18 Ağustos 2008, Pazartesi 14:08:01

Star Alliance'dan yeni sistem

Star Alliance tarafından geliştirilen otomatik belge kontrol sistemi ilk olarak Singapur Havayolları tarafından kullanılacak

Star Alliance seyahat için gerekli belgelerin öğrenilmesi için gereken kargaşayı yok eden yeni sistemi lanse etti.  Özellikle birçok değişik ülkeden farklı farklı ülkelere seyahat planlayan yolcular için çok faydalı olacağı düşünülen yeni sistem; “Auto Doc Check - Otomatik Belge Kontrolü” 11 üye havayolu şirketi bünyesindeki uzmanların ortak çalışmasıyla oluştu.

Singapur Havayolları gelecekte tüm havayolu şirketinin hizmetine sunulacak bu yeni sistemi uygulayan ilk havayolu şirketi olacak.

“Şimdiye kadar check-in personeli ve yolcular için yurt dışı seyahatleri sırasında gerekli belgeler hakkında güncel bilgilere ulaşmak tam bir külfet olmuştu” diyen Star Alliance Başkan Yardımcısı Lee Hock Lye, sistemin faydalarını şu şekilde anlattı; “Örneğin Singapur’da yaşayan, İngiliz pasaportu taşıyan bir yolcu önce Avustralya’ya oradan da  Güney Afrika’ya uçacak. Seyahatin herhangi bir kısmında vize gerekip, gerekmediğini anında öğrenmesi birçok şeyi kolaylaştırmaz mı? Yeni sistem sayesinde yolcular gerekli belgelerle sahip olduklarını karşılaştırarak, seyahatin mümkün olup, olmadığını anında öğrenecekler.”

Sistem, check-in sırasında “Yes-Evet”, “No-Hayır” veya “Conditional-Şartlı” yanıtlarını verecek. Ülkelerin yasalarına göre değişen seyahat uyarıları ve koşulları anlaşımı kolay bir formatta görüntülenerek, havayolu şirketinin ana iletişim sistemi tarafından alınacak. Her havayolu şirketi kendi yolcularına özel bir format geliştirecek. Bu çalışma her ülkenin sürekli güncellenen seyahat kurallarından oluşan bilgi bankasını içeren muazzam bir sistem sayesinde gerçekleşecek. Sistem, yolcuların gerekli belgelere sahip olup, olmadıklarını seyahat öncesinde öğrenmelerini mümkün kılacak. 

Bu sistemle özellikle yurt dışı uçuşlarda check-in işlemlerinin havaalanı dışında gerçekleşen kısmı gelişecek. İnternet veya self- servis hizmetlerini kullanan yolcular bu sistemi kullanacak.

Sistem yolcular için olduğu kadar, havayolu firmaları açısından da büyük bir yenilik. Gerekli belgeler olmadan uçmasına izin verilen yolcu, varış noktasından geri döndürülürse; havayolu şirketi göçmen yasalarını ihlalden çok yüksek cezalar ödemek zorunda kalabilir.

Sistemin havayolu şirketlerine bir diğer faydası ise check-in işlemleri kısalacağı için gecikmelerin zamanla ortadan kalkması olacak.

“Auto Doc Check- Otomatik Belge Kontrolü” sistemi sayesinde check-in işlemlerinin kolaylaşması; hem havayolu şirketlerinin, hem de yolcuların hayallerindeki seyahat şartlarına bir adım daha yaklaşmaları şeklinde yorumlanıyor.

Star Alliance'dan yeni sistem

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000