06 Nisan 2013, Cumartesi 13:36:45

YOLCUYU MAĞDUR EDENE CEZA GELECEK

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, hava taşıma işletmelerine, yolcuları mağdur etmeleri halinde para cezası verileceğini açıkladı...
  • pekala personelini madur edene ne yapacaksınız.?
  • rizeli olmasaydin o makamlara gelebilir miydin ????
  • hamdi abinede ceza yazacakmısın.bence biraz zor.tk da başkan yeni olmuştun.kendi makam aracıyla seni evine bıraktırırdı.geçmişe ihanet etmezsin sanırım.sn.bilal ekşi bey.
  • misafir arkadaşımıza son derece katılıyorum : aynen; Bu yasaları çıkaranlar ne zaman çalışanlardan yana yasa çıkaracaklar. Asıl çalışanların işi zor her cinsten yolcu geliyor. Evet sayın yetkili bir gününüzü ayırıp havalimanı nda personel gibi yolcunun check-in bankolarından biniş kapılarına kadar olan sürecini siz de bir yaşayın da sonra karar verin isterseniz. çünkü yolcu uçak biletini satın aldı mı sanıyor ki tüm havalimanı içerisindeki her şey buna dahil. promosyon gibi düşünüyor. Ve her türlü rezilliği yapmaya kalkıyor. Tehdit ediyorlar,işten attıracağım seni(Dayak yiyen bile var !!!) Sonra çalışan suçlu. Çalışanları anlamadan, dinlemeden böyle bir şey yapmanız madem çyle bu da Sivil Havacılığa aykırı.BİZLERİ DE ANLAYIN,DİNLEYİN LÜTFEN.SAYGILARIMLA-AHL Çalışanı..
  • Aman dikkat Bilal bey ceza vermeyi çok sever. Tabiki bakan onaylarsa.
  • yukarıda bahsi geçen uygulamaların hepsi her yerde yazıyor, vatandaş bunun zaten bilincinde. Asıl benim sorum şu. bu yasaları çıkaranlar ne zaman çalışanlardan yana yasa çıkaracaklar. Asıl çalışanların işi zor her cinsten yolcu geliyor. Evet sayın yetkili bir gününüzü ayırıp havalimanın da personel gibi yolcunun check-in bankolarından biniş kapılarına kadar olan sürecini siz de bir yaşayın da sonra karar verin isterseniz. çünkü yolcu uçak biletini satın aldı mı sanıyor ki tüm havalimanı içerisindeki her şey buna dahil. promosyon gibi düşünüyor. ve her türlü rezilliği yapmaya kalkıyor. Sonra çalışan suçlu. Çalışanları anlamadan, dinlemeden böyle bir şey yapmanız sivil havacılığa aykırı. Daha ne kadar ezmeyi düşünüyor sunuz. Ha pardon ben yaptım oldu yasası.....
  • Pegasus ne yapacak acaba? insanlara zorla bbag poşeti satıyorlar iata kurallarına aykırı gate excess topluyorlar ama avukat kimliği çıkaran oldu mu geri vites yapıyorlar. Ama yinede türkiye de bu kuralların işleyeceğini sanmıyorum. Çünkü iş kanunu işlemiyor havacılık kuralları işlerine göre uyguluyor şirketler ve denetlemesi gerekenler denetlemeyince şu halden ileride olamayız
  • beygir yandi demektir yolcuyu en cok magdur eden pegasus
  • Zaten 1 senedir hali hazırda bunların tamamı uygulanıp,6 aydırda genel veriler toplanıyor.. Havayolu şirketleri bu kadar yükü omuzlarına alırken, hiçbirşeyden kaçınmayıp gereğini yaparken, no-show olan ya da hava muhalefeti, mücbir sebeplerden personele darp a varacak kadar ağır hakaretlerde bulunan yolcular için de yaptırım gelebilecek mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına ilişkin düzenlemeler içeren yönetmeliğin geçen yıl yürürlüğe girdiğini söyledi.

Yolculara hakları konusunda yeterli bilgi verilmediği, şikayetlerin zamanında yanıtlanmadığı yönünde gelen başvurular üzerine çalışma başlatıldığını ifade eden Ekşi, hava taşıma işletmelerinin, yeni tedbirler almalarına karar verildiğini belirtti.

Bu kapsamda, söz konusu işletmelere yolcuları mağdur etmeleri halinde para cezası verileceğini bildiren Ekşi, bu işletmelerinin şikayetlerle ilgili 7 gün 24 saat hizmet verecek etkin bir yolcu hizmetleri birimi kuracaklarını kaydetti. Ekşi, şöyle devam etti:

"Havayolu işletmelerinin web sitelerinin ana sayfasında görülebilir bir alanında 'yolcu hakları' adlı bir bölüm oluşturulacak, ayrıca ilgili yönetmelik yer alacak. Bu bölümde veya bağlantıda yolcuların şikayet veya isteklerini iletmeleri için 7 gün 24 saat ulaşılabilir telefon, e-posta ve faks bilgileri yer alacak."

