02 Ağustos 2011, Salı 14:50:03

40 SAAT RÖTAR OLUR MU?

Sunexpress Havayolları'na ait yolcu uçağı 40 saat rötar yaptı, yolcular çılgına döndü...
  • hemen hemen hepsi rötarlı zaten hayır biletleri uygun diye de bu frezalet çekilmez ki aç bu millet:)
  • hayır ben şunu anlamıyorum o uçak kalksaydı da, düşse içindekilerde ölse daha mı iyiydi? hiç mi kafası çalışmıyo bu insanların şükrediceklerine bide dava etmeye kalkıyolar! kimse boş konuşmasın sunexpress'in geçmişine baksın..bakın bakalım 1 tane uçağı düşmüş mü? allah allah neden acaba!
  • Sun Express'in yarısı THY'nin Allahtan ya tamamı rötar rekoru THY'nin olsaydı ?!
  • Dünya rekoru kaç saat ? Bilen var mı ?
  • sun express le ucmayi yillar önce biraktim tavsiye ederim iyi geliyor.Baska bir sirkete gecin onla ucun yolcu olarak adam yerine koyuldugunuzu farkedersiniz...
  • gittiğiniz destinasyonun belirli bir kapasitesi vardır. buna göre, normal şartlarda(gecikme yaşanmayacağı düşünülerek) sivil havacılık otoritelerinden gidiş için izin alınır ve gidiş için zaman belirlenir. limitler dahilinde bu zamanın ilerisinde veya gerisinde (artı eksi 15 dk mesela), hareket meydanı kalkış izni verir. bunların hepsi resmi olarak planlanmalı ve bildirilmelidir. uçak genel olarak gecikme yaşıyor diye 1 saat sonrasına "planlandığında" ise, daha planlama aşamasında bile, sivil hav. otoritesi kapasite nedeniyle onay verememektedir.çünkü 1 saat sonrasında o meydana giden 10 uçak varsa, kapasitesi de 10 uçaksa, 11 inci uçak olarak, size onay veremez.Resmi olarak planlanması gerekenle uygulamada bu tür farklılıklar hep olur
  • Sorun havayolu şirketleri değil,nüfusun ihtiyaçlarına göre uçak sayısının azlığıdır.Bu nedenle şirketler büyüme hızı rekorları kırmakta ve sürekli filolarını büyütmektedirler.Bu giderilene ve dengelenene kadar gecikmeler ve aksaklıklar kaçınılmazdır.Sxs,pegasus v.s, ne THY yi ne Lufthansa yı ne de benzer büyüklükteki şirketleri örnek alabilirler,çünkü yönetim stratejileri tamamen farklıdır, low cost çalışırlar.ortak oldukları tek konu emniyettir.yolcu olarak asla unutmayınız, eğer ki biletinizi diğer şirketlere göre ucuz aldıysanız, bu size şirket tarafından önce emniyet sonra ekonomi, en son da konfor ve memnuniyet olarak geri döner.Kimse 50 TL ye aldığı biletle mucize beklemesin.Sonuçta şirket 40 saat rötarla zaten zarar etmiştir.
  • ucak hala düsseldorf da yatiyor...
  • Bu vesileyle XQ yönetimine sesimi duyurmak istiyorum. Her gün 23.10'da gerçekleştirilen XQ 9293 ADB - AYT uçuşunun saatinin 23.10'dan daha ileri bir saate alınmasını talep ediyorum. Bu uçuş ile altı aydır, ayda en az 4 defa seyahat ediyorum ve şimdiye kadar hiç bir zaman tarifeli saatinde kalkmadı bu uçak. Uçağın gün içinde yediği rötarların faturası bu uçuşa çıkıyor. Şirket yönetimi de bu uçuşun zamanında kalkma performansına bakarsa görecektir bunu. En azında bileti alırken 23.59 olarak alalım da onun üzerine rötarı yiyelim, daha az üzülürüz.
  • 40 saat OLMAZ. Bunun mazereti, ancak o şirketin yöneticilerinin istifası ile olur. Çünkü buna beceriksizlik, derler. Havacılıkta da buna yer yoktur. İstifa edin. Ama istifa müessesesi, ülkemizde yok. İstifa bir başka ahlaki terbiye. Bunu çoook uzun zaman önce kaybettik.
İlginç olay Antalya'da yaşandı. 

Tourexpi'nin haberine göre, Antalya'dan Düsseldorf'a gidecek olan Sunexpress uçağı arıza nedeniyle kalkamadı. Bunun üzerine yolcular, havalimanında uçağın arızasının giderilmesini beklemeye başladı.

