30 Mart 2012, Cuma 08:52:19

YETERKİ SHGM İZİN VERSİN!

Finlandiya'lı havayolu şirketi Air Finland, Gazipaşa'ya 219 kişilik yolcu uçağını SHGM izin verdiği takdirde 4 Nisan Çarşamba günü indireceklerini ifade etti.
  • Geçen yıl 737-700 lerin(Transavıa) inişlerini gördüm.Bir çoğu çok rahat bir inişle 149 yolcuyla pistin sonuna dahi gitmeden 2000 m'lik pistin 1200.m'sindeki taxi yoluna girerek direk aprona yanaştı. Gazipaşa Kuzeydeki manıalar yüzünden denizden tek taraflı iniş ve kalkışlı bir havaalanı olsa da Rüzgar ve sıcaklık ortalamaları açısından son derece uygun bir havaalanıdır.Ayrıca kuzeydeki Manıalar dezavantajı yanında birde avantaj sağlamaktadır Bu da sert esecek rüzgarlara Manıaların engel olmasıdır.(Batum Havaalanı gibi) Ayrıca Dünyada buradan daha zor birçok havaalanı vardır.(Innsbruck,Toncontın v.s.) Pas geçmelerde karar irtifası biraz daha yukardadır,Ancak Görüş o irtifalarda dahi yılın yüzde 95 inde mükemmeldir.
  • GUST yani hamle demek istiyor. Termik saha derken de termoelektrik santrali değil de termal akımları kastediyor. Ama maalesef netice itibarıyla saçmalıyor. Uçağı Gazipaşa' ya indirmeye çalışacağız derken adam müsaade almaya gayret edeceğiz demek istiyor, bu arkadaş iniş denemesi anlıyor. Sonuç: arkadaş koskoca SHGM, DHMİ, TAV ve Air Fİnland gibi kurum ve kuruluşları yabana atıp MS Flight Simulator' da uçtuğu 3-5 saat ile ahkam kesiyor. Güvenmeyen arkadaş da aynısını yapıp bu meydanı tasarlayıp inşa ettiren DHMİ' yi, açılmasına müsaade eden SHGM' yi ve de milyarları akıtan TAV' ı bir kalemde silip racon kesiyor. Anlayacağınız kıraathane ve internet cafe havacıları yine iş başında.
  • Kimden gaz aldın aslanım? Sonunda ne bileyim abi ben böyle olacağını deme. Yav simülasyonda herşey yolunda idi, deme.
  • Ben anlamadım,bir açıklasanız rüzgarın ghost u ne demek..Allahım şükürler olsun,her gün bir şeyler öğreniyoruz..
  • Fin CAA should step in and take action against Turkish CAA for Gazipasa flights.
  • Biz sizi iyi tanıyoruz dünyanın en iyi hava yollarından biririsi olmaya aday bir hava yolu olan Fin Air'i bu hallere düşürünceye kadar çok büyük caba gösterdiniz. Şimdi de standartları zorlayarak Gazi Paşaya uçmaya muhtaç hale getrirdiniz. Neden kimse kabul etmek istamiyor ya kardeşim bu hava alanı en baştan STOL hava alanı olarak planlanmış programlanmış ve yapılmış bu havaalanı 100 koltuk ve altı uçaklar için tasarlanmış yapılmış bu işin suyunu çıkarmanın ne anlamı var illada bir felaketmi olmasını bekliyorsunuz.
  • "Biz biletleri sattik,uçağı Gazipaşa'ya indirmeye çalışacağız" ne demek yahu? Yani emin değiliz ama indirmek için elimizden geleni yapacağız,siz komdei misiniz?O uçağın ilk yaklaşmasında inmesini beklemiyorum tamam ama ikiyi denemek ya da üçe gitmek büyük ihtimalle kazaya götürecektir!Emin olmadığınız meydana nasıl uçak gönderiyorsunuz.Simulatör ortamında herşeyi simüle edemezsiniz bunun yan rüzgarı ghost'u var ayrıca orası bir numaralı termik saha ,türbülansı çok yaşarsınız.Bence zorlanmamlı
Finlandiya'lı havayolu şirketi Air Finland yetkilisi Kukkonen, 4 Nisan Çarşamba günü 219 kişilik uçaklarını Gazipaşa Havalimanı'na indireceklerini belirterek "Biz yolcularımıza Gazipaşa Havalimanı biletleri sattık. Bu nedenle uçağımızı Gazipaşa'ya indirmeye çalışacağız. Pilotlarımızın simülasyon eğitimlerinde hiç bir sorunla karşılaşmadığı Gazipaşa'ya rahat ineriz" dedi.

