03 Mart 2010, Çarşamba 13:39:50

Singapur Havayolları: "100 Km'de 3 litre tasarruf sağlayacak"

Heatrow Havaalanı Hava Kalite Müdürlüğü, Airbus ve Singapur Havayolları arasında yapılan anlaşma sonucunda Airbus A380 uçaklarında yapılacak olan motor rotasyonları sayesinde her uçuşta 300 kilo fazla yolcuya rağmen %17'ye varan yakıt tasarrufu sağlanacağını belirtti.
  • İlim yolunda uluslar aramak, bulmak, insan hizmetine yararlı buluşlar peşinde. Ya Biz?

Bu projenin amacı, Emisyon Yakıt Tasarruf sistemi ile Airbus A380 tipi uçakların büyük motorlarını daha sessiz ve daha yüksek performans’ta çalıştırmak.

Program hakkında açıklama yapan Genel Müdür Yardımcısı Tom Williams “Bu sistem kullanılmaya başlandığında 100 kilometrede 3 litre yakıt tasarrufu sağlanacak. Motor sesi 3 - 4 kat azalacak ve şirketler uçuş başına daha fazla yolcu taşıyabilecekler” diyerek yapılan proje hakkında bilgi verdi.

Heatrow Havaalanı Operasyonel Gürültü ve Hava Kalite Müdürü Jane Dawes ise “Zaten piyasada bulunan en iyi ve en tasarruflu ticari uçaklar A380’ler. Ayrıca bu sistem uçaklara eklendiğinde yüzde 17’lik bir yakıt tasarrufu ve çok daha az gürültüyle göklerde olacaklar. Yapılan araştırmalara göre zehirli gaz değerlerinde önemli şekilde azalma olacaktır” dedi.

Singapur Havayolları, daha yeşil bir gökyüzü ve kaliteli rahat bir yolculuk için tüm havayolu şirketlerine bu projeye katılmaları için öncülük ettiğini belirtti.

Singapur Havayolları: "100 Km'de 3 litre tasarruf sağlayacak"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İlim yolunda uluslar aramak, bulmak, insan hizmetine yararlı buluşlar peşinde. Ya Biz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000