31 Ağustos 2012, Cuma 08:27:35

JAL'DAN HALKA DEV AÇILIM!

Japonya’nın havayolu devi JAL, 663 milyar yen (8.4 milyar dolar) tutarında bir halka arza hazırlanıyor...

 

JAL’dan yapılan açıklamaya göre, hisseler 3500 ile 3790 yen aralığında yatırımcıya sunulacak. Satılacak 175 milyon adet hissenin gelirleri, JAL’ın devlet destekli ana yatırımcısı olan Enterprise Initiative Turnaround Corp’un kasasına girecek. Nihai arz fiyatı 10 Eylül’de belirlenecek.

Halka arz ile birlikte JAL, öngörülen karının beş katı civarında fiyatlanmış oldu. Söz konusu çarpan, ülkenin en büyük havayolu şirketi olan All Nippon Airways (ANA) için 16 düzeyinde.

JAL’ın halka arzı, çalışanların üçte birinin atıldığı, birçok destinasyonun iptal edildiği ve eski uçakların ıskartaya çıkarıldığı yeniden yapılanma sürecinin ardından geldi. Bu süreç, şirketi iflas korumadan çıkarıp dünyanın en karlı havayolu haline getirdi. Şirket, Mart ayında sona eren mali yılında 187 milyar yen kar açıkladı. Bu yıl için ise, 130 milyar yen öngörüyor.

JAL hisseleri, 19 Eylül’den itibaren Tokyo borsasında işlem görmeye başlayacak. Halka arzla birlikte JAL’ın piyasa değeri ANA’yı geçmiş olacak. Şirket, piyasa değeri bakımından Latam Airlines, Singapur Havayolları ve Air China’nın ardından dünyanın dördüncü büyük havayolu olacak.

Facebook, Mayıs ayında New York’ta halka arz edilmiş ve 16 milyar dolar elde etmişti. Ancak şirketin hisseleri halka arzdan bu yana yarı yarıya değer kaybetti. (Borsa Gündem)

JAL'DAN HALKA DEV AÇILIM!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000