13 Kasım 2016, Pazar 15:23:41

Albrecht SunExpress'ten Saudia Havayolları'na geçti

SunExpress Havayolları'nda bir buçuk yıldır genel müdürlük görevini yürüten Jaan Albrecht Suudi Havayolları ile anlaştı.
  • haaa bu arada..okumakla bayaa baayaa adam olunuyor..üzgünüm..2016 yılında, yüksek lisansların bile yetmediği bir dönemdeyiz..dün hayal bile edemeyeceğin bir sürü şeyi, bugün elindeki telefonla saniyeler içinde yapıyorsun..bu kadar azla yetinme..çoluğuna çocuğuna bu tavsiyeyi verme..tam tersi okursan bir şeysin bu devirde..okumazsan hiçsin..bu kadını savunma..Türkiye ye bak..kendi ülken en iyi örnek..dün insanları içeri atan savcılar, bugün şişman fareler gibi kaçıyorlar..Adalet herkese lazım..bugün acımasızca yargıladığın arkadaşının başına gelenin bir başka türlüsü yarın senin başına gelmeyecek diye bir şey yok..bunu biliyorsun..neden? çünkü değerlendirme sistemi kişiye bağlı, kurallara değil..örneklerini de çok gördün aslında..
  • Bu arada işini adam gibi yapma mevzusu.Bence de haklısın yüzde yüz.. Neye göre değerlendiriliyor performans ve verimliliğin peki?? Bunu biliyor musun? Hangi sistemi kullanıyor sun express? 360 derece ? bu sistem, her neyse kullanılan,herkese aynı şekilde mi uygulanıyor,yoksa kabin hizmetleri müdürünün kısır eğitimi ve kişisel düşüncelerine göre mi belirleniyor?şunu diyebilirsin,evet onun kişisel düşüncelerine göre ama bence kişisel düşünceleri doğru..ben hak veriyorum..bunu dersin..senin fikrin.. ama bu değerlendirme,kişiler üstü,belli bir standart ve modele göre yapılıyor ve kendisi dahil herkese eşit şekilde uygulanıyor diyemezsin.kimse diyemez.benim dediğim sadece bu.itiraz edecek hiçbir tarafı yok çünkü yüzde yüz doğru.maalesef bu da kurumsal bir firmanın çalışma mantığına,hele hele alman ortaklı bir firmanın,yüzde yüz aykırı.bu ne kadar daha devam edecek???sun express izmir base kabin hizmetleri müdürü, daha ne kadar canı istiyor diye,koskoca firmanın itibarını beşparalık edecek?
  • keşke kovulmuş olsaydım da anlatacak bir hikayem olsaydı..ama içeriden yıllarca bu kifayetsizliğin harcadığı onca insana şahit biri olarak bunları yazıyorum..özellikle işten çıkardıktan sonra, yeni işlerinde bile kin ve intikamla hayatlarıyla oynalılan insalara şahit olduktan sonra yazmaya kesin karar verdim...üniversite mezunu olduğum içinde kimseden özür dilemeyeceğim..burada bu savunmayı yapan insanların talimatlı olduğuna emin değilim, kesin olarak biliyorum..çünkü işleyen sistemin matematiğini çok iyi biliyorum..bir firmada çalışan tüm elemanların nihai amacı ekmek parası kazanmaktır. Bu insanlar iş gücü üretirler ve karşılığını alırlar. Kimse kimseye canı istediği için veya hayrına para ödemez. Dolayısıyla çalıştığı kurumda tehtid edilerek,şantajla iş yapmaya zorlanan her insan vicdani olarak sürekli yaralanır. Yaralanmakla kalmaz, koskoca şirketin itibarını lise mezunu bir yeteneksiz yüzünden, kulaktan kulağa yerle bir eder..
