını geçti. Bu sorun Türkiye'nin değil, tüm dünyanın gerçeği haline geldi. Bilet fiyatlarındaki yakıt katkı payı geçen seneye göre 5-10 YTL artırıldı ama yine de bu gerçekleşmiş gider üzerinden bire bir rakamı yansıtmıyor. Yakıt fiyatları arttıkça (firmalar) mecburen kendini korumak için fiyatı bilete yansıtmak zorunda kalacaktır.

Satın alma, firmalar arası birleşmelerle ilgili şeyler konuşuluyor ama öyle şeyler görmedik. Birileri başka bir firmayı satın alabilir ama bizim öyle bir düşüncemiz yok. Kendi operasyonumuzu rahatlıkla idare ediyoruz. Kendi içimizde büyümek istiyoruz.”

SunExpress 17. uçağını aldı!

Yorumlar

vvaris ~ 16 yıl önce
eski bir XQ lu olarak emniyetli uçuşlar dilerim hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
tebrikler sunexpress. ulkemize gelen sifir ucaklara bir yenisi eklendi. guzel gelismele bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
toto1 ~ 16 yıl önce
Gerçekten sunexpress bizim sirketimiz,,yani devletin.en buyuk arti si.bu sirketi almanlarin yonetmesidir.objektik,guven,hosgoru...bizimkilerin elinde olsaydi..soyulmus sovana çevrilirdi içi disi torpil olurdu. bravo sunexpress

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taylan karaca ~ 16 yıl önce
hoşgeldin SNG...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000