04 Mart 2011, Cuma 08:17:39

EGYPT AIR: SARSILDIK AMA TOPARLANACAĞIZ

Mısır HavayollarıYönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmed Massoud, ülkede yaşanan siyasi kriz nedeniyle gelirlerinde yüzde 80'lik düşüş yaşadıklarını, ancak bu yılın sonuna dek kayıplarını telafi etmeyi umduklarını söyledi.
  • mısır havayolları cok ucuz ucıyor. hatta o kadar ucuz ucuyor ki maliyetlerini nasıl karsıladıgını merak ediyorum.
  • bukadar olaylardan sonra turizimde geriledi... Normal Charter yapan sirketlerde etkilenmistir... cok iyi bir havayolu umarim tekrar saglikli havalanir.
Ahmed Massoud, Mısır Havayolları olarak krizde yaşadıkları en kötü günün, tüm uçuşları durdukları ve ülkede sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ilk gün olduğunu kaydetti.

Kış sezonuna girmeden torparlanacağız
Arap dünyası ve Ortadoğu'da süren siyasi patlamanın bölgedeki havacılığı da kısa ve orta vadede olumsuz etkilemesini beklediklerini belirten Ahmed Massoud, ''Tüm uçuş programımızı gözden geçiriyoruz. Biz de olumsuz etkilendik ancak yaz sezonu sona ermeden, kış sezonuna girmeden yeniden normal trafiğe ulaşacağımızı sanıyorum'' dedi.

Afrika'nın en büyük havayolu şirketi olduklarını ve Afrika ile Avrupa ve Ortadoğu trafiğinde köprü konumunda bulunmalarının avantajından yararlanacaklarını belirten Ahmed Massoud, ''Tabii her şey Mısırdaki siyasi duruma bağlı. Batı ülkelerindeki gibi demokratik bir hükümet modeline kısa sürede kavuşursak o zaman her şey olumluya dönecektir, Mısır'a yatırım artacaktır. Bu da daha fazla gelişme ve büyüme demektir. Mısır Havayolları için de bu bir avantaja dönüşecektir'' diye konuştu.


Uçaklarımızı kiralamak gibi bir planımız yok
Mısır Havayollarının kriz nedeniyle uçaklarını başka şirketlere kiralayacağı yönünde iki hafta önce bazı haberler yayıldığını anımsatan Ahmed Massoud, bu konuda ne bir resmi açıklama ne de resmi bir karar olduğunu, haberlerin şirket içindeki bir iç yazışmanın sızdırılmasından kaynaklandığını belirtti.

Kriz nedeniyle uçuşların uzun süre aksaması durumunda, uçakların kiralanmasının seçenekler arasında sayıldığını ancak henüz böyle bir ihtiyaç ortaya çıkmadığını, aksine son bir hafta içinde Libya'daki kriz nedeniyle 40 bin Mısırlıyı bu ülkeden tahliye etmek için 176 uçuş gerçekleştirdiklerini, Trablus, Sirte, Carba ve Tunus havalimanlarından tahliye uçuşlarını sürdürdüklerini kaydeden Ahmed Massoud, Amman ve Riyad seferlerinin sayısını artırdıklarını, Suudi Arabistan'a yeni bir hat açacaklarını vurguladı.

Yeni uçak alımlarına ara vermedik

Yeni uçak alımlarına ara vermediklerinin de altını çizen Ahmed Massoud, ''Krizin ortasında, 25 Şubat günü Boeing 777-300 uçaklarını teslim aldık. Bu yıl yine Boeing 737-800 tipi uçaklar planlanan tarihte teslim edilecek. Ertelemeye gerek görmüyoruz. Ancak bazı Airbus A330 uçaklarının tesliminde üç dört aylık gecikme yaşanabilir'' dedi.

Toronto,Washington ve Lizbon hattının açılışını erteledik
Ancak Ahmed Massoud, bu yıl mayıs ayında Kanada'nın Toronto kenti ve ABD'nin başkenti Washington'a başlatmayı düşündükleri uçuşları erteleme kararı aldıklarını duyurdu. Bu iki yeni hattın açılışının yıl sonundan önce gerçekleşmesini zor gördüğünü belirten Ahmed Massoud, Portekiz'in başkenti Lizbon'a uçuş planından da vazgeçtiklerini, bunun yerine Portekiz havayolu şirketi TAP ile ortak uçuş anlaşması yaptıklarını söyledi.

Benzer sorunlarla karşılasan diğer havayollarının tecrübelerinden faydalandık
Dünyadaki en büyük havayolu ittifakı Star Alliance'a 2008'de giren EgyptAir'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Massoud, krizle baş etme konusunda ittifak içindeki diğer havayolu şirketlerinin tecrübelerinden yararlandıklarını vurguladı. ''Kriz başlar başlamaz Star Alliance ile temasa geçtik. Tayland'daki siyasi krizde Tayland Havayolları da benzeri sorunlarla karşılaşmış. Onların tecrübelerini, neler yaptıklarını bize aktardılar'' dedi.

Ahmed Massoud, Mısır Havayollarının geçen yıl 9,2 milyon yolcu taşıdığını, bu yıl da krize rağmen bu rakama ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

(Tourexpi)

EGYPT AIR: SARSILDIK AMA TOPARLANACAĞIZ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
mısır havayolları cok ucuz ucıyor. hatta o kadar ucuz ucuyor ki maliyetlerini nasıl karsıladıgını merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bukadar olaylardan sonra turizimde geriledi... Normal Charter yapan sirketlerde etkilenmistir... cok iyi bir havayolu umarim tekrar saglikli havalanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000