  • ilk önce dışarıdan olmadığımı belirteyim..ikinci olarak ortada emek yok..ortada baskı,yıldırma,TEHTİD var..ortada cehalet,eğitimsizlik,canının isteğine göre insan harcama var..üçüncü olarak, sun express de tek bir aklı başında üst yönetici varsa izmir base kabin hizmetleri müdürünün son sekiz senede yaptıklarını incelesin..bu firmanın itibarını tek bir eğitimsiz ''yöneticinin'' ellerine bırakmasın..bakın herkes bunu konuşuyor..bilen bilmeyen..herhangi bir üst yönetici okuyorsa, lütfen özellikle şirketin INTERN yazılarında resmi olarak yalan beyanlara dikkat etsinler!!! en basitinden bir örnek veriyorum, şirketten kendi isteği ile istifasını yazarak ayrılan bir çalışan için, işten çıkarıldı diye resmi olarak yazı yayınlandı..Ben bunu gözümle gördüm..bunun gibi daha onlarca örnek var..bu bayana tek kuruş tazminat vermeden, işlediği -şirket itibarını karayalıcı ve zedeleyici - SUÇ lardan kapı gösterilebilir. Gösterilmelidir de...
  • Sunexpress ile ilgili her haberin altına yazılan yorumlara hep bakıyorum da, sanki her biri rakip şirket çalışanlarınca yazılmış. Eğer bunları yazanlar Sunexpress çalışanı ise durum içleracısı. Demek şirketin batmasını ciddi ciddi isteyen bu kadar hain var. Yazmadan düşünmek lazım, bu şirketten kaç insan ekmek yiyor, kaç kişi çoluk çocuğunun geçimini sağlıyor. Kaç insana her sene iş imkanı sağlanıyor.Yazık!
  • Bu seneyi Türkiye de tek zarara uğramadan kapatan firma sunexpress.Dışarıdan atıp tutmak kolay İnsanların emeklerine leke sürmeyin burda
  • Kendini yönetici hisseden biri şu yorumları okuyup biz nerde yanlış yaptık diye düşünüyormu acaba.
  • Neden her sun express haberinin altına batacak diye yorum yapılıyor biliyor musunuz? çünkü bence, Alman ortaklı bir havayolu şirketinin, İzmir base inde, başarısız lise mezunu kabin hizmetleri müdürü bir bayanın, yıllardır yalanla dolanla baskıyla tehtidle çalışanlara yaptıkları karşısında herkes şok geçiriyor. Bu rezilliklere yıllardır DENGİ OLAN Antalya kabin hizmetleri müdürlerini ve izmir ik sınıda ortak ediyor. İş jargonunda da kullanılan 'it-iti ısırmaz mantığı ile' o kadar çok insanı harcadılarki..Bu yaşananlara tepki olarak çalışanlar ve bu üstü kapatılan olayları bilenler, ve bu baskı ile çalışmaya devam edenler, resmen şirketin batmasını istiyor... Bir Alman şirketi, itibarını nasıl böyle bir cehaletin ellerine bırakır.. İzmir çok küçük bir yer..havacılıkla alakası olsun olmasın herkes bu konuyu konuşuyor..insanlar tezlerinde örnekleme yaparken bu base in rezilliklerini kullanıyorlar... Kendini bu kadar rezil durumlara düşürmüş başka bir Alman şirketi yoktur bence...net..
  • Neden her Sunexpress haberinin altına 'batacak' diye yorum yapılıyor ? Batacak firma Ocak ayında kabin memuru nasıl alır, alım sürecine Ocak 2017'de başlayacak. İnsanları yanıltmayın lütfen.
  • Yakinda batacak firmaya bu adami getirmek cok zekice. Bahane hazir. Albrecht batirdi.