TAV: GAZİPAŞA CHARTER SEFERİNE HAZIR

TAV Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ise, haftaya ilk charter seferinin yapılma ihtimalini soran Yeni Alanya'ya "İnanın bizler de sizler kadar heyecanlıyız. Kule olarak, pist olarak, terminal olarak, özetle her anlamda hazırız. Yeter ki, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) onay çıksın, gerisini bizim tecrübemize bırakın" şeklinde konuştu.

(Yeni Alanya)

YETERKİ SHGM İZİN VERSİN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Geçen yıl 737-700 lerin(Transavıa) inişlerini gördüm.Bir çoğu çok rahat bir inişle 149 yolcuyla pistin sonuna dahi gitmeden 2000 m'lik pistin 1200.m'sindeki taxi yoluna girerek direk aprona yanaştı. Gazipaşa Kuzeydeki manıalar yüzünden denizden tek taraflı iniş ve kalkışlı bir havaalanı olsa da Rüzgar ve sıcaklık ortalamaları açısından son derece uygun bir havaalanıdır.Ayrıca kuzeydeki Manıalar dezavantajı yanında birde avantaj sağlamaktadır Bu da sert esecek rüzgarlara Manıaların engel olmasıdır.(Batum Havaalanı gibi) Ayrıca Dünyada buradan daha zor birçok havaalanı vardır.(Innsbruck,Toncontın v.s.) Pas geçmelerde karar irtifası biraz daha yukardadır,Ancak Görüş o irtifalarda dahi yılın yüzde 95 inde mükemmeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GUST yani hamle demek istiyor. Termik saha derken de termoelektrik santrali değil de termal akımları kastediyor. Ama maalesef netice itibarıyla saçmalıyor. Uçağı Gazipaşa' ya indirmeye çalışacağız derken adam müsaade almaya gayret edeceğiz demek istiyor, bu arkadaş iniş denemesi anlıyor. Sonuç: arkadaş koskoca SHGM, DHMİ, TAV ve Air Fİnland gibi kurum ve kuruluşları yabana atıp MS Flight Simulator' da uçtuğu 3-5 saat ile ahkam kesiyor. Güvenmeyen arkadaş da aynısını yapıp bu meydanı tasarlayıp inşa ettiren DHMİ' yi, açılmasına müsaade eden SHGM' yi ve de milyarları akıtan TAV' ı bir kalemde silip racon kesiyor. Anlayacağınız kıraathane ve internet cafe havacıları yine iş başında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kimden gaz aldın aslanım? Sonunda ne bileyim abi ben böyle olacağını deme. Yav simülasyonda herşey yolunda idi, deme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben anlamadım,bir açıklasanız rüzgarın ghost u ne demek..Allahım şükürler olsun,her gün bir şeyler öğreniyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fin CAA should step in and take action against Turkish CAA for Gazipasa flights.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz sizi iyi tanıyoruz dünyanın en iyi hava yollarından biririsi olmaya aday bir hava yolu olan Fin Air'i bu hallere düşürünceye kadar çok büyük caba gösterdiniz. Şimdi de standartları zorlayarak Gazi Paşaya uçmaya muhtaç hale getrirdiniz. Neden kimse kabul etmek istamiyor ya kardeşim bu hava alanı en baştan STOL hava alanı olarak planlanmış programlanmış ve yapılmış bu havaalanı 100 koltuk ve altı uçaklar için tasarlanmış yapılmış bu işin suyunu çıkarmanın ne anlamı var illada bir felaketmi olmasını bekliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Biz biletleri sattik,uçağı Gazipaşa'ya indirmeye çalışacağız" ne demek yahu? Yani emin değiliz ama indirmek için elimizden geleni yapacağız,siz komdei misiniz?O uçağın ilk yaklaşmasında inmesini beklemiyorum tamam ama ikiyi denemek ya da üçe gitmek büyük ihtimalle kazaya götürecektir!Emin olmadığınız meydana nasıl uçak gönderiyorsunuz.Simulatör ortamında herşeyi simüle edemezsiniz bunun yan rüzgarı ghost'u var ayrıca orası bir numaralı termik saha ,türbülansı çok yaşarsınız.Bence zorlanmamlı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000