22 Temmuz 2010, Perşembe 16:56:38

GAZETECİ, PİLOTA FIRÇA ATTI MI?

Hürriyet Gazetesi’nde ‘Yeter Söz Milletin’ adlı köşeyi hazırlayan Yalçın Bayer’in rötar yapan Sunexpress uçağında bir pilotu azarladığı iddiaları pilotların tepkisine neden oldu.
  • bu yazarlar kendini ne zannediyor hala anlamış değilim. kaptan sanki kendi yaptı rötarı kasıtlı olarak. bi şikayetin varsa sunex e bildirirsin.yok kabin memurlarına yok yer hizmetlerine saldırın da saldırın. tabi yönetime saldıramazsınız. yoksa nasıl bedava uçarsınız
  • Arkadaşlar kusura bakmayın ama para kazanma odaklı çoğunlukta devlet kökenli müesselerde müşteri, önemli ya da değil kim olduğuna bakmadan, bu kadar sıradan basitçe savunmalarla genelde egosu yüksek bir cockpit personelini bu kadar yüceltmek, bu mesleği yüceltmez inanın.insanlar tavır alır müşteri her alanda konuda her zaman haklıdır böyle bakılmalı. sun expressinde yarısı devlet. lütfen kendiniz çok önemli görmeyin bir gazeteci bir bakandan hiç bir zaman üstün olamazsınız, olurum derseniz halkın egemenliğine kasıt olur. hatanız varsa her meslekte fırça yendiği gibi siz de nezaketi az olan size yapılan yorumu olumluya dönüştürmeye çalışmalısınız. hizmet öncelikle her müşteriyi anlayıp memnun edebilmekle başarılı olur. kırmak değil amacım...
  • Gazeteci Bey, uçağın gecikmesinin ana nedenini sorgulamadan sonuca ulaşmak istemiş. Yani tipik Türk Milleti davranışı olan kızmak, bağırmak ve gazetemde bir yazı yazarım gibi tehdit etmek. Uçaklarda gecikmeler sabah başlayan uçuşlarda, her uçuşta 5 dakika gecikme yaşansa, akşam uçuşlarında bu 45-50 dakikayı bulabiliyor. Peki bu gecikmeler neden yaşanıyor. Şirketler uçaklarını yer de değil havada tercih ediyorlar. Uçağın uçanı para kazandırır. Şirketler, uçakların seferler arasındaki yer zamanını artırmalıdır. Bu süre ortalama 30 dakikadır. 30 dakika içinde yolcu inecek, binecek, yakıt alacak, bagaj inecek ve yüklenecek, bu şekilde olduğu sürece hep gecikme olacaktır. Bu yetersiz zaman, uçuş ekibi üzerinde sürekli baskı yaratmaktad
  • yine her zamanki gibi gevşediniz...eee alışkanlık olsa gerek :))
  • Bir uçak ortalama her seferde 100 kişi taşısa; örnek bir yolcu otobüsü 50 ve Allah korusun kaza yapsa bir otobüsle 50 de o 100 kişi eder keza deniz ulaşımı da öyle. Pilot için moralini bozma, hep en büyük pohpohlanması gereken odur. zaten her uçuşun yüzde 95 i oto pilotla olur bıraksanız auto landing iniş tamamlanır. iniş kalkış el meleksidir ve belirli eğitimden sonra kısa sürede kazanılır. lise eğitimi yeterli olup ilk eğitimde 8 veya 10.ncu saatte pilot öğrenci yalnız olarak yolcusuz kontrol seferine çıkar.bu meslek üretmeyen ülkelerde kıymetlidir. oto ehliyetinde bile en az 20 saat kullandırır otoyu sınavdan önce bilinir bu. dokuz yaşında çocuk rusyada uçak uçurduğunu haberlerde görmüştük. uçak uçar ama geride asıl kahramanlar görülmez
  • sunexpress bunu hak ediyor
  • bu adam gibi gazeteci bozuntusu edepten nasibini almamış o kadar dengesiz insan varki. Allahtan bu insanlara akıl dilemekten başka birşey gelmiyor elimizden maalesef !!!!
  • güzel kardeşim, sanal kahramanlığa devam etmişsin ama nereye ve kaçta geleceğimi yazmamışsın... onu da bir zahmet yazıver de tanışalım seninle.... (editöre: eğer bu wolf denen kişinin yazdığı yayınlanıyorsa benim cevabım da yayınlanmalı... bu üçüncü cevabım da... eğer kişisel bir şey içeriyor diyorsanız, o zaman belli bir grubu hedef alan yorumları da 'edit' leyin lütfen...)
  • Bu tip haberler, olaylar ve yorumları çok çirkin buluyorum. Kimsenin statüsü göz önünde bulundurulmaksızın gereken işlemin kabinde yapılması gerekirdi ama ne yazıkki yapılmadı. X şirketinde F/O ım. Nelerle karşılaştık ve nelerle karşılaşacağız daha, boyutların bu kadar büyüyeceği tahmin edilmedi mi? Etmedinizmi ey meslektaşlarım! milyon dolarlık tayyareyi satınmı aldınız 100 küsür liraya? siz geç kalacaksanız bir yerlere biz hepten kalmışız zaten, hepinizden sonra terk ediyoruz tayyareyi bilmem biliyormusunuz. Çok hoşumuza gitmiyor delay anonsu yapmak. Biraz daha hoşgörü, anlayış ve saygı hepsi bu..
  • helal olsun valla mükemmel bi yazı...yok afedersin "mikemmel" diycektim...süper olmuş tam bize uygun...