SunExpress Havayolları Genel Müdürü Jaan Albrecht, geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılma kararını yönetim kurula iletmişti.

2017 yılı itibariyle kişisel gelişimi açısından ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek üzere görevinden ayrılmak istediğini belirten Albrecht'in sözleşmesi 31 Aralık itibariyle sona erecek.

Jaan Albrecht'in SunExpress'teki görevinin ardından Saudi Arabian Airlines'ın başına geçeceği öğrenildi. Albrecht'in görevine Ocak 2017 itibariyle başlayacağı ifade edildi.

On beş yıl boyunca SunExpress'in genel müdürlüğünü yapan Paul Schwaiger'in ardından Avusturya Havayolları'ndan Temmuz 2015 tarihinde gelerek göreve başlayan Albrecht, 1 buçuk yıla yakın süredir SunExpress Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Jaan Albrecht,  kariyerine Meksika hava yolu şirketi Mexicana’da 18 yaşında pilot olarak başladı.  Yönetim kadrosunda yer almadan önce, 20 yıl boyunca 2. Kaptan, Kaptan ve hava yolu şirketinin 727’lerden oluşan filosunda baş pilot olarak görev yaptı.

Daha sonra şirketin operasyon ve ticaret bölümlerinde üst düzey yönetici olarak bulundu. Albrecht, 10 yıl boyunca Star Alliance’da CEO olarak görev yaptıktan sonra, 2011’den 2015 yılına kadar Avusturya Havayolları’nda CEO olarak görev yaptı ve SunExpress'e genel müdür olarak atandı.

Hem Meksika hem de Alman vatandaşlığı olan Jaan Albrecht, İspanyolca, İngilizce ve Almanca konuşmaktadır.

Albrecht SunExpress'ten Saudia Havayolları'na geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

