03 Aralık 2008, Çarşamba 09:00:53

YER HİZMETLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Hava taşımacılığının ayrılmaz bir parçası olan yer hizmetlerinde büyük artışlar gözleniyor...
  • HASTA TAŞIMA NE OLACAK BUDURUMDA
  • ruhsatlar...denetimler....eğitimler....çok güzel
  • Bu artış gerçekten gurur verici.demekki iyi şeylerde oluyor.bu arada shgm nin bu konuya hassasiyetle eğilmesi yıllardır beklediğimiz çalışmalardı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yer hizmetlerindeki artışa ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Hava taşımacılığının ayrılmaz bir  parçası olan yer hizmetleri, bir çok kuruluş için cazip sektör haline gelmiş ve  bir çok havaalanında  yer hizmetleri  vermek üzere çalışma ruhsatı  talebinde bulunmuş ve bu kuruluşlara içinde bulunduğumuz 2008 yılının  ilk 10 ayında  “yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp ve  gözetim ve yönetim” hizmet türleri ağırlıklı olmak üzere toplam  140  adet çalışma ruhsatı verilmiştir.

Bir çok kuruluşa  sivil hava trafiğine açık havaalanlarında yer hizmeti kapsamında faaliyet göstermek üzere ”Temsil, Yolcu Trafik, Yük Kontrolü ve Haberleşme, Ramp, Uçak Hat Bakım, Uçuş Operasyon, Ulaşım, İkram Servis, Gözetim ve Yönetim ile Uçak Özel Güvenlik Hizmet ve Denetimi”  hizmetlerine yönelik olarak  2008 yılı ilk 10 ayında 140 adet  çalışma ruhsatı verilmiştir. 

2002-2007 yılları arasında 108 olarak gerçekleşen bu rakam yaklaşık % 30 daha fazla gelişim anlamına gelmektedir. 

Bu gelişmelerin sonucu olarak Adana, Gaziantep, Konya, Batman, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin Havaalanları  gibi Anadolu’da  bulunan havaalanlarında  da yer hizmeti vermek üzere yeni  istasyonlar açılmış ve  yüzlerce kişinin havacılık sektöründe istihdamı sağlanmıştır.  

 Bunun yanı sıra  çeşitli  havaalanlarında, kuruluşlar yer hizmetleri vermek  amacıyla  Genel Müdürlüğümüze müracaat etmiş bu kuruluşlara 214 adet ön izin verilmiştir. Ayrıca hali hazırda A grubu çalışma ruhsatına  sahip 2  adet yer hizmeti kuruluşu bulunurken,  2  şirkete  daha   A grubu çalışma ruhsatı  için ön izin verilmiştir.

istatistik

Gerçekleştirilen ruhsatlandırma çalışmaları sonucunda yüzlerce kişiye istihdam olanağı sağlanan yer hizmetleri sektöründeki bu gelişmelere paralel olarak SHGM tarafından yapılan denetimler de artırılmıştır. Yer hizmetleri kuruluşlarının gerek ulusal mevzuat kapsamında gerekse uluslararası kural ve standartlara uygun  yer hizmetleri vermelerin sağlaması amacıyla, söz konusu kuruluşlara hizmet türü bazında 2008  yılının ilk 10 ayında  toplam 344 denetim gerçekleştirilmiştir.

Diğer taraftan, yer emniyetinin sağlanması ve yer hizmetlerin ulusal mevzuata uygun olarak uluslararası standartlarda bu hizmetlerin bilinçli personel tarafından gerçekleştirilmesi amacıyla, sektörün ihtiyaç duyduğu konularda temsil ile gözetim ve yönetim çalışma ruhsatı sahibi kuruluşlara Genel Müdürlüğümüzce 4 farklı tarihte eğitim verilerek,  yaklaşık 100 personele sertifika verilmiştir.

YER HİZMETLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
HASTA TAŞIMA NE OLACAK BUDURUMDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabin ~ 15 yıl önce
ruhsatlar...denetimler....eğitimler....çok güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk56 ~ 15 yıl önce
Bu artış gerçekten gurur verici.demekki iyi şeylerde oluyor.bu arada shgm nin bu konuya hassasiyetle eğilmesi yıllardır beklediğimiz çalışmalardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000