08 Mayıs 2014, Perşembe 08:27:55

HAVACILAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen ‘Havayolu Nakliye Pilotluğu’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
  • Hangi universite? Amac reklam olunca haber de dogru duzgun hazirlanmamis. Tek vurgu ucus okulunun reklami ve diger pilotlardan farkli sifatini bilmedigimiz bir pilotun yalan ile insanlari ozendirmesi. Aslinda soyle olmaliydi: Turkiye de bir dunya issiz pilot var. Ama yabancilar ucuyor. Sizde bu riski almak isterseniz dokun parayi girin borc altina. Is bulamazsaniz olsun pilotum dersiniz...
  • Topçu Hava Yolları
  • Kuyruklu yalan denemesi kişi başı 80.000 Eu.
  • Türkler İşsiz gezerken yabancı pilot istihdamı kabul edilebilir değil. Ama asıl bu uçuş okullarının yaptığı haberler, her sene yeni dönem açılmasına bir iki ay kala panel düzenleyip pilotsuzluktan kırılıyoruz mahvolduk bittik minvalinde haber yaptıran uçuş okullarının ahlakı sorgulanmalı. Gazı alan, 150-200 bin tl krediyi çekip saldırıyor.Ve işin acı tarafı uçaktan/uçmaktan korkan telsizle konuşamayan,yer derslerinde papağan gibi soru ezberleyen Ctr dışına çıkamayan bir sürü insan bir kapıdan girdi öteki kapıdan çıktı bu uçuş okullarından.Parayla lisans satıldı ve hala daha da satılıyor .Her şeyden önce bu uçuş okullarına çeki düzen verilmeli airline'a yönelik eğitim vermedikleri sürece bu uçuş okullarına gerekli izin verilmemelidir.
  • Biz karsilarina cikipda yeter artik diyemedikce bu devran boyle gider.Erdogan her yeri temizlioda bu THY yi niye temizlemio bukadarmi derin bu THY.Bu arada turkcemden dolayi ozur dilerim malum Lanet Hollanda'da dogdum.TURKUN TURKDEN BASKA DUSMANI YOKDUR,bilginize ve dunyada yabanci yalakasi tek ulkeyiz.
  • Siz türk olarak bir fransaya,hollandaya,almanyaya gidin 7000-8000 saat uçuşunuzda olsun çalıştırırlarmı.bizim bu yabancı sevgimiz neden.buna ancak dur diyecek sayın ulaştırma bakanımız lütfen buna el atın.türkiyede yabancı çalışmasına son verin...
  • Bence açık olması çok normal. 785 puan isteniyor 2 arkadaşım 765 ve 770 aldılar, mulakatı geçtiler aradan 1 hafta geçti, telefonla arayıp 785 almaları için tekrar sınava girmeleri gerektiği söylendi. 20 puan ve 15 puan eksik oldukları için yabancı kaptanla anlayaşamayacaklar sanırım Ankara base'de. Çünkü Ankara'nın yüzde 70 i yabancı kaptan Anadolu Jette. Çünkü havada dünya barışı ve özgürlük adı altında makale yazacağımız için, ve çağdaş demokrasi adı altında makaleler okuyacağımız için 15 puan çok büyük bir eksiklik. Çok düşündürücü!
  • Tabiki sizi ise almazlar cunku saciniz SARI degil de ondan
  • Turkiyede hollandali Gert Wilders gibi politikaci cikmayacakmi? Bu yabanci pilotlara belirlibi kisitlama getirmek icin iligililere duyrulur .
  • THY'nin pilot alımı ile ilgili uygulamalarından çıkardığım sonuç şu: Aday yabancı ise onları işe almak için her türlü kolaylığı sağlıyor, onları işe almak için çırpınıyor; eğer aday Türk ise onları işe almamak için her türlü zorluğu çıkarıyor, onları işe almamak için çırpınıyor. Böyle adalet olur mu Allah aşkına?!

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak SunExpress  Pilotu Hakan Karal ve Er-AH Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Mesut Sevinç katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim H. Güzelbey, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak, çeşitli kurumlarla ilişki içerisinde olduklarını belirterek, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin pilotluk eğitim konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olmaları açısından bu tür seminerlerin oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Er-AH Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Mesut Sevinç, Türk sivil havacılık sektöründe özellikle ticari havacılığın oldukça hızlı ilerlediğini ifade ederek, “Sivil havacılığın önümüzdeki yıllarda da bu hızla ilerlemeye devam edecek. Yetişmiş insan kaynağı noktasında hali hazırda sorun yaşıyoruz. Türkiye’de yeteri kadar Türk pilot olmadığı için yabancı pilotlar uçuş yapıyor. Bu tür seminerlerle üniversite gençliği nezdinde bu mesleğe ilginin biraz daha fazla artmasını, kokpitlerde Türk pilotların bulunmasını arzu ediyoruz” dedi.