dazed ~ 7 yıl önce
haaa bu arada..okumakla bayaa baayaa adam olunuyor..üzgünüm..2016 yılında, yüksek lisansların bile yetmediği bir dönemdeyiz..dün hayal bile edemeyeceğin bir sürü şeyi, bugün elindeki telefonla saniyeler içinde yapıyorsun..bu kadar azla yetinme..çoluğuna çocuğuna bu tavsiyeyi verme..tam tersi okursan bir şeysin bu devirde..okumazsan hiçsin..bu kadını savunma..Türkiye ye bak..kendi ülken en iyi örnek..dün insanları içeri atan savcılar, bugün şişman fareler gibi kaçıyorlar..Adalet herkese lazım..bugün acımasızca yargıladığın arkadaşının başına gelenin bir başka türlüsü yarın senin başına gelmeyecek diye bir şey yok..bunu biliyorsun..neden? çünkü değerlendirme sistemi kişiye bağlı, kurallara değil..örneklerini de çok gördün aslında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dazed ~ 7 yıl önce
Bu arada işini adam gibi yapma mevzusu.Bence de haklısın yüzde yüz.. Neye göre değerlendiriliyor performans ve verimliliğin peki?? Bunu biliyor musun? Hangi sistemi kullanıyor sun express? 360 derece ? bu sistem, her neyse kullanılan,herkese aynı şekilde mi uygulanıyor,yoksa kabin hizmetleri müdürünün kısır eğitimi ve kişisel düşüncelerine göre mi belirleniyor?şunu diyebilirsin,evet onun kişisel düşüncelerine göre ama bence kişisel düşünceleri doğru..ben hak veriyorum..bunu dersin..senin fikrin.. ama bu değerlendirme,kişiler üstü,belli bir standart ve modele göre yapılıyor ve kendisi dahil herkese eşit şekilde uygulanıyor diyemezsin.kimse diyemez.benim dediğim sadece bu.itiraz edecek hiçbir tarafı yok çünkü yüzde yüz doğru.maalesef bu da kurumsal bir firmanın çalışma mantığına,hele hele alman ortaklı bir firmanın,yüzde yüz aykırı.bu ne kadar daha devam edecek???sun express izmir base kabin hizmetleri müdürü, daha ne kadar canı istiyor diye,koskoca firmanın itibarını beşparalık edecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peh peh peh ~ 7 yıl önce
Dazed bence o kadar boş laf ediyorsun ki bence sen kabinden bile değilsin. Kabinden bu kadar boş boş konuşan kimse çıkmaz. Bence kulaktan dolma bilgilerle kendini şişirmişsin. Vır vır edip de kimsenin huzurunu kaçırma, kaç yıldır çalışıyoruz, işini düzgün yapan kimseye kışt dendiğini görmedim daha. Ha işini salla pati yapan da sonucuna katlanıyor elbette. Biz pek çok kabin amiri gibi bu şirketten emekli olmak istiyoruz moral bozup da insanların şevkini kırma.
dazed ~ 7 yıl önce
keşke kovulmuş olsaydım da anlatacak bir hikayem olsaydı..ama içeriden yıllarca bu kifayetsizliğin harcadığı onca insana şahit biri olarak bunları yazıyorum..özellikle işten çıkardıktan sonra, yeni işlerinde bile kin ve intikamla hayatlarıyla oynalılan insalara şahit olduktan sonra yazmaya kesin karar verdim...üniversite mezunu olduğum içinde kimseden özür dilemeyeceğim..burada bu savunmayı yapan insanların talimatlı olduğuna emin değilim, kesin olarak biliyorum..çünkü işleyen sistemin matematiğini çok iyi biliyorum..bir firmada çalışan tüm elemanların nihai amacı ekmek parası kazanmaktır. Bu insanlar iş gücü üretirler ve karşılığını alırlar. Kimse kimseye canı istediği için veya hayrına para ödemez. Dolayısıyla çalıştığı kurumda tehtid edilerek,şantajla iş yapmaya zorlanan her insan vicdani olarak sürekli yaralanır. Yaralanmakla kalmaz, koskoca şirketin itibarını lise mezunu bir yeteneksiz yüzünden, kulaktan kulağa yerle bir eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dazed ~ 7 yıl önce
ilk önce dışarıdan olmadığımı belirteyim..ikinci olarak ortada emek yok..ortada baskı,yıldırma,TEHTİD var..ortada cehalet,eğitimsizlik,canının isteğine göre insan harcama var..üçüncü olarak, sun express de tek bir aklı başında üst yönetici varsa izmir base kabin hizmetleri müdürünün son sekiz senede yaptıklarını incelesin..bu firmanın itibarını tek bir eğitimsiz ''yöneticinin'' ellerine bırakmasın..bakın herkes bunu konuşuyor..bilen bilmeyen..herhangi bir üst yönetici okuyorsa, lütfen özellikle şirketin INTERN yazılarında resmi olarak yalan beyanlara dikkat etsinler!!! en basitinden bir örnek veriyorum, şirketten kendi isteği ile istifasını yazarak ayrılan bir çalışan için, işten çıkarıldı diye resmi olarak yazı yayınlandı..Ben bunu gözümle gördüm..bunun gibi daha onlarca örnek var..bu bayana tek kuruş tazminat vermeden, işlediği -şirket itibarını karayalıcı ve zedeleyici - SUÇ lardan kapı gösterilebilir. Gösterilmelidir de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 7 yıl önce
