19 Ağustos 2008, Salı 08:28:10

Suçlu Sunexpress mi?

Hürriyet Ege yazarlarından Nedim Bubik, Sunexpress uçağında yaşanan ilginç bir olayı köşesine taşımış. Bakın o ilginç olay nasıl sonuçlanmış...
  • havacılığın içinde olanlar bilirki,yüklemeyi yapan firma yer hizmetleridir,havayolu çalışanları değildir,ama sorumluluk havayolundadır,Sunexpress herzaman olduğu gibi yine üzerine düşeni yapmış
  • Bu çok normal değilmi zaten yapılması gereken bu değilmi ? olağanüstü yapılmış birşey yokki ortada.Kendilerinden kaynaklanan bir problemi yolcunun hakları doğrultusunda bu şekilde çözmek zorundalar zaten.Oh ne güzel yaptık köpeğinizi de neredeyse öldürüyorduk diyecek halleri yok ya.:)
  • SUN EXPRESS SADECE BU KONUDA DEĞİL HER KONUDA DUYARLI. MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNE SON DERECE ÖNEM VEREN BİR ŞİRKET. MÜŞTERİLERİYLE ARASI İYİ ACENTALARIYLA ARASI İYİ BİZE ŞUNU SÖYLEMEK DÜŞER . TEŞEKKÜRLER XQ İYİ Kİ VARSINIZ.
  • Bravo sunexpresse umarız aynı hassasiyeti diger havayolu sirketleri de gösterir.
  • Gördüğüm kadarıyla müşteri ilşkileri ve sorumluluğu güçlü olan bir firma. Tebrikler sunexpress

Ufuk Şenel, 40 yıldır Almanya'da yaşar, 65 yaşında ve emeklidir. Her yıl Türkiye'ye gelir, Kuşadası Davutlar'daki evinde kalır. Bu yıl da gelip bir süre kaldı, 8 Ağustos Cuma günü dönüş zamanı geldi. Şenel'in, yedi yaşında Husky Malamut cinsi, Charly adında  oldukça iri bir de köpeği vardır. Türkiye'ye gelirken onu da mutlaka getirir.

 

Cuma gecesi İzmir Adnan Menderes Havalimanından SunExpress'in Hannover uçağına binerler. Charly de, özel taşıma kutusunda bagaja konur. Uçak havalanır ve aksilikler başlar. Daha doğrusu aksilik olduğu, uçak Hannover'e indiğinde anlaşılır.

 

Charly’nin özel taşıma kutusu iyi bağlanamadığı için yan devrilmiştir. Kutunun üzerine bazı bagajlar düşünce, kapağının rezeleri esneyip açılmış, Charly de panikle bu dar yerden kurtulmak istemiştir. Gövdesinin yarısını da çıkarmış, sıkışıp kalmıştır. Hannover Havaalanı yetkilileri, olayda kendi kabahatlerinin olmadığını belirtmek için bagajın durumunu bozmadan Şenel'e gösterir. Yetkililer zaten Charly'nin öldüğünü sanmıştır.

 

Havaalanı yetkilileriyle bir tür tutanak tutulur. Şenel ağız ve dişlerinde hafif yaralar olan Charly'le evine gider. Charly, doğal olarak korkmuştur, bir tür bunalımdadır. Köpeğinin durumuna çok üzülen Şenel , bunca gidiş gelişlerinde ilk kez karşılaştığı olayı e-maille SunExpress'e iletir. Hakli olarak öfkelidir de Şenel, beklemeye başlar.

 

Ama fazla beklemez. Çünkü SunExpress, hemen ulaşır kendisine. Bir görevli önce özür diler, şirketin üzüntüsünü iletir, tüm zararın karşılanacağını bildirir. Sorumluluk örneği, Ufuk Şenel’in öfkesini alıp götürür, üzüntüsünü de hafifletir, yüzü gülmeye başlar.

 

Bu olayı neden mi aktardım? Köpek sahiplerinin başına gelebilecek bir talihsizliği anlatmak. Asıl önemlisi, bir şirketin sorumlu davranışını aktarmak  "Müşteri memnuniyeti" kavramı örneğini vermek. Tatsız bir olayın, nasıl teşekküre dönüştürülebileceğini göstermek. Kimbilir, belki ders alan olur.

Hürriyet Ege / Nedim Bubik

Suçlu Sunexpress mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

deno ~ 16 yıl önce
havacılığın içinde olanlar bilirki,yüklemeyi yapan firma yer hizmetleridir,havayolu çalışanları değildir,ama sorumluluk havayolundadır,Sunexpress herzaman olduğu gibi yine üzerine düşeni yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 16 yıl önce
Bu çok normal değilmi zaten yapılması gereken bu değilmi ? olağanüstü yapılmış birşey yokki ortada.Kendilerinden kaynaklanan bir problemi yolcunun hakları doğrultusunda bu şekilde çözmek zorundalar zaten.Oh ne güzel yaptık köpeğinizi de neredeyse öldürüyorduk diyecek halleri yok ya.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AGENT ~ 16 yıl önce
SUN EXPRESS SADECE BU KONUDA DEĞİL HER KONUDA DUYARLI. MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNE SON DERECE ÖNEM VEREN BİR ŞİRKET. MÜŞTERİLERİYLE ARASI İYİ ACENTALARIYLA ARASI İYİ BİZE ŞUNU SÖYLEMEK DÜŞER . TEŞEKKÜRLER XQ İYİ Kİ VARSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ferdi can ~ 16 yıl önce
Bravo sunexpresse umarız aynı hassasiyeti diger havayolu sirketleri de gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 16 yıl önce
Gördüğüm kadarıyla müşteri ilşkileri ve sorumluluğu güçlü olan bir firma. Tebrikler sunexpress

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000