28 Mayıs 2008, Çarşamba 15:09:35

Yer hizmeti veren meydan sayısı artıyor

Sivil havacılıkta yaşanan gelişmelere bağlı olarak yer hizmeti veren havalimanı sayısı 32'ye ulaştı. Yıl sonuna kadar 9 havalimanında daha yer hizmetinin verilmesi öngörülüyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanlığı'nın Bölgesel Hava Taşımacılığı Projesi kapsamında atıl durumda olan havaalanlarının hizmete açılması ve uçak trafiğinde yaşanan artışa paralel olarak yer hizmetleri verilen havaalanları sayısında artış yaşandı. 2005 yılında 14 havalimanı yer hizmeti verirken, 2008'de yer hizmeti veren havalimanı sayı 32'ye ulaştı. Yolcu mağduriyetinin en aza indirilmesi ve yer emniyetinde zafiyet yaşanmaması için sivil hava ulaşımına açık 9 havaalanında daha yer hizmetinin verilebilmesi için yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Yolcu trafik, temsil, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis gözetim ve yönetim ile uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi gibi türlere ayrılan yer hizmetlerinde Türkiye'de şuanda 44 kuruluş faaliyet gösteriyor.

Açıklamada, sivil havacılıkta yaşanan gelişmeler doğrultusunda havaalanlarında yer hizmeti vermek isteyen kuruluşların SHGM'ye yaptığı başvuruların son bir yıl içinde 4 kat arttığına dikkat çekilerek, SHGM'nin 2007 yılında verdiği 39 yer hizmeti ruhsatı ile Türkiye'deki yer hizmeti kuruluşlarının sahip olduğu ruhsat sayısının 387'ye yükseldiği kaydedildi.

Yer hizmeti veren meydan sayısı artıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000