18 Aralık 2008, Perşembe 15:28:20

Antalya Havalimanı 9 milyonu yakaladı

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’ya 2008 yılında gelen turist sayısı 9 milyonu aştı. Antalya Havalimanı’na gelen 9 milyon 1’inci yolcu ve ailesi büyük bir coşkuyla karşılandı.
  • Hersey cok güzelde, ya yurtdisindaki türk kökenli Acenteler ne durumda acaba diye hic düsündünüzmü? Adamlar kirasini bile ödeyemyior, hic bir sosyal güvencesleri yok, cogunun saglik sigortasi bile yok, calisamaz duruma gelince vay hallerine, emeklilik diye bir kavram onlar icin gecerli degil. Ama Tütkiyeye giden her Turist önce Acente kapisindan geciyor, onlari Türkiyeye gitmeye ikna etmek icin ne diller döküyoruz biliyormusunuz. Ama sadec gelen Turistler ödüllendiriliyor. Tesekkür mahiyetinde de olsa bizleride cagirip üc gün misafir etmek cokmu zor. Saygilarimla...
  • 9 million turistin gelmesi ülkemiz için çok hoş fakat benim bu haberden ve yapılan kutlamadan anlamadığım bişey var oda niye Tur Operatörlerin bu kutlamada yada haber içeriğinde yer almıyor??..Turistler tur operatorler tarafından organize edilip getirilmiyormu?..bu kutlumada sanki ICF (Ibrahim Çeçen,Serhat Çeçen Ferda Yakar) tarafından ve yapılan terminal tarafından getirildiği gibi lans edilmiş.Lütfen hak eden kişileride ekliyelim bu arada Yetkilere sormak gerekiyor niye hep sunexpress uçağı ile gelen yolcu bu ödülü kazanmaktadır?? 7.million yolcu sunexpress ile gelmiştir,8.million yolcuda sunexpress ile gelmişti.Bence düşündürücü bir olay!!!!.Sonuçta Tur operatorları ve tüm personeli Kutlarım.
  • Antalya havalimanı gercekten cok basarili bir AYT calisani olarak havalimanımıza ve diger tum limanlara basarilarinin devami diliyorum.
  • SÜPER YA KADIN TIRSMIŞ ACABA BAŞKASILAMI KARIŞTIRDILAR GİBİ BİR HALİ VAR HABER VERSEYDİNİZ ÖNCEDEN KADIN HAZIRLIKLI GELİRDİ

Uluslararası yolcu trafiğinde Türkiye’nin en büyük havalimanlarından biri olan Antalya Havalimanı, bugün 9.000.001’inci yolcusunu karşıladı.

Antalya’ya gelen 9 milyonuncu yolcular Almanya’nın Düsseldorf  kentinden Türkiye’ye gelen Gross Ailesi oldu. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen, ICF Airport Genel Müdürü Ferda Yakar, ICF Airport Genel Müdürü Alexander Paul Zinell başta olmak üzere bir çok davetli ve basın mensubunun katıldığı bir törenle karşılanan Gross Ailesi, karşılaştıkları sürpriz karşısında heyecanını gizleyemedi.

Aileyi Antalya Havalimanı’nda karşılayan ICF Airport Genel Müdürü Ferda Yakar, turizmin özellikle Akdeniz’e kıyısı olan kentler için krizden çıkışın en önemli anahtarı olduğunun altını çizerek, “Kuşku yok ki ülkemizin, özellikle de Antalya ve çevresinin turizm alanında en önemli rakiplerimiz olarak gördüğümüz İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler karşısında büyük avantajları var. Üzerimize düşen bu avantajlarımızı ve ülkemizi tüm dünyaya doğru ve başarılı bir biçimde tanıtmayı sağlamak olacaktır” dedi.

Almanya’nın Düsseldorf kentinden SunExpress Havayolları’na ait uçakla Antalya Havalimanı’na gelen Gross Ailesi, 9 milyonuncu olduklarını öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler. Çok sayıda yetkili ve basın mensubunu karşısında gören Gross Ailesi’ne Antalya Havalimanı işeltmecisi ICF Airport tarafından 1 haftalık (herşey dahil) tatil çeki hediye edildi. Talihli aile, ödülü, Antalya Valisi Alâaddin Yüksel tarafından aldı. Yolcular gelmeden önce kurulan platform ve 9 milyon 1’inci yolcunun gelişini temsil eden sayaç ilgi çekti.

