26 Aralık 2012, Çarşamba 14:16:01

ZAFER HAVALİMANI DA ARTIK ENGELSİZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 'Engelsiz Havalimanı' projesi kapsamında IC İçtaş Zafer Bölgesel Havalimanı Yatırım İşletme A.Ş. "Engelsiz Havalimanı" sertifikası almaya hak kazandı.

Havayolu ulaşımından engelli vatandaşların herhangi bir zorluk yaşamadan yararlanabilmeleri amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Havaalanları Projesi’ne kısa bir süre önce hizmete açılan Zafer Havalimanı da dâhil oldu.

Zafer Havalimanı’nın işleticisi IC İÇTAŞ Zafer Bölgesel Havalimanı Yatırım İşletme A.Ş., havalimanının açılışı öncesinde  8 Kasım 2012 tarihinde Engelsiz Havalimanı Projesi için SHGM’ye başvuruda bulunmuştu. SHGM tarafından yapılan incelemeler neticesinde Zafer Havalimanı'nın projede istenilen şartları sağladığı ve tüm gereklilikleri yerine getirdiği tespit edildi.

IC İçtaş Zafer Bölgesel Havalimanı Yatırım İşletme A.Ş. "Engelsiz Havalimanı" sertifikası Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Havaalanları Daire Başkan V. Özgü SARIÜNAL tarafından Ankara'da düzenlenen törenle IC Holding yetkilisi Abdullah KELEŞ’e takdim edildi.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet veren Türkiye’nin ilk Bölgesel Havalimanı niteliğindeki Zafer Havalimanı’na verilen sertifika ile birlikte "Engelsiz Havalimanı"  unvanı alan işletme sayısı 10’a ulaştı.

ZAFER HAVALİMANI DA ARTIK ENGELSİZ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000