Medyatava adlı sitede yer alan İddiaya göre Yalçın Bayer’in, pilotu azarladığı olay şöyle yaşandı.

Önceki akşam Trabzon-İstanbul seferini yapan SunExpress uçağının yolcuları arasında Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer de vardı... 35 dakikalık rötarın ardından uçağa alınan yolcular, uçağın içinde isyan ettiren ikinci rötar anonsuyla karşılaştılar.

40 dakikalık ikinci rötar anonsunun üzerine ayağa kalkan Yalçın Bayer, kabin memurlarına pilotla görüşmek istediğini söyledi... Bunun üzerine pilot kabinden dışarıya çıkarak Bayer'in yanına geldi.

Usta gazeteci ayağa kalkarak, yüksek sesle, "İki saattir bu yolcular şirketinizin rötarlarıyla ilgili şikâyetlerini anlatıyor bana. Haksız değillermiş. 40 dakika daha rötar yaparak bunu kanıtladınız. Trabzon halkına bunu yapmaya ne hakkınız var" dedi.

Bayer'in bu konuşması uçak yolcuları tarafından alkışlarla desteklenirken pilot gecikme için tüm yolculardan bir kez daha özür diledi. Bazı yolcuların ayağa kalkarak Bayer'i alkışladığı görüldü.

 Haberin, Yalçın Bayer’in yolcuların önünde pilota fırça attığı başlığıyla verilmesi havacılık sektöründe tepkiyle karşılandı. Airporthaber’in görüşünü aldığı bazı pilotlar, hiç kimsenin uçağın tek hâkimi pilota bu şekilde davranamayacağını kaydederek haberin asılsız olması temennisinde bulundu.
 