Törenin ardından mikrofonlara konuşan Gross Ailesi, Türkiye’ye daha önce çocukları olmadan bir kez geldiklerini ancak tüm aile olarak ilk gelişleri olduğunu belirtti. Duygularını basın mensuplarıyla paylaşan Gross Ailesinin Annesi, “Çok güzel bir sürprizle karşılaştık. Almanya’dan gelirken böyle birşeyle karşılaşacağımızdan haberimiz yoktu. Türkiye’ye daha önce eşimle birlikte gelmiştim ama çocuklarımızla beraber ilk gelişimiz. Bu güzel karşılama için herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ailenin çocukları ise basınla şakalaşarak “Türkiye’ye bu ilk gelişimiz fakat her seferinde böyle karşılaşacaksak daima gelelim” dediler.

9 milyonuncu yolcu için yapılan karşılama töreninde konuşan Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu da 2008 yılında bekledikleri hedef olan 9 milyon yolcu limitini aştıklarını belirterek, “Antalya halkı, yöneticileri ve hükümet olarak yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Antalya olarak 2008 yılında 9 milyon yolcuyu aştık. 31 Aralık günü 9 milyon 100 bin civarında bir turist sayısına ulaşmayı planlıyoruz. 2009 yılı için de hedefimiz 10 milyon turist. 65 ülkeden turist geldiğini düşünürsek bu hedefe ulaşmak için bir engel görmüyoruz” dedi.

Törende hazır bulunan AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır da, ‘Herşey Dahil’ sistemini  en iyi kullanan ülkenin Türkiye olduğunu ve rakip ülkelerin de bu sistemi örnek aldını ifade etti. Çorabatır, Türkiye’nin gerekli yatak ve tesis kapasitesine ulaştığını bundan sonra yapılan yatırımların karşılığını alma vaktinin geldiğini sözlerine ekledi.

Antalya


Antalya

Antalya

Antalya

Antalya Havalimanı 9 milyonu yakaladı

Yorumlar

Biletci ~ 15 yıl önce
Hersey cok güzelde, ya yurtdisindaki türk kökenli Acenteler ne durumda acaba diye hic düsündünüzmü? Adamlar kirasini bile ödeyemyior, hic bir sosyal güvencesleri yok, cogunun saglik sigortasi bile yok, calisamaz duruma gelince vay hallerine, emeklilik diye bir kavram onlar icin gecerli degil. Ama Tütkiyeye giden her Turist önce Acente kapisindan geciyor, onlari Türkiyeye gitmeye ikna etmek icin ne diller döküyoruz biliyormusunuz. Ama sadec gelen Turistler ödüllendiriliyor. Tesekkür mahiyetinde de olsa bizleride cagirip üc gün misafir etmek cokmu zor. Saygilarimla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
swat ~ 15 yıl önce
9 million turistin gelmesi ülkemiz için çok hoş fakat benim bu haberden ve yapılan kutlamadan anlamadığım bişey var oda niye Tur Operatörlerin bu kutlamada yada haber içeriğinde yer almıyor??..Turistler tur operatorler tarafından organize edilip getirilmiyormu?..bu kutlumada sanki ICF (Ibrahim Çeçen,Serhat Çeçen Ferda Yakar) tarafından ve yapılan terminal tarafından getirildiği gibi lans edilmiş.Lütfen hak eden kişileride ekliyelim bu arada Yetkilere sormak gerekiyor niye hep sunexpress uçağı ile gelen yolcu bu ödülü kazanmaktadır?? 7.million yolcu sunexpress ile gelmiştir,8.million yolcuda sunexpress ile gelmişti.Bence düşündürücü bir olay!!!!.Sonuçta Tur operatorları ve tüm personeli Kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ICF GKHN ~ 15 yıl önce
Antalya havalimanı gercekten cok basarili bir AYT calisani olarak havalimanımıza ve diger tum limanlara basarilarinin devami diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltca ~ 15 yıl önce
SÜPER YA KADIN TIRSMIŞ ACABA BAŞKASILAMI KARIŞTIRDILAR GİBİ BİR HALİ VAR HABER VERSEYDİNİZ ÖNCEDEN KADIN HAZIRLIKLI GELİRDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000