Ortak veri tabanı oluşturulacak

Yolcu şikayetlerin takibi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde ortak veri tabanı oluşturulduğunu belirten Ekşi, işletmelerin, şikayetler konusunda yaptıkları işlemlerin sisteme girileceğini anlattı. Ekşi, "Hava taşıma işletmelerinin, yolcu şikayetleri, açık-kapalı durumları, ödenen tazminatlar ile aylık taşınan yolcu sayılarını belirten değerlendirme ve istatistik raporları da genel müdürlüğe gönderilecek'' dedi.

Ekşi, "yolcunun uçağa kabul edilmemesi, uçuşun iptal edilmesi veya en az 2 saat tehir edilmesi" durumlarında verilmesi gerekli hizmetler konusunda, check-in bankolarında veya biniş kapılarında Türkçe ve İngilizce, en az A4 boyutunda ve 20 puntoluk duyuru metni bulundurulacağını söyledi. Bilal Ekşi, elektronik olanlar dahil işletmelerin yayınlandığı dergilerde 6 ay boyunca bir sayfanın "yolcu haklarına" ayrılacağını belirtti.

8 NİSAN SON GÜN

Yönetmeliğin etkin şekilde uygulanmasından havayolu işletmelerinin birinci dereceden sorumlu olduğunu vurgulayan Ekşi, işletmecilere gerekli düzenlemeleri yapmaları için 8 Nisan'a kadar süre verildiğini söyledi. Ekşi, "Yolcu mağduriyetinin oluşmaması için havayolları işletmeleri gerekli önlemleri almalı" diye konuştu.

YOLCUYU MAĞDUR EDENE CEZA GELECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

unutulanlar ~ 11 yıl önce
pekala personelini madur edene ne yapacaksınız.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba?? ~ 11 yıl önce
rizeli olmasaydin o makamlara gelebilir miydin ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
hamdi abinede ceza yazacakmısın.bence biraz zor.tk da başkan yeni olmuştun.kendi makam aracıyla seni evine bıraktırırdı.geçmişe ihanet etmezsin sanırım.sn.bilal ekşi bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezilenlenler adına ~ 11 yıl önce
misafir arkadaşımıza son derece katılıyorum : aynen; Bu yasaları çıkaranlar ne zaman çalışanlardan yana yasa çıkaracaklar. Asıl çalışanların işi zor her cinsten yolcu geliyor. Evet sayın yetkili bir gününüzü ayırıp havalimanı nda personel gibi yolcunun check-in bankolarından biniş kapılarına kadar olan sürecini siz de bir yaşayın da sonra karar verin isterseniz. çünkü yolcu uçak biletini satın aldı mı sanıyor ki tüm havalimanı içerisindeki her şey buna dahil. promosyon gibi düşünüyor. Ve her türlü rezilliği yapmaya kalkıyor. Tehdit ediyorlar,işten attıracağım seni(Dayak yiyen bile var !!!) Sonra çalışan suçlu. Çalışanları anlamadan, dinlemeden böyle bir şey yapmanız madem çyle bu da Sivil Havacılığa aykırı.BİZLERİ DE ANLAYIN,DİNLEYİN LÜTFEN.SAYGILARIMLA-AHL Çalışanı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceza ~ 11 yıl önce
Aman dikkat Bilal bey ceza vermeyi çok sever. Tabiki bakan onaylarsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
yukarıda bahsi geçen uygulamaların hepsi her yerde yazıyor, vatandaş bunun zaten bilincinde. Asıl benim sorum şu. bu yasaları çıkaranlar ne zaman çalışanlardan yana yasa çıkaracaklar. Asıl çalışanların işi zor her cinsten yolcu geliyor. Evet sayın yetkili bir gününüzü ayırıp havalimanın da personel gibi yolcunun check-in bankolarından biniş kapılarına kadar olan sürecini siz de bir yaşayın da sonra karar verin isterseniz. çünkü yolcu uçak biletini satın aldı mı sanıyor ki tüm havalimanı içerisindeki her şey buna dahil. promosyon gibi düşünüyor. ve her türlü rezilliği yapmaya kalkıyor. Sonra çalışan suçlu. Çalışanları anlamadan, dinlemeden böyle bir şey yapmanız sivil havacılığa aykırı. Daha ne kadar ezmeyi düşünüyor sunuz. Ha pardon ben yaptım oldu yasası.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chs trafik ~ 11 yıl önce
Pegasus ne yapacak acaba? insanlara zorla bbag poşeti satıyorlar iata kurallarına aykırı gate excess topluyorlar ama avukat kimliği çıkaran oldu mu geri vites yapıyorlar. Ama yinede türkiye de bu kuralların işleyeceğini sanmıyorum. Çünkü iş kanunu işlemiyor havacılık kuralları işlerine göre uyguluyor şirketler ve denetlemesi gerekenler denetlemeyince şu halden ileride olamayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beygir yandi ~ 11 yıl önce
beygir yandi demektir yolcuyu en cok magdur eden pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kule ~ 11 yıl önce
Zaten 1 senedir hali hazırda bunların tamamı uygulanıp,6 aydırda genel veriler toplanıyor.. Havayolu şirketleri bu kadar yükü omuzlarına alırken, hiçbirşeyden kaçınmayıp gereğini yaparken, no-show olan ya da hava muhalefeti, mücbir sebeplerden personele darp a varacak kadar ağır hakaretlerde bulunan yolcular için de yaptırım gelebilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000