16 Ekim 2008, Perşembe 13:29:29

Kars Havaalanı'nda tatbikat yapıldı

Uluslararası uçuşlara açılan Kars Havaalanı'nda yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında üzerlerine köpük sıkılan itfaiye erleri zor anlar yaşadı. Gerçeğini aratmayan tatbikat 7 dakikada tamamlandı.
  • ARFF BİRİMİNİ SAHİPSİZ BIRAKMAYIN,İYİ HOŞ VALİ YARDIMCISI GELİR,ÜST DÜZEY YETKİLİ GELİR,BİRİMİN BAŞINI SIVAZLAR AMA EN DÜŞÜK MAAŞ,İZİNSİZ BAYRAM,ÖĞRENİM PARASI VERİLMEYEN,DAHA BİRÇOK... BİRİM ARFF DİR.SÖYLEYİN DHMİ DE ANLI TERLEYEREK YORULARAK ÇALIŞAN..
  • KARS HAVAALANI ARFF PERSONELINE BASARILI TATBIKATINDAN SOLAYI TESEKKUR EDER SAYGILAR SUNARIM YENI MUDURUMUZ SAYIN ALTAN ATAY A YENI GOREVINDE BASARILAR DILIYORUM
  • YAPTIĞINIZ BAŞARILI TATBİKATINIZDAN DOLAYI TEBRİK EDERİM. ALLAH GERÇEĞİNİ GÖSTERMESİN. BAŞARILAR ARKADAŞLAR.

Azerbaycan'dan sonra Almanya'dan da uçak seferlerinin düzenleneceği Kars Havaalanı'ndaki yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Eylül ayında yolcu sayısının 22 bine ulaştığı havaalanında, olası tehlikelere karşı önlemler de arttırılıyor. Bu amaçla Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Kars Müdürlüğü; Emniyet Şube Müdürlüğü, Havaalanı Mülki İdareler Amirliği ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile ortak bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş ile DHMİ yetkili ve personelinin izlediği yangın tatbikatı pistin yanında gerçekleştirildi. Senaryoya göre, bir uçağın motorunda çıkan yangına itfaiye erleri önce kimyevi toz püskürttü, daha sonra da köpüklü su sıkarak yangını 7 dakika içerisinde söndürdü. Uçaktaki yaralılar da ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Bu arada iki itfaiye eri yanlışlıkla üzerlerine sıkılan köpük nedeniyle zor anlar yaşadı.   

Kars DHMİ Müdürü Altan Atay, havaalanındaki yolcu trafiğinin artması nedeniyle olası tehlikelere hazırlıklı olmak amacıyla bu tür tatbikatlar düzenlediklerini söyleyerek, "Olmayacak bir olayı senaryo olarak yapıyoruz ama istenmeyecek olayları 'Olabilecek' gibi düşünüp böyle bir tatbikat yaptık. Tatbikatın amacı her zaman her türlü olaya hazır olmamızdı. Biz Devlet Hava Meydanları İşletmesi olarak Allah vermesin bu tür kötü olaylara karşı son teknolojik araçlarımızla hazırız. Şu anda yapılan tatbikatta gördüğünüz gibi bütün araçlarımızın hepsinde ayrı bir madde vardır. 'Ateş-1' olan araçta kuru kimya toz vardır. İlk önce araç olarak o gelir yangına müdahale eder. Diğer araçlarımız sıvı ve köpük olarak iki türlü sistemle yangına müdahale ederler" dedi.   

Yangın tatbikatını izleyen Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş da, Kars Havaalanı'nın son 1 yılda önemli yolcu trafiği yaşadığını belirterek, olası tehlikelere en kısa sürede ve en yetkin kişilerle müdahale etmek istediklerini ifade etti. Demirdaş daha sonra şunları söyledi:  

"Kars Havaalanı son aylarda oldukça yoğun sefer sayısına ve yolcu trafiğine maruz kalmakta. Ağustos ayında gelen-giden yolcu sayımız 25 bine ulaştı. Eylül ayı itibariyle de 22 bin oldu. Aynı zamanda uluslararası uçuşlara açık bir havaalanımız var. Kars-Bakü seferlerimiz yapılmakta. Bu anlamda Havaalanı Müdürlüğümüz, Emniyet Şube Müdürlüğümüz ve Havaalanı Mülki İdareler Amirliği olarak bir tatbikat gerçekleştirdik."  
 
Demirdaş, tatbikat senaryosuyla ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: 

"İstanbul-Kars seferini yapan SunExpress uçağı, 120 yolcusuyla beraber havaalanına yaklaşırken pilotumuz motorda bir arıza olduğunu  belirtiyor ve havaalanı gereken tedbirleri alıyor. Pilot pisten çıkıp bulunan yere uçağı yanaştırıyor. Uçağın yanaşmasında ve acil durum ihbarının yapıldığı andan itibaren 7 dakika içerisinde başlama ve bitişi takip eden tatbikat; ilk gelen Ateş-1 aracımızın müdahalesi ve en son yolcuların sağlıklı bir şekilde hastaneye nakledilmesiyle sonuçlandı. Başından sonuna 7 dakika süren bir tatbikattı. Hiçbir olumsuz olayı biz istemeyiz. Fakat olduğunda da en acil, en hızlı ve en yetkin kişi ve kuruluşlarla olaya müdahale etmek isteriz. Bütün arkadaşlarımız bugün bunu başarmışlardır. Hepsini tebrik ediyorum. Kurumlarımız büyük bir işbirliği içerisinde çalıştılar. Olası acil bir durumda Kars Havaalanı'nın hazır olduğunu ve olması gerektiğini de belirtmek istiyorum."

Yangın

Yangın

Kars Havaalanı'nda tatbikat yapıldı

Yorumlar

GARİBAN ARFF ~ 16 yıl önce
ARFF BİRİMİNİ SAHİPSİZ BIRAKMAYIN,İYİ HOŞ VALİ YARDIMCISI GELİR,ÜST DÜZEY YETKİLİ GELİR,BİRİMİN BAŞINI SIVAZLAR AMA EN DÜŞÜK MAAŞ,İZİNSİZ BAYRAM,ÖĞRENİM PARASI VERİLMEYEN,DAHA BİRÇOK... BİRİM ARFF DİR.SÖYLEYİN DHMİ DE ANLI TERLEYEREK YORULARAK ÇALIŞAN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURAN AYANLAR ~ 16 yıl önce
KARS HAVAALANI ARFF PERSONELINE BASARILI TATBIKATINDAN SOLAYI TESEKKUR EDER SAYGILAR SUNARIM YENI MUDURUMUZ SAYIN ALTAN ATAY A YENI GOREVINDE BASARILAR DILIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARS'LI ~ 16 yıl önce
YAPTIĞINIZ BAŞARILI TATBİKATINIZDAN DOLAYI TEBRİK EDERİM. ALLAH GERÇEĞİNİ GÖSTERMESİN. BAŞARILAR ARKADAŞLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000