10 Kasım 2010, Çarşamba 12:04:41

HAVAYOLLARINA MİLYAR DOLARLIK CEZA KESİLDİ!

Avrupa Komisyonu, kargo taşımacılığı da yapan 11 havayolu şirketine toplamda 800 milyon Euro (yaklaşık olarak 1,1 Milyar Dolar) ceza kesti.
  • SHGM de keser. THY filan dinlemez keser cezayı.
  • avrupa nihayet doğruyu buldu.düzgün kuralına uygun çalışmayan her şirkete aynı uygulama yapılmalı ve şirketler artık düzelmeli böylece diye düşünüyorum.
  • Ceza kesme kriterleri Avrupa Birligi, rekabet yasalarina bagli olarak yapiliyor. Rekabeti engelleyecek yada avantaj saglayacak sekilde hareket edildigi takdirde Avrupa Komisyonu istedigi sirkete ceza kesebiliyor.
  • Lufthansa yok.
  • Lufthansa da kartel oluşturmaktan ceza almış. Hani Avrupalılar sözde hukuka bağlı idi, Almanlar robot gibi hukukçu idi... Bunlar büyük oyuncular.
  • Ozellikle Ba, AirFrance-KLM icin gecen zor donem bu cezalar ile daha zor gececek. Yillarca dunya havaciliginda dominant olan sirketlerin bellerinin bukulmeye basladigini gormek bana keyif veriyor. Meydani baskalarina birakma zamani coktan geldi. THY nin yolu acik olsun...
  • ceza kesme kriteri ne
Avrupa Komisyonu, havayolu şirketlerine ceza yağdırdı. Ceza tutarları ise dudak uçuklatan cinsten...
 
Komisyon, şirketlere kartelcilikten dolayı ceza kestiğini duyurdu. Buna göre;
 
Air France-KLM ortaklığı toplamda 310 Milyon Euro cezaya çarptırıldı. Ceza, Air France’a 183 Milyon Euro, Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’e de 127 Milyon Euro olarak yansıtıldı. 
 
Avrupa Komisyonu, Air France-KLM ortaklığından sonra en büyük cezayı British Airways’e kesti. British Airways, komisyon tarafından 104 Milyon Euro’luk bir cezaya çarptırıldı. 
 
Diğer ceza alan şirketler ise; Qantas, Air Canada, Martinair, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile, SAS ve Singapur Havayolları oldu.
 
Ceza alan şirketler içerisinde en düşük fatura Avustralya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Qantas’a çıkarıldı. Qantas, 8,8 milyon Euro ile ceza kesilen 11 şirket arasında en az payı alan havayolu firması oldu.
 
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) Başkanı, ceza alan şirketler arasında bulunan Qantas yöneticilerinin 10 yıla kadar hapsi gibi bir risk bulunduğunu ifade etti.
 
Skandal, havayolu firmasının 2008’de fiyatları illegal olarak 4 yıllığına sabitlemesiyle ve buna kesilen 20 milyon $ cezadan sonra ortaya çıktı.
HAVAYOLLARINA MİLYAR DOLARLIK CEZA KESİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM de keser. THY filan dinlemez keser cezayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
avrupa nihayet doğruyu buldu.düzgün kuralına uygun çalışmayan her şirkete aynı uygulama yapılmalı ve şirketler artık düzelmeli böylece diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ceza kesme kriterleri Avrupa Birligi, rekabet yasalarina bagli olarak yapiliyor. Rekabeti engelleyecek yada avantaj saglayacak sekilde hareket edildigi takdirde Avrupa Komisyonu istedigi sirkete ceza kesebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa da kartel oluşturmaktan ceza almış. Hani Avrupalılar sözde hukuka bağlı idi, Almanlar robot gibi hukukçu idi... Bunlar büyük oyuncular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ozellikle Ba, AirFrance-KLM icin gecen zor donem bu cezalar ile daha zor gececek. Yillarca dunya havaciliginda dominant olan sirketlerin bellerinin bukulmeye basladigini gormek bana keyif veriyor. Meydani baskalarina birakma zamani coktan geldi. THY nin yolu acik olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ceza kesme kriteri ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000