06 Nisan 2013, Cumartesi 10:03:08

HAMDİ GÜVENÇ GELECEKTEN UMUTLU

ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Muğla'daki İngiltere, Almanya ve Rusya pazarlarına dair beklentileri değerlendirdi. Güvenç, İngiltere pazarındaki 'kanamanın' bu yıl duracağını müjdeledi.
  • ATM Dalaman Havalimanı çok kötü. Yazın sıcak kışın soğuk :) Daha iyi havalimanı yapılabilirdi. Olumsuzlukları saymakla bitmez bu ATM'nin. Ama bence de AYT - DLM arası havalimanı gereksiz.
  • Yapılsında bunların da burnu sürtsün. Meydanı boş bulup köle çalıştırmak neymiş öğrensinler
  • birde yağmur yağdığı zaman dışhatları görseniz diyorum.....
  • calışanlarda arttırdıklarınızla onun ihalesinide atm alır zaten makaraya gerek yok....
  • zengin gelecekten umutlu olur tabii,üç kuruşa adam calıştırılar sonrada cıkıp övünürler... bence yapılması isabet olur...
  • Mugla bölgesinin ve bati akdeniz bölgesinin gelîsimi için en önemlî projedîr. Mutlaka yapilmali, Dalamn havalimani para kazanacak diye bölge heba edilmemeli. Tuccar agizi bunlar.
  • Hem turizm hemde gelişmişlik açısından ülkenin en degerli bölgelerinden olan Mugla Antalya arası gelişen turizme paralele olarak o bölgeye bir havalimanını çoktan hakkediyor diğer bir husus Dalaman havalimanının coğrafi olumsuzlukları belki turizm açısından çok değerli olan Muğla Antalya arasına mutlaka yapılması gereken ikinci bir havalimanıyla aşılmış olur duyumlara göre proje çalışmalarına başlanılmış...
  • 'ANTALYA -DALAMAN ARASINA YENİ HAVALİMANI YAPILMASI GEREKSİZ'. Doğru söze ne denirki.Görüşlerinize katılıyorum.sizi tebrik ederim.Paylaşımınız için teşekkür ederim.

ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, TurizmGüncel'e yaptığı değerlendirmede ilk olarak Türkiye'nin birkaç yıldır ciddi oranda kan kaybettiği İngiltere pazarındaki son durumu anlattı: 

“Muğla – Dalaman Bölgesi için ağırlıklı pazarımız malumunuz İngiltere. Yaklaşık 1 milyon insan geliyor. Bodrum’a gelenleri de katarsak bu sayı 1,5 milyonu buluyor. Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin yarısından fazlası bu bölgeye geliyor. Bu senedeki verilere göre İngiltere’deki gerilemenin son buluyor. Artık yavaş yavaş artılara geçmeye başlayacağız. Artış çok küçük olacak ancak burada kanamanın durması çok önemli."

Bölge olarak İngiltere pazarında ivme kazanmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Güvenç; bu çalışmalar hakkında bilgi verdi:

"Bölge olarak İngiltere Bağımsız Acenteler Birliği Kongresi için başvuru yaptık. Son aşamaya kaldık ve en güçlü aday biziz. Bu 800 acentenin bölgemizde kongre yapması demek. Bu önemli bir girişim. İkinci olarak da saha çalışması dediğimiz bir modele geçeceğiz. İspanya’nın yaptığı gibi bir ekip kurup bu ekibi bölgelere göre ayırıp sürekli sahada çalışma yapacağız. Nabız yoklayacağız. Tam saha pres yapıp İngiltere’deki talebe ivme kazandıracağız. İspanya’ya yılda 12 milyon İngiliz gidiyor. Bize ise 2,5 milyon geliyor. O nedenle İngiltere bizim için hala çok önemli ve büyük bir pazar.“

'RUS TURİST MUĞLA'YI KEŞFEDİYOR'

Hamdi Güvenç 2013 yılında Rusya pazarı hedeflerini ise şöyle sıraladı:

“Bölgemizin ikinci önemli destinasyonu Rusya’dan da 12 farklı şehirden uçuşlarımız bulunuyor. Bu sene beklentilerimiz şöyle. Geçen sene yaklaşık 144 bin 500 Rus ağırlamıştık. Bu sene tur operatörleri ve havayollarıyla yaptığımız görüşmelerle piyasa eğilimlerini de göz önüne alarak 175 - 185 bin Rus turist ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz.  Bu bölge için oldukça önemli bir artış. Rusya pazarında en çok artışı da Muğla yakalayacak. Bu sene Muğla’da Rus pazarı açısından yüzde 8 – 12 arasında bir büyüme kaydedeceğiz. Ruslar bölgemizi keşfetmeye başladılar. Şimdi bizim tanıtım turları, destinasyon reklamları yapmamız lazım. Burada da sektör oyuncularına önemli görevler düşüyor. Koordineli olmak ve kaynakları optimal kullanmak gerekiyor.”

