24 Ocak 2017, Salı 15:03:26

Yunuseli Havalimanı'na SHGM'den izin çıktı

Yunuseli Havalimanı'na Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından izin verildi.
  • Pardon arkadaşlar klavye hatası olmuş özür dilerim.Düzeltiyorum 4 ICAO kodu LTBE olacak !
  • Bursa merkez Meydanının Yani YUNUELİ 'nin ICOA Meydan indikatörurnün 4 kodu LTFE dir.Hayırdır kapanınca kod mu silindide Şerit meydan gibi saçmalıklarla uğrasıyorsunuz !Havacılıktan uzaklaştığınız bayağı belli oluyor.Kamu oyuna duyrulur...
  • Aşağıda bir yorumcu emekli albaylar cuntasından bahsetmiş. Süper doğru bir tespit. Duyumlara göre yunuseline emekli albay meydan müdürü ile emekli astsubay kulecilerin tayini yapılmış bile hahahaha. Ah benim canım ciğerim memleketim ah bir taraftan terörist askerden kurtulurken öbür taraftan işletmeci askerden bir türlü kurtulamaz havacılığımızda işte anca böyle belediye şovlarına ziyan edilir gider. SHGM çok mu farklı acaba ? Belediyenin 5 tane uçağı varmış bu 5 uçak son 3 senede kaç tanesi beraber uçabildi acaba ? şova gelince herşey süper ama icraat sıfır.
  • Yunuseli için geç bile kalınmış bir durum, şimdilik iniş şeriti olarak açılmasının nedeni olarak acil durumundan dolayı yapıldı diye düşünüyorum, ancak bu havalimanı daha büyük kapasiteli uçakların da kullanabileceği (pist uzunluğuna göre en azından pervaneli yolcu uçakları için) piste sahip olduğundan bence en kısa süre de havaalanı/havalimanı olarak tekrar başlayacaktır. Bursamıza hayırlı olsun
  • Bu havalimanının başka resimleri yok mu neden farklı resimler çekmiyorsunuz
  • Çok sevindim hayırlı olsun..Ancak iniş kalkış fiyatları minimumda tutularak hatta sembolik tutularak amatör ve ticari trafik arttırılırsa eski güzel günlere kavuşulabilir..Tebrik ediyorum
  • Bursamıza hayırlı olsun.inşallah en kısa sürede atr ler ile yurdun dört bir tarafına seferlerin düzenlediği ,İş adamlarının haricinde halkında sıklıkla kullandığı bir havalimanı olur.
  • SHGM’nin sivil hava araçlarının havaalanları ve heliportlar haricindeki iniş şeritlerini kullanabilmeleri ve amatör havacılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yayımlandığı İniş Şeritleri İnşa Edilmesi ve Kullanılması Talimatı kapsamında izinlendirilen Yunuseli Meydanı’na uçuş operasyonları düzenlenebilecektir. Bu nasıl bir yetki. Ozaaman hazerfanda yapılan operasyonların hiçbiri yapılamıcak. Yanlışmı anladım.
  • Emekli kara havacı albaylar cuntasının son kalesi skyline mevcut yerel yönetim desteği ile ayakta kalmaya çalışır. Maalesef her türlü vizyondan uzak bu ortaklığın Yunuseli meydanı hakkı ile bir genel havacılık meydanına dönüştüreceğine inanıyormusunuz? Küçük güvercinlik olacak, sadece belediyenin uçakları uçurulup reklam yapılacak bir yapı. Şimdi sıradan THK da bulaşacak oraya. Geleceği belli, maalesef bu malum zümrelerin mundar edeceği bir girişim daha. Olsa olsa en çok çakma sabiha gökçene çevirecekler ne bir halk faydalanabilir ne paraşütçüler ne de genel havacılık mensupları. SHGM yapılacak icraatları takip edebilse keşke diyeceğim ama hangi vizyonla ? En çok birde uçuş okulu gelir konar aynı kökenden aha o kadar.
  • Adamlar çalışıyor, Şubat'ta açılışı yaparlar, vatana millete hayırlı olsun..

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yunuseli Meydanı’nın iniş şeridi olarak kullanılmasına yönelik başvuruyu onayladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunuseli Meydanı’nın iniş şeridi olarak kullanılmasına yönelik yaptığı başvuruyu inceleyen SHGM, SHT-İNİŞ ŞERİDİ Talimatı kapsamındaki gerekliliklerin yerine getirilmesinden dolayı Türkiye'nin ilk iniş şeridi iznini verdi.

SHGM’nin sivil hava araçlarının havaalanları ve heliportlar haricindeki iniş şeritlerini kullanabilmeleri ve amatör havacılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yayımlandığı İniş Şeritleri İnşa Edilmesi ve Kullanılması Talimatı kapsamında izinlendirilen Yunuseli Meydanı’na uçuş operasyonları düzenlenebilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe SHGM'den izin beklediklerini, iznin çıkmasıyla birlikte Bursa-Haliç seferlerine başlayacaklarını belirtmişti.