Birkaç saat sonra arızanı giderildiğini ve uçuşun gerçekleşeceğini öğrenen yolcular derin bir nefes aldı. Ancak, bilginin yanlış olduğu ve uçaktaki problemin devam ettiği yolculara iletildi. Bu haber üzerine sinirlenen bazı yolcular havalimanında yetkililere tepki göstermeye başladı.

Bu gelişme nedeniyle yolcuları otellere yerleştiren şirket, yaklaşık 40 saatlik bir süreden sonra yolcuları tekrar havalimanına getirterek uçuşu gerçekleştirdi.

Bazı yolcuların yaşanan mağduriyet nedeniyle şikayette bulunacakları öğrenildi.
40 SAAT RÖTAR OLUR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 12 yıl önce
hemen hemen hepsi rötarlı zaten hayır biletleri uygun diye de bu frezalet çekilmez ki aç bu millet:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayır ben şunu anlamıyorum o uçak kalksaydı da, düşse içindekilerde ölse daha mı iyiydi? hiç mi kafası çalışmıyo bu insanların şükrediceklerine bide dava etmeye kalkıyolar! kimse boş konuşmasın sunexpress'in geçmişine baksın..bakın bakalım 1 tane uçağı düşmüş mü? allah allah neden acaba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sun Express'in yarısı THY'nin Allahtan ya tamamı rötar rekoru THY'nin olsaydı ?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünya rekoru kaç saat ? Bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sun express le ucmayi yillar önce biraktim tavsiye ederim iyi geliyor.Baska bir sirkete gecin onla ucun yolcu olarak adam yerine koyuldugunuzu farkedersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gittiğiniz destinasyonun belirli bir kapasitesi vardır. buna göre, normal şartlarda(gecikme yaşanmayacağı düşünülerek) sivil havacılık otoritelerinden gidiş için izin alınır ve gidiş için zaman belirlenir. limitler dahilinde bu zamanın ilerisinde veya gerisinde (artı eksi 15 dk mesela), hareket meydanı kalkış izni verir. bunların hepsi resmi olarak planlanmalı ve bildirilmelidir. uçak genel olarak gecikme yaşıyor diye 1 saat sonrasına "planlandığında" ise, daha planlama aşamasında bile, sivil hav. otoritesi kapasite nedeniyle onay verememektedir.çünkü 1 saat sonrasında o meydana giden 10 uçak varsa, kapasitesi de 10 uçaksa, 11 inci uçak olarak, size onay veremez.Resmi olarak planlanması gerekenle uygulamada bu tür farklılıklar hep olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sorun havayolu şirketleri değil,nüfusun ihtiyaçlarına göre uçak sayısının azlığıdır.Bu nedenle şirketler büyüme hızı rekorları kırmakta ve sürekli filolarını büyütmektedirler.Bu giderilene ve dengelenene kadar gecikmeler ve aksaklıklar kaçınılmazdır.Sxs,pegasus v.s, ne THY yi ne Lufthansa yı ne de benzer büyüklükteki şirketleri örnek alabilirler,çünkü yönetim stratejileri tamamen farklıdır, low cost çalışırlar.ortak oldukları tek konu emniyettir.yolcu olarak asla unutmayınız, eğer ki biletinizi diğer şirketlere göre ucuz aldıysanız, bu size şirket tarafından önce emniyet sonra ekonomi, en son da konfor ve memnuniyet olarak geri döner.Kimse 50 TL ye aldığı biletle mucize beklemesin.Sonuçta şirket 40 saat rötarla zaten zarar etmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucak hala düsseldorf da yatiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu vesileyle XQ yönetimine sesimi duyurmak istiyorum. Her gün 23.10'da gerçekleştirilen XQ 9293 ADB - AYT uçuşunun saatinin 23.10'dan daha ileri bir saate alınmasını talep ediyorum. Bu uçuş ile altı aydır, ayda en az 4 defa seyahat ediyorum ve şimdiye kadar hiç bir zaman tarifeli saatinde kalkmadı bu uçak. Uçağın gün içinde yediği rötarların faturası bu uçuşa çıkıyor. Şirket yönetimi de bu uçuşun zamanında kalkma performansına bakarsa görecektir bunu. En azında bileti alırken 23.59 olarak alalım da onun üzerine rötarı yiyelim, daha az üzülürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
40 saat OLMAZ. Bunun mazereti, ancak o şirketin yöneticilerinin istifası ile olur. Çünkü buna beceriksizlik, derler. Havacılıkta da buna yer yoktur. İstifa edin. Ama istifa müessesesi, ülkemizde yok. İstifa bir başka ahlaki terbiye. Bunu çoook uzun zaman önce kaybettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000