'ALMANYA'DA YÜZDE 27 BÜYÜYECEĞİZ'

Güvenç Muğla ve civarının Almanya pazarından bu seneki beklentilerini ise şöyle özetledi:

“Almanya pazarında da bölge olarak ciddi gelişmeler var. 2013’te SunExpress 6 şehirden uçacak. Altı aydan fazla süren görüşmeler sonucunda karar verdiler. Şimdi bu uçakları doldurmamız lazım. Otelci birlikleri, bakanlık ve vilayetlerle birlikte çalışmamız lazım. Bu şehirlerde tanıtım kampanyaları yapacağız. Reklam katkı payı verilecek ve promosyon fiyatları çıkarılacak. Alman pazarında bu sene yüzde 27 civarında bir artış bekliyoruz.”

'ANTALYA -DALAMAN ARASINA YENİ HAVALİMANI YAPILMASI GEREKSİZ'

Güvenç bir süredir dile getirilen ve Dalaman ile Antalya havalimanları arasına yeni bir havalimanı yapılması konusunda ise şunları söyledi:

“Havalimanları çok büyük altyapı yatırımları ve birçok kriter söz konusu. Havalimanı yapma kriterleri uluslararasıdır. Bu kriterlere bakınca buraya bir havalimanı yapmak çok verimli görünmüyor. Antalya – Dalaman havalimanları arasında 3 saatlik bir mesafe var. Oradaki konaklama ünitelerine de bakınca bir havalimanının doğru çalışabilmesi için gerekli yatak kapasitesini elde etmenin zor olduğu da görülmekte. Zaten Dalaman Havalimanı rahatlıkla Kaş – Kalkan’a kadar hizmet verebiliyor.”

HAMDİ GÜVENÇ GELECEKTEN UMUTLU

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

sedat ~ 11 yıl önce
ATM Dalaman Havalimanı çok kötü. Yazın sıcak kışın soğuk :) Daha iyi havalimanı yapılabilirdi. Olumsuzlukları saymakla bitmez bu ATM'nin. Ama bence de AYT - DLM arası havalimanı gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burun ~ 11 yıl önce
Yapılsında bunların da burnu sürtsün. Meydanı boş bulup köle çalıştırmak neymiş öğrensinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tremetol ~ 11 yıl önce
birde yağmur yağdığı zaman dışhatları görseniz diyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sedat ~ 11 yıl önce
her yerde kovalar geziyo o zaman :)
misafir... ~ 11 yıl önce
calışanlarda arttırdıklarınızla onun ihalesinide atm alır zaten makaraya gerek yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekli ~ 11 yıl önce
zengin gelecekten umutlu olur tabii,üç kuruşa adam calıştırılar sonrada cıkıp övünürler... bence yapılması isabet olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutlaka yapilmali ~ 11 yıl önce
Mugla bölgesinin ve bati akdeniz bölgesinin gelîsimi için en önemlî projedîr. Mutlaka yapilmali, Dalamn havalimani para kazanacak diye bölge heba edilmemeli. Tuccar agizi bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEREKLİ ~ 11 yıl önce
Hem turizm hemde gelişmişlik açısından ülkenin en degerli bölgelerinden olan Mugla Antalya arası gelişen turizme paralele olarak o bölgeye bir havalimanını çoktan hakkediyor diğer bir husus Dalaman havalimanının coğrafi olumsuzlukları belki turizm açısından çok değerli olan Muğla Antalya arasına mutlaka yapılması gereken ikinci bir havalimanıyla aşılmış olur duyumlara göre proje çalışmalarına başlanılmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
'ANTALYA -DALAMAN ARASINA YENİ HAVALİMANI YAPILMASI GEREKSİZ'. Doğru söze ne denirki.Görüşlerinize katılıyorum.sizi tebrik ederim.Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000