Yunuseli Havalimanı'na SHGM'den izin çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Viziter ~ 7 yıl önce
Pardon arkadaşlar klavye hatası olmuş özür dilerim.Düzeltiyorum 4 ICAO kodu LTBE olacak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viziter ~ 7 yıl önce
Bursa merkez Meydanının Yani YUNUELİ 'nin ICOA Meydan indikatörurnün 4 kodu LTFE dir.Hayırdır kapanınca kod mu silindide Şerit meydan gibi saçmalıklarla uğrasıyorsunuz !Havacılıktan uzaklaştığınız bayağı belli oluyor.Kamu oyuna duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cuntacı ~ 7 yıl önce
Aşağıda bir yorumcu emekli albaylar cuntasından bahsetmiş. Süper doğru bir tespit. Duyumlara göre yunuseline emekli albay meydan müdürü ile emekli astsubay kulecilerin tayini yapılmış bile hahahaha. Ah benim canım ciğerim memleketim ah bir taraftan terörist askerden kurtulurken öbür taraftan işletmeci askerden bir türlü kurtulamaz havacılığımızda işte anca böyle belediye şovlarına ziyan edilir gider. SHGM çok mu farklı acaba ? Belediyenin 5 tane uçağı varmış bu 5 uçak son 3 senede kaç tanesi beraber uçabildi acaba ? şova gelince herşey süper ama icraat sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 7 yıl önce
hava alanına meydan müdürü ve kuleci atıyorum diye gezinen skylıne ama kendi kendilerine boş boş ugrasıyorlar. skylıne ın hava alanı ıle bir alakası yok. kendi kafalarına göre takılıp reklamlarını yapmaya calısıyorlar. adamlar maasları bile odeyemez durumdalar ama nerden ne cıkartırız diye ugrasıyorlar.
bursa16 ~ 7 yıl önce
Yunuseli için geç bile kalınmış bir durum, şimdilik iniş şeriti olarak açılmasının nedeni olarak acil durumundan dolayı yapıldı diye düşünüyorum, ancak bu havalimanı daha büyük kapasiteli uçakların da kullanabileceği (pist uzunluğuna göre en azından pervaneli yolcu uçakları için) piste sahip olduğundan bence en kısa süre de havaalanı/havalimanı olarak tekrar başlayacaktır. Bursamıza hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Hava Alanı Hava Alanı dediler iniş şeriti yetkisi aldılar daha nediyim ben size!
Yunus ~ 7 yıl önce
Bu havalimanının başka resimleri yok mu neden farklı resimler çekmiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Le kaptan ~ 7 yıl önce
Çok sevindim hayırlı olsun..Ancak iniş kalkış fiyatları minimumda tutularak hatta sembolik tutularak amatör ve ticari trafik arttırılırsa eski güzel günlere kavuşulabilir..Tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa atl uçak ~ 7 yıl önce
Bursamıza hayırlı olsun.inşallah en kısa sürede atr ler ile yurdun dört bir tarafına seferlerin düzenlediği ,İş adamlarının haricinde halkında sıklıkla kullandığı bir havalimanı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atr? ~ 7 yıl önce
Hangi Atrler ile olacak bu
:))) ~ 7 yıl önce
SHGM’nin sivil hava araçlarının havaalanları ve heliportlar haricindeki iniş şeritlerini kullanabilmeleri ve amatör havacılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yayımlandığı İniş Şeritleri İnşa Edilmesi ve Kullanılması Talimatı kapsamında izinlendirilen Yunuseli Meydanı’na uçuş operasyonları düzenlenebilecektir. Bu nasıl bir yetki. Ozaaman hazerfanda yapılan operasyonların hiçbiri yapılamıcak. Yanlışmı anladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cunta ~ 7 yıl önce
Emekli kara havacı albaylar cuntasının son kalesi skyline mevcut yerel yönetim desteği ile ayakta kalmaya çalışır. Maalesef her türlü vizyondan uzak bu ortaklığın Yunuseli meydanı hakkı ile bir genel havacılık meydanına dönüştüreceğine inanıyormusunuz? Küçük güvercinlik olacak, sadece belediyenin uçakları uçurulup reklam yapılacak bir yapı. Şimdi sıradan THK da bulaşacak oraya. Geleceği belli, maalesef bu malum zümrelerin mundar edeceği bir girişim daha. Olsa olsa en çok çakma sabiha gökçene çevirecekler ne bir halk faydalanabilir ne paraşütçüler ne de genel havacılık mensupları. SHGM yapılacak icraatları takip edebilse keşke diyeceğim ama hangi vizyonla ? En çok birde uçuş okulu gelir konar aynı kökenden aha o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 7 yıl önce
iddialarınız altına kimliğinizi yazsanız burda ulu orta suçlama yapıyorsunuz
!! ~ 7 yıl önce
İniş şeritlerinde uçuş okulu olmuyormuş
Cunta'ya ~ 7 yıl önce
bu karamsarlik, inancsizlik, gunah alma, suclama, iftira, felaket tellalligi, karalama... Cunta rumuzlu arkadas, acil psikologa gorunmen lazim senin. "inis seridi acildi" yaziyor, aliyorsun s.gokcenden vuruyorsun skyline'a belediyeye thk'ya... rumuzunu cunta degil hasta yapaydin hadi bir nebze daha tutarli olurdu yorumun.. yazik
Bu nasıl Yorum? ~ 7 yıl önce
Böylesine abuk sabuk bir yorumun bu sitede olaması lazım. Faraziyeler üzerine Bursa belediyesini böylesine ağır bir şekilde suçlamak büyük insafsızlık.
Makina ~ 7 yıl önce
Adamlar çalışıyor, Şubat'ta açılışı yaparlar, vatana millete hayırlı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000