21 Ağustos 2012, Salı 16:01:26

YARDIM İÇİN GELDİ YARDIMA MUHTAÇ OLDU!

Gürcistan yardım uçağı Erzurum Havalimanı'nda unutuldu...
  • hemen alırım, tamiratını yaptırırım.
  • Gürcü Sivil Havacılık yetkilileri hiç merak etmiyor mu bizim uçağımız noldu diye.. Helal olsun valla. Madem ilgilenen yok el koymak lazım
  • 3-5 once bu haber yayinlandiginda ben dalga gecenler arasindaydim bir suru insan cikip diplomatik nezaketten bahsediyordu. Sanki bizler diplomatmisiz gibi. Buyrun hala komik durumda. Kac sene kalacak acaba orada? Madem olmuyor kaldirip atsinlar.
  • Sigortası nerede? Sigortası yoksa, Sivil Havacılıkları nasıl uçurmuş? Bizim SHGM, ne işlem yapmış?

Geçen yıl Van'da meydana gelen deprem sonrasında, depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım malzemesi taşıyan Gürcistan Devlet Havayolları'na ait kargo uçağına Erzurum Havalimanı apronunda Kırgızistan'a ait uçağın çarpması sonucu hasar oluşmuştu. Kokpit kısmında ağır hasar oluşan Gürcistan uçağı 10 aydır, Erzurum Havalimanı'nda kendisine sahip çıkılacağı günü bekliyor.

Yardım için gelen uçak yardıma muhtaç oldu. Van depremi sonrasında Gürcistan, Erzurum'da konuşlu bulunan kriz yardım merkezine bir uçak dolusu yardım malzemesi gönderdi. Gürcistan yardım uçağı aprondayken, Kırgızistan'a ait yardım uçağı manevra yaparken kanat kısmıyla Gürcistan'a ait yardım uçağının kokpit kısmına çarptı. Kokpit kısmında meydana gelen ağır hasar sonrasında, Gürcistanlı pilot ve uçak teknik ekibi başka bir uçakla ülkelerine döndü.

Erzurum Havalimanı'nda 10 aydır bekletilen ve Gürcü yetkililerin sahip çıkmadığı uçak, apronda tamir edilip, ülkesine dönüş yapacağı günü bekliyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, sigorta şirketleri ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Erzurum'a gelen ekspertiz uzmanlar hasarlı uçak hakkında rapor tuttu. Erzurum Valiliği, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne resmi yazı ile müracaatta bulunarak hasarlı uçağın teslim alınmasını ya da tamir edilerek ülkesine dönmesini talep etti. Ancak Gürcistanlı diplomatlar Erzurum Valiliği'nin talebine olumlu ya da olumsuz geri bildirimde bulunmadı.

Uluslararası amaçlı olduğu için Gürcistan kargo uçağından, Devlet Hava Meydan İşletmeleri, konma, konaklama ve aydınlatma ücreti alamıyor.

Normal şartlarda hasarlı uçağın apronda bulunduğu her gün için Devlet Hava Meydan İşletmeleri'ne 200 dolar ücret ödemesi gerekiyor. Erzurum Valiliği yetkilileri kokpit kısmındaki hasarın 2 milyon euro tutarında olması nedeniyle Gürcistan'ın hasarlı uçağı kaderine terk ettiğini ifade etti. (Son Dakika)

YARDIM İÇİN GELDİ YARDIMA MUHTAÇ OLDU!

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
hemen alırım, tamiratını yaptırırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AntiMerak ~ 12 yıl önce
Gürcü Sivil Havacılık yetkilileri hiç merak etmiyor mu bizim uçağımız noldu diye.. Helal olsun valla. Madem ilgilenen yok el koymak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vah vah ~ 12 yıl önce
3-5 once bu haber yayinlandiginda ben dalga gecenler arasindaydim bir suru insan cikip diplomatik nezaketten bahsediyordu. Sanki bizler diplomatmisiz gibi. Buyrun hala komik durumda. Kac sene kalacak acaba orada? Madem olmuyor kaldirip atsinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MRA ~ 12 yıl önce
Sigortası nerede? Sigortası yoksa, Sivil Havacılıkları nasıl uçurmuş? Bizim SHGM, ne işlem yapmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000