31 Aralık 2015, Perşembe 10:27:07

Uçucu ekiplere transfer yasağı geldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Nisan-Ağustos ayları arasında havayolu şirketleri arasında uçucu ekip geçişlerine yasak getirdi. SHGM transfer yasağına hangi gerekçeyi gösterdi?
  • THY alımlarını tamamlamış, ilanlarını kaldırmış. İhtiyaçlar bitince eldeki ekip kaçmasın diye böyle bir karar alınmış. Cidden soruyorum, utanmıyor musunuz? Bu kararın altına imza atarken, hiç mi yüzünüz kızarmadı. Bir genel müdür, kendine bağlı olmayan bu kadar insanın hayatı ile nasıl oynama hakkı ve haddini kendinde görür. Ya Pilotlar Vakfı ve TALPA ne iş yapar? Rakı ve bira içip dedikodu yapmaktan başka. Geçenlerde lokal açtılar, sadece insanları çekiştirdiler. Arkadaş bir utanmanız olsun. Böyle stk'ya, böyle genel müdür. Ne diyeyim, senin eline kalem verenin de, sana yetki verenin de, seni adam diye müdür yapanında, sana talimat verenin de, o talimatı emir telakki edip bu genelgeyi çıkaranın da ben taaaa..........
  • bu duruma THY ne diyor acaba????????????
  • Sözleşme özgürlüğü nerde anayasaya tamamen aykırı, Talpa , Pilvak umarım dava açar.Sht 6A 50hiçbir şirkette doğru düzgün uygulanmıyor keşke bunlar denetlense. Kabin ekibi ve Pilotları şirketlerin adaletine bırakıyor.Bunun adı da uçuş emniyeti oluyor.Uçuş sonrası dinlenme süresi boş gün olarak veriliyor çoğu şirkette. Uçuş öncesi skpk uygulanılması şart koşuluyor. Tabiki bunlar o kadar önemli hususlar değil.
  • Bu bize haktır. Fazla para almak için fazla uç, sesini çıkarma, beş dolar fazlasına mesleğin saygınlığını yitir, kim dinler seni. Önce sağ sol koltuk farketmez KAPTAN olalım sonra birlik olalım. Beş paraya tamah edenler yüzünden pabucumuz dama atılacak. Böyle başa böyle shgm.
  • Ahaha mucbir sebep demiş bide fukara :D Ben şirketten ayrılsam, yeni şirketde ihtiyacım var, yoksa uçağım yerde kalacak dese daha mucbir ne sebep olabilir :D Yada valla şartlar düzelmedi ayrıldım, çalışmak istemiyorum o şirkette dese mucbir sebep kabul edilemeyecek mi? Ya bir genelge çıkarıyorsanız, kendinizi bu duruma düşürmemelisiniz. Utanın ya, gereksiz koltuk işgal ediyorsunuz. SHGM senin işin mi bu? Kendine iş arıyorsan Pegasusu denetlesene, THY ye ceza yazsana, bir ton emniyetsizlik yapıyorlar. Ama nerde... Neler neler var ama, neyse. İnanın böyle bürokratlardan, böyle yöneticilerden ülkem adına utanıyorum. Yazıklar olsun SHGM.
  • bosver. shit happens. Mutlu yıllar herkeze. Amsterdam dan selamlar.
  • Anayasa ve ınsan haklarına aykırı bır uygulama..sayın shgm karar verıcılerı sırket degısımınde uygulanan egıtım programlarını gozden gecırsınler..bır suru daha once ogrenılmıs /kayda gecmıs egıtımler. tekrar tekrar verdırılıyor. Aynı tıpte ucan bır kaptanın yenı sırkete ıntıbakı nerede ıse 2 ayı buluyor..egıtım konusu oyle abarmıs kı ,yenı sırketınızdekı herhangı bır başkanlık da e-maille ılave egıtım?? Yaptırıp sınava bıle sokuyor..akılcı bır uygulama ıle bu tekrarlar onlenebılır. Ayrıca genc pılotlarımızın herhangı bır sıketten aldıgı tıp egıtımı ,shgm nın onayı olmasına ragmen dıger şirketlerde gecerlı sayılmıyor. Sıl bastan egıtım genc pılotlarımızı manen /maddeten yıpratıyor..uçuş emnıyetı ancak akılcı uygulamalar ve ucus ekıbıne hakettıği değerin verilmesı ıle sağlanabilir. Yenı yılda da emnıyetli ucuslar dılıyorum.
  • Benim bonservisim elimde, canım istedi mi basar giderim anlaştığım kulüple, kevin grosskreutz ve arda turan gibi amatörler düşünsün ahaha
  • Bu aylarda lutfen alim yapmaaaa tecrubeli adamlari eleme artik. 1 ay sonra yine cagiriyorsun. Bu zaman diliminde ne gelisecek dil mi psikoloji mi ??? Bize ihtiyaciniz var bizimde size ihtiyacimiz var.... Ca 1
  • Kabin ekibi azligindan bahsediyorsan THY ye gidip sacma sapan yas sinirini kaldirmasini emir edeceksin.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Nisan-Ağustos ayları arasında havayolu şirketleri arasında uçucu ekip geçişlerine yasak getirdi. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Nisan ve Ağustos aylarında uçucu ekiplerin havayolları arasında transferine yasak getirdi. SHGM tarafından yayınlanan genelgede, uçuşların yoğun olduğu bu dönemde, uçucu ekiplerin transferinden dolayı uçuş emniyetini ihlal edecek  şekilde uçuş görev ve dinlenme sürelerinde limitlerin zorlandığı ve aşılmak zorunda kalınmasına vurgu yapıldı. 

