05 Ocak 2013, Cumartesi 08:25:11

YOLCU SAYISINDA AFRİKA İLK SIRADA...

Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında havayolu bağlantısının kurulması ve doğrudan seferlerin başlatılması ile Türkiye'nin dış hat yolcu sayısındaki artışta Afrika ilk sıraya oturdu.
  • Bu hatlar acilirken foss yada ne cikar diyenler nerde? Thy is the best!

SHGM'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla imzalanan ikili havacılık anlaşmaları kapsamında Afrika'da uçuş gerçekleştirilen nokta sayısı hızla artarken, havayolu yolcu sayısı da 2012 yılı içinde yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi.

Önceki yıllarda Afrika'da 13 ülkeye sefer düzenleyen Türk havayolu işletmelerinin geçtiğimiz yıl 12 ülkeye daha sefer başlatması ile birlikte Afrika'da uçuş gerçekleştirilen ülke 25'e çıkarken,  yolcu sayısı da 998 binden 1 milyon 538'e yükseldi.

Özellikle ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bakımından büyük önem taşıyan ve ikili havacılık anlaşmaları çerçevesinde uçuşa açılan yeni hatlar, Afrika'yı kolay ulaşılabilir bir kıta haline getirerek yatırımların ve dolayısıyla havayolu ulaşımına olan talebin daha da artmasında önemli rol oynuyor.

Hali hazırda Afrika'da 25 ülkede 36 şehre sefer düzenleyen havayolu işletmelerimizin, SHGM'nin imzaladığı ikili havacılık anlaşmaları kapsamında 45 Afrika ülkesinde, 56 noktaya, haftada 481 sefer düzenleme hakkı bulunuyor. Bu gelişmelere dayanarak, 2013 yılında havayolu işletmelerinin Afrika'da yeni hatları uçuşa açması ve mevcut sefer sayılarında da önemli artış yaşanması bekleniyor.

Türkiye'nin 150 milyar dolarlık Afrika pazarına açılmasını sağlayacak olan ulaşım ağındaki bu gelişmelerin, özellikle doğu-batı ve kuzey güney ekseninde Türkiye'nin transit taşımacılıktaki payının artmasına sağlayacağı katkıların yanı sıra, Afrika ülkelerine doğrudan ulaşabiliyor olmanın da uluslararası işbirliklerinde Türkiye'ye büyük bir avantaj sağlayacağı düşünülüyor.

Türkiye,  Afrika'nın Dünyaya Açılan kapısı haline geliyor…

"Afrika Açılımı" kapsamında 2012'nin Haziran ayında İzmir'de gerçekleştirilen Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı önemli katkı sağladı. Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Afrikalı Bakanların katılımı ile gerçekleşen konferans kapmasında 15 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalayan Türkiye, 23 Anlaşmayı da yeni uçuş noktaları ve sefer artışlarını içerecek şekilde revize ederek 25 yeni şehre uçuş hakkı elde etmişti.

YOLCU SAYISINDA AFRİKA İLK SIRADA...

Yorumlar

neden yorum yok?? ~ 11 yıl önce
Bu hatlar acilirken foss yada ne cikar diyenler nerde? Thy is the best!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000