SunExpress Pilotu Hakan Karal, pilotluk mesleğinin özellikle eğitim sürecinin zorlu bir süreç olduğunu, adayların 18 aylık bir zaman diliminde 14 sınavdan oluşan ve 210 saatlik uçuş dersleri aldıklarını belirterek, “Kalifiye öğretmen sayısı bakımından eskiye göre sıkıntı yaşanmıyor. Geçmiş yıllarda yeteri kadar öğrenmen olmadığı için öğrenciler tek başlarına çalışmak zorunda kalıyorlardı. Artık alınan kaliteli eğitim sayesinde öğrenciler daha iyi bir eğitim alıyor. Pilotluk mesleği seçilirken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle sivil havacılık sektörüne yönelecek mühendislerin bu eğitimi veren firmaları çok iyi araştırmaları gerekir. Pilotluk mesleğinin şartları oldukça zor. Mesleği öncelikle sevmek gerekir. Gece gündüz uçuş yapılabiliyor ve pilotun tam anlamıyla özverili davranması gerekir” diyerek, genç mühendislerin son yıllarda sivil havacılık sektörüne ilgi duymaya başladıklarını söyledi.

HAVACILAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hangi universite? Amac reklam olunca haber de dogru duzgun hazirlanmamis. Tek vurgu ucus okulunun reklami ve diger pilotlardan farkli sifatini bilmedigimiz bir pilotun yalan ile insanlari ozendirmesi. Aslinda soyle olmaliydi: Turkiye de bir dunya issiz pilot var. Ama yabancilar ucuyor. Sizde bu riski almak isterseniz dokun parayi girin borc altina. Is bulamazsaniz olsun pilotum dersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 10 yıl önce
Topçu Hava Yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Kuyruklu yalan denemesi kişi başı 80.000 Eu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş Okulları ~ 10 yıl önce
Türkler İşsiz gezerken yabancı pilot istihdamı kabul edilebilir değil. Ama asıl bu uçuş okullarının yaptığı haberler, her sene yeni dönem açılmasına bir iki ay kala panel düzenleyip pilotsuzluktan kırılıyoruz mahvolduk bittik minvalinde haber yaptıran uçuş okullarının ahlakı sorgulanmalı. Gazı alan, 150-200 bin tl krediyi çekip saldırıyor.Ve işin acı tarafı uçaktan/uçmaktan korkan telsizle konuşamayan,yer derslerinde papağan gibi soru ezberleyen Ctr dışına çıkamayan bir sürü insan bir kapıdan girdi öteki kapıdan çıktı bu uçuş okullarından.Parayla lisans satıldı ve hala daha da satılıyor .Her şeyden önce bu uçuş okullarına çeki düzen verilmeli airline'a yönelik eğitim vermedikleri sürece bu uçuş okullarına gerekli izin verilmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Biz karsilarina cikipda yeter artik diyemedikce bu devran boyle gider.Erdogan her yeri temizlioda bu THY yi niye temizlemio bukadarmi derin bu THY.Bu arada turkcemden dolayi ozur dilerim malum Lanet Hollanda'da dogdum.TURKUN TURKDEN BASKA DUSMANI YOKDUR,bilginize ve dunyada yabanci yalakasi tek ulkeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Siz türk olarak bir fransaya,hollandaya,almanyaya gidin 7000-8000 saat uçuşunuzda olsun çalıştırırlarmı.bizim bu yabancı sevgimiz neden.buna ancak dur diyecek sayın ulaştırma bakanımız lütfen buna el atın.türkiyede yabancı çalışmasına son verin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İPH ~ 10 yıl önce
Bence açık olması çok normal. 785 puan isteniyor 2 arkadaşım 765 ve 770 aldılar, mulakatı geçtiler aradan 1 hafta geçti, telefonla arayıp 785 almaları için tekrar sınava girmeleri gerektiği söylendi. 20 puan ve 15 puan eksik oldukları için yabancı kaptanla anlayaşamayacaklar sanırım Ankara base'de. Çünkü Ankara'nın yüzde 70 i yabancı kaptan Anadolu Jette. Çünkü havada dünya barışı ve özgürlük adı altında makale yazacağımız için, ve çağdaş demokrasi adı altında makaleler okuyacağımız için 15 puan çok büyük bir eksiklik. Çok düşündürücü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tabiki sizi ise almazlar cunku saciniz SARI degil de ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkiyede hollandali Gert Wilders gibi politikaci cikmayacakmi? Bu yabanci pilotlara belirlibi kisitlama getirmek icin iligililere duyrulur .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Geert wilders adama helal olsun Muslumanlarin avruoda isi yokdur diye sabah aksam hakaret edio. bizimkilerde tam tersini yaparak bizleri dislio.yani bence burda kazanan avrupa bizi avrupa dilsadikca Turkiye onlara sahip cikio.Utan Turkiye Utan
Mustafa ÖZDEMİR ~ 10 yıl önce
THY'nin pilot alımı ile ilgili uygulamalarından çıkardığım sonuç şu: Aday yabancı ise onları işe almak için her türlü kolaylığı sağlıyor, onları işe almak için çırpınıyor; eğer aday Türk ise onları işe almamak için her türlü zorluğu çıkarıyor, onları işe almamak için çırpınıyor. Böyle adalet olur mu Allah aşkına?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000