Genelgede ayrıca, “Uçuş ekibi sıkıntısının yaşandığı ülkemiz havacılık sektöründe, bu yoğun aylarda yaşanan sirkülasyonun, ekiplerin başka bir işletme bünyesinde göreve başlayabilmek için almak zorunda oldukları eğitimler sebebiyle belirli bir süre o ekipten istifade edilememesine sebebiyet verdiği,değerlendirilmiş olup, bu durumlar göz önüne alındığında bu aylarda yaşanan ekip sirkülasyonunun dolayısıyla uçuş emniyetini olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiştir” ifadelerine de yer verildi.

İŞTE O GENELGE... TIKLAYINIZ

Uçucu ekiplere transfer yasağı geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Laf gedik ~ 8 yıl önce
THY alımlarını tamamlamış, ilanlarını kaldırmış. İhtiyaçlar bitince eldeki ekip kaçmasın diye böyle bir karar alınmış. Cidden soruyorum, utanmıyor musunuz? Bu kararın altına imza atarken, hiç mi yüzünüz kızarmadı. Bir genel müdür, kendine bağlı olmayan bu kadar insanın hayatı ile nasıl oynama hakkı ve haddini kendinde görür. Ya Pilotlar Vakfı ve TALPA ne iş yapar? Rakı ve bira içip dedikodu yapmaktan başka. Geçenlerde lokal açtılar, sadece insanları çekiştirdiler. Arkadaş bir utanmanız olsun. Böyle stk'ya, böyle genel müdür. Ne diyeyim, senin eline kalem verenin de, sana yetki verenin de, seni adam diye müdür yapanında, sana talimat verenin de, o talimatı emir telakki edip bu genelgeyi çıkaranın da ben taaaa..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 8 yıl önce
bu duruma THY ne diyor acaba????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler töshid ~ 8 yıl önce
Sözleşme özgürlüğü nerde anayasaya tamamen aykırı, Talpa , Pilvak umarım dava açar.Sht 6A 50hiçbir şirkette doğru düzgün uygulanmıyor keşke bunlar denetlense. Kabin ekibi ve Pilotları şirketlerin adaletine bırakıyor.Bunun adı da uçuş emniyeti oluyor.Uçuş sonrası dinlenme süresi boş gün olarak veriliyor çoğu şirkette. Uçuş öncesi skpk uygulanılması şart koşuluyor. Tabiki bunlar o kadar önemli hususlar değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen adam ol yeter ~ 8 yıl önce
Bu bize haktır. Fazla para almak için fazla uç, sesini çıkarma, beş dolar fazlasına mesleğin saygınlığını yitir, kim dinler seni. Önce sağ sol koltuk farketmez KAPTAN olalım sonra birlik olalım. Beş paraya tamah edenler yüzünden pabucumuz dama atılacak. Böyle başa böyle shgm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mucbir sebep ~ 8 yıl önce
Ahaha mucbir sebep demiş bide fukara :D Ben şirketten ayrılsam, yeni şirketde ihtiyacım var, yoksa uçağım yerde kalacak dese daha mucbir ne sebep olabilir :D Yada valla şartlar düzelmedi ayrıldım, çalışmak istemiyorum o şirkette dese mucbir sebep kabul edilemeyecek mi? Ya bir genelge çıkarıyorsanız, kendinizi bu duruma düşürmemelisiniz. Utanın ya, gereksiz koltuk işgal ediyorsunuz. SHGM senin işin mi bu? Kendine iş arıyorsan Pegasusu denetlesene, THY ye ceza yazsana, bir ton emniyetsizlik yapıyorlar. Ama nerde... Neler neler var ama, neyse. İnanın böyle bürokratlardan, böyle yöneticilerden ülkem adına utanıyorum. Yazıklar olsun SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buddy ~ 8 yıl önce
bosver. shit happens. Mutlu yıllar herkeze. Amsterdam dan selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecıhı ~ 8 yıl önce
Anayasa ve ınsan haklarına aykırı bır uygulama..sayın shgm karar verıcılerı sırket degısımınde uygulanan egıtım programlarını gozden gecırsınler..bır suru daha once ogrenılmıs /kayda gecmıs egıtımler. tekrar tekrar verdırılıyor. Aynı tıpte ucan bır kaptanın yenı sırkete ıntıbakı nerede ıse 2 ayı buluyor..egıtım konusu oyle abarmıs kı ,yenı sırketınızdekı herhangı bır başkanlık da e-maille ılave egıtım?? Yaptırıp sınava bıle sokuyor..akılcı bır uygulama ıle bu tekrarlar onlenebılır. Ayrıca genc pılotlarımızın herhangı bır sıketten aldıgı tıp egıtımı ,shgm nın onayı olmasına ragmen dıger şirketlerde gecerlı sayılmıyor. Sıl bastan egıtım genc pılotlarımızı manen /maddeten yıpratıyor..uçuş emnıyetı ancak akılcı uygulamalar ve ucus ekıbıne hakettıği değerin verilmesı ıle sağlanabilir. Yenı yılda da emnıyetli ucuslar dılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben hep 50 TL lik ~ 8 yıl önce
Benim bonservisim elimde, canım istedi mi basar giderim anlaştığım kulüple, kevin grosskreutz ve arda turan gibi amatörler düşünsün ahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heey thy duy bizi ~ 8 yıl önce
Bu aylarda lutfen alim yapmaaaa tecrubeli adamlari eleme artik. 1 ay sonra yine cagiriyorsun. Bu zaman diliminde ne gelisecek dil mi psikoloji mi ??? Bize ihtiyaciniz var bizimde size ihtiyacimiz var.... Ca 1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
net ~ 8 yıl önce
Kabin ekibi azligindan bahsediyorsan THY ye gidip sacma sapan yas sinirini kaldirmasini emir edeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000