10 Eylül 2008, Çarşamba 11:58:02

REHİN KALAN UÇAK HANGİ ŞİRKETE AİT?

Petrol fiyatlarının hızlı yükselişi sonrası zor durumda kalan ve birkaç gün önce de iflasını açıklayan İspanyol Futura Havayolları’nın, bir Türk firmasına kiraladığı uçağı İspanyol Maliye Bakanlığı geri istiyor.
  • Özel havayollarındaki personelin yeterliliğine inanmakla birlikte patronların gerekli harcamalırından kaçındıklarını ve ucuz malzeme ve ucuz bakımlı malzemeleri kullandıklarına ve bunun da uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğüne inanıyorum.
  • Sezon için yetersiz planlama yaparak 1 uçaklık fazla satış yapılmış,eksik uçucu personel sonucu yerde uçağı olduğu halde uçuşa verememiş,hatta ekiplerin duty probleminden dolayı subcharter uçurmak zorunda kalınmış ve bu da yetmemiş gibi wetlease anlaşması yapılan şirkete 1 milyon euro teminat bedeli kaptırmış ve bu yüzden uçağı bağlatmaya çalışan Hacı Bey ve ekibine bravo diyorum...
  • arkadasım bu konuda hacı beyin hesaplarıyla alakası nedir anlamadım???ucagın kiralandıgı sirket battıysa hacı beyle alakası nedir??SunExpress Türkiyedeki THY dısındaki bir cok sirketten daha iyi ve daha fazla sefer yapan bir firma.istediginde filosuna her sene yeni ucaklar katabilecek bir firma,fakat Turkiyedeki yolcu istatistiklerinin dengesizliginden satın almak yerine kiralamayı seciyorlar.Sizler rahat olun Hacı Bey ve ekibi 1 eksik filoylada tüm Türkiyeyi taşır
  • Hacı bey hesaplar şaştı mı?

Sunexpress Havayolları’nın Haziran ayında Futura Havayolları’ndan kiraladığı EC-JHV kuyruk tescilli Boeing  737-800 tipi uçak Antalya Havalimanı’nda rehin kaldı.

Dün akşam son seferini yapan uçak bugün seferden çekildi.  Uçağın seferden çekilmesi İspanyol Maliye Bakanlığı’nın isteği üzerine gerçekleşti.

Sunexpress Havayolları yetkilileri konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçınırken sorunun halledilmesi için tarafların uzlaşmaya çalıştıkları ifade edildi.

Yetkililer, uçağın yüksek olasılıkla filodan çıkarılıp İspanya’ya gönderileceğini belirtiyor.

Bilindiği gibi filosunda 38 adet Boeing 737 tipi uçak bulunan ve gecen yıl 3.7 milyon yolcu taşıyan İspanyol Futura Havayolları, geçtiğimiz günlerde iflasını açıklamıştı.

SunExpress (EC-JHV)

©AirportHaber.com

REHİN KALAN UÇAK HANGİ ŞİRKETE AİT?

Yorumlar

HADİ YA ~ 16 yıl önce
Özel havayollarındaki personelin yeterliliğine inanmakla birlikte patronların gerekli harcamalırından kaçındıklarını ve ucuz malzeme ve ucuz bakımlı malzemeleri kullandıklarına ve bunun da uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğüne inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
right side ~ 16 yıl önce
Sezon için yetersiz planlama yaparak 1 uçaklık fazla satış yapılmış,eksik uçucu personel sonucu yerde uçağı olduğu halde uçuşa verememiş,hatta ekiplerin duty probleminden dolayı subcharter uçurmak zorunda kalınmış ve bu da yetmemiş gibi wetlease anlaşması yapılan şirkete 1 milyon euro teminat bedeli kaptırmış ve bu yüzden uçağı bağlatmaya çalışan Hacı Bey ve ekibine bravo diyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milena ~ 16 yıl önce
arkadasım bu konuda hacı beyin hesaplarıyla alakası nedir anlamadım???ucagın kiralandıgı sirket battıysa hacı beyle alakası nedir??SunExpress Türkiyedeki THY dısındaki bir cok sirketten daha iyi ve daha fazla sefer yapan bir firma.istediginde filosuna her sene yeni ucaklar katabilecek bir firma,fakat Turkiyedeki yolcu istatistiklerinin dengesizliginden satın almak yerine kiralamayı seciyorlar.Sizler rahat olun Hacı Bey ve ekibi 1 eksik filoylada tüm Türkiyeyi taşır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karakalkapklı ~ 16 yıl önce
Hacı bey hesaplar şaştı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000