Sunexpress ile ilgili her haberin altına yazılan yorumlara hep bakıyorum da, sanki her biri rakip şirket çalışanlarınca yazılmış. Eğer bunları yazanlar Sunexpress çalışanı ise durum içleracısı. Demek şirketin batmasını ciddi ciddi isteyen bu kadar hain var. Yazmadan düşünmek lazım, bu şirketten kaç insan ekmek yiyor, kaç kişi çoluk çocuğunun geçimini sağlıyor. Kaç insana her sene iş imkanı sağlanıyor.Yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Bu seneyi Türkiye de tek zarara uğramadan kapatan firma sunexpress.Dışarıdan atıp tutmak kolay İnsanların emeklerine leke sürmeyin burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ~ 7 yıl önce
Kendini yönetici hisseden biri şu yorumları okuyup biz nerde yanlış yaptık diye düşünüyormu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dazed ~ 7 yıl önce
Neden her sun express haberinin altına batacak diye yorum yapılıyor biliyor musunuz? çünkü bence, Alman ortaklı bir havayolu şirketinin, İzmir base inde, başarısız lise mezunu kabin hizmetleri müdürü bir bayanın, yıllardır yalanla dolanla baskıyla tehtidle çalışanlara yaptıkları karşısında herkes şok geçiriyor. Bu rezilliklere yıllardır DENGİ OLAN Antalya kabin hizmetleri müdürlerini ve izmir ik sınıda ortak ediyor. İş jargonunda da kullanılan 'it-iti ısırmaz mantığı ile' o kadar çok insanı harcadılarki..Bu yaşananlara tepki olarak çalışanlar ve bu üstü kapatılan olayları bilenler, ve bu baskı ile çalışmaya devam edenler, resmen şirketin batmasını istiyor... Bir Alman şirketi, itibarını nasıl böyle bir cehaletin ellerine bırakır.. İzmir çok küçük bir yer..havacılıkla alakası olsun olmasın herkes bu konuyu konuşuyor..insanlar tezlerinde örnekleme yaparken bu base in rezilliklerini kullanıyorlar... Kendini bu kadar rezil durumlara düşürmüş başka bir Alman şirketi yoktur bence...net..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir ~ 7 yıl önce
Kadın dediği kişi için tarif .Cuk oturmuş.Kompleks ve iş bilmezliğini bu şekilde örtbas ediyor belli ki.Bu şirketin her departmanında konuşuluyor.Bu yöneticilik değil.Eski günlerimizi çok arıyoruz.Tabii ki eski yöneticilerimizi.Adamlardı adam.
Ortaöğrenim ~ 7 yıl önce
Biliyorsunuz ki artık lise kalmadı .Ortaöğrenim demek daha doğru. Ve bu bayandan biz personel okarak yaka silkiyoruz artık.Yazıktır.İş bilmez,komleksli,sıradan,liyakat sıfır,karar vermekten aciz... Önceki yöneticilerimizi çok arıyoruz.
35li ~ 7 yıl önce
İzmir ve Ortaöğretim rumuzlu kişilere sorum önceki yöneticilerimiz derken??? Başka yönetici olmadı ki!
Çamur at izi kalsın ~ 7 yıl önce
Sen onu bunu bırakta, neden kovuldun onu bir anlat da dinleyelim..
Harvırd mezunu arkadaşa ~ 7 yıl önce
Okumakla adam olunmuyor, yiyorsa geç yönet de birde seni görelim..
Doğru söz ~ 7 yıl önce
İşini adam gibi yapana kimsenin laf dediği yok, bak ben çürükleri yazıyorum geçiyorum, dışarda bu işe ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki. İşini düzgün yapmıyorsan kovulursun arkadaş. Çocuk parkı değil burası, hadi şimdi git kumda oyna sen..
Sxs ~ 7 yıl önce
Neden her Sunexpress haberinin altına 'batacak' diye yorum yapılıyor ? Batacak firma Ocak ayında kabin memuru nasıl alır, alım sürecine Ocak 2017'de başlayacak. İnsanları yanıltmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avutma ~ 7 yıl önce
Kendini avutuyorsun belli ki
Sxs ~ 7 yıl önce
Yahu neden avutayım kendimi ? Halihazırda Sunexpress'te çalışmıyorum ki. İlerde düşündüğüm bir firma olduğu için bilgi edinmeye çalışıyorum. Çalışma ortamı, imkanlar, şirketin geleceği vs. gibi ayrıntıları öğrenmek istiyorum fakat dikkatimi çeken bu 'batacak' mevzusu oldu. Gerçekten böyleyse -hele de İzmir- araştırmak gerek demek ki.
Yakinda batacak ~ 7 yıl önce
Yakinda batacak firmaya bu adami getirmek cok zekice. Bahane hazir. Albrecht batirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000