GAZETECİ, PİLOTA FIRÇA ATTI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu yazarlar kendini ne zannediyor hala anlamış değilim. kaptan sanki kendi yaptı rötarı kasıtlı olarak. bi şikayetin varsa sunex e bildirirsin.yok kabin memurlarına yok yer hizmetlerine saldırın da saldırın. tabi yönetime saldıramazsınız. yoksa nasıl bedava uçarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar kusura bakmayın ama para kazanma odaklı çoğunlukta devlet kökenli müesselerde müşteri, önemli ya da değil kim olduğuna bakmadan, bu kadar sıradan basitçe savunmalarla genelde egosu yüksek bir cockpit personelini bu kadar yüceltmek, bu mesleği yüceltmez inanın.insanlar tavır alır müşteri her alanda konuda her zaman haklıdır böyle bakılmalı. sun expressinde yarısı devlet. lütfen kendiniz çok önemli görmeyin bir gazeteci bir bakandan hiç bir zaman üstün olamazsınız, olurum derseniz halkın egemenliğine kasıt olur. hatanız varsa her meslekte fırça yendiği gibi siz de nezaketi az olan size yapılan yorumu olumluya dönüştürmeye çalışmalısınız. hizmet öncelikle her müşteriyi anlayıp memnun edebilmekle başarılı olur. kırmak değil amacım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazeteci Bey, uçağın gecikmesinin ana nedenini sorgulamadan sonuca ulaşmak istemiş. Yani tipik Türk Milleti davranışı olan kızmak, bağırmak ve gazetemde bir yazı yazarım gibi tehdit etmek. Uçaklarda gecikmeler sabah başlayan uçuşlarda, her uçuşta 5 dakika gecikme yaşansa, akşam uçuşlarında bu 45-50 dakikayı bulabiliyor. Peki bu gecikmeler neden yaşanıyor. Şirketler uçaklarını yer de değil havada tercih ediyorlar. Uçağın uçanı para kazandırır. Şirketler, uçakların seferler arasındaki yer zamanını artırmalıdır. Bu süre ortalama 30 dakikadır. 30 dakika içinde yolcu inecek, binecek, yakıt alacak, bagaj inecek ve yüklenecek, bu şekilde olduğu sürece hep gecikme olacaktır. Bu yetersiz zaman, uçuş ekibi üzerinde sürekli baskı yaratmaktad

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yine her zamanki gibi gevşediniz...eee alışkanlık olsa gerek :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir uçak ortalama her seferde 100 kişi taşısa; örnek bir yolcu otobüsü 50 ve Allah korusun kaza yapsa bir otobüsle 50 de o 100 kişi eder keza deniz ulaşımı da öyle. Pilot için moralini bozma, hep en büyük pohpohlanması gereken odur. zaten her uçuşun yüzde 95 i oto pilotla olur bıraksanız auto landing iniş tamamlanır. iniş kalkış el meleksidir ve belirli eğitimden sonra kısa sürede kazanılır. lise eğitimi yeterli olup ilk eğitimde 8 veya 10.ncu saatte pilot öğrenci yalnız olarak yolcusuz kontrol seferine çıkar.bu meslek üretmeyen ülkelerde kıymetlidir. oto ehliyetinde bile en az 20 saat kullandırır otoyu sınavdan önce bilinir bu. dokuz yaşında çocuk rusyada uçak uçurduğunu haberlerde görmüştük. uçak uçar ama geride asıl kahramanlar görülmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sunexpress bunu hak ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu adam gibi gazeteci bozuntusu edepten nasibini almamış o kadar dengesiz insan varki. Allahtan bu insanlara akıl dilemekten başka birşey gelmiyor elimizden maalesef !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
güzel kardeşim, sanal kahramanlığa devam etmişsin ama nereye ve kaçta geleceğimi yazmamışsın... onu da bir zahmet yazıver de tanışalım seninle.... (editöre: eğer bu wolf denen kişinin yazdığı yayınlanıyorsa benim cevabım da yayınlanmalı... bu üçüncü cevabım da... eğer kişisel bir şey içeriyor diyorsanız, o zaman belli bir grubu hedef alan yorumları da 'edit' leyin lütfen...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tip haberler, olaylar ve yorumları çok çirkin buluyorum. Kimsenin statüsü göz önünde bulundurulmaksızın gereken işlemin kabinde yapılması gerekirdi ama ne yazıkki yapılmadı. X şirketinde F/O ım. Nelerle karşılaştık ve nelerle karşılaşacağız daha, boyutların bu kadar büyüyeceği tahmin edilmedi mi? Etmedinizmi ey meslektaşlarım! milyon dolarlık tayyareyi satınmı aldınız 100 küsür liraya? siz geç kalacaksanız bir yerlere biz hepten kalmışız zaten, hepinizden sonra terk ediyoruz tayyareyi bilmem biliyormusunuz. Çok hoşumuza gitmiyor delay anonsu yapmak. Biraz daha hoşgörü, anlayış ve saygı hepsi bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
helal olsun valla mükemmel bi yazı...yok afedersin "mikemmel" diycektim...süper olmuş tam bize uygun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000