30 Mayıs 2015, Cumartesi 09:55:15

Uçucu ekiplere iyi haber. Uçuş süreleri kısalıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayolu şirketlerinin genel müdürleri ile bir araya geldi. Toplantının gündem maddesi uçucu ekiplerin merakla beklediği çalışma saatleri konusuydu.
  • yorumların bazıları çok üzücü. 3yıl KM görevi yapıp evlenince ayrılmak zorunda kaldım, çok yoruldum çok zorlandım ama hep severek yaptım. kimseye saygısızlık etmedim bir kaptandan bile kötü söz işitmedim. hala görüştüğüm iş arkadaşlarım da aynı fikirde, ama sanırım dedikleri kadar var dinamik çalışan derken iş yaşamından bihaber oyun-eğlence nesli istihdam edilmiş, umarım bu dinamizm yaş değil çalışma saatleriyle çözülmeye çalışılır da bu çocukça tartışmalar son bulur. iş ilişkileri bilincinde, saygılı, eskisi gibi kabin-kokpit tüm uçuculara iyi uçuşlar olsun (bir de gözbebeğim A319'a:))
  • Ha bu arada pilotlara dogruyu soyluyolar diye saygisiz diyosunuz ama yolcuya cahil diyen kabin memuru saygili mi oluyo.eski bi kabin memuruyum bende bu isi yapamicagimi anladim bir yil calistim ve biraktim.valla siizin abarttiginiz gibi insanlara ne ucakta polis oldum ne doktor oldum ne itfaiyeci oldum ne de diger meslekleri :) servisten ve guvenlik onlemlerinden baska yapilan bisi olmadi ucakta :)) saygilar :)
  • Hangi lise mezunu pilot olupta ucma hakki verilmis komik komik konusmayin allahinizi severseniz.artik hic bir sirket lise mezunu pilot kabuk etmio.15 20 yil onceden bahsediyosunuz herhalde bisey olamadi pilot yaptim diye.pilotun isi ne zamandir cam silmek oldu.hem bu alinganlik neden.avrupadan amerikada yati yapip fotolari boy boy sosyal medyada paylasip isimi seviyorum bugunde boyle amerkada avrupada sıktı diyip havuz basi pozlarini verirken havaniza diyecek yokta yeri geldiginde yaptigiz isin olumsuz yonlerini buraya yazinca niye bozuluyosunuz.yapiyosunuz tabi yeri geliyo yolcu kusuyo onu temizliyosunuz,yeri geliyo tuvaleti pis birakiyo onu temizliyosunuz,yeri geliyo portakal suyunuda dagitiyosunuz.cok utaniyosan bunu soylemeye yapma arkadas.bu isin hep guzel yonlerini gosteriyosunuz genc nesne millette hep yatilar gezmeler tozmalar diye biliyo ozenip sirkete gelip birakiyo.soylicez tabi yeri geliyo herseyi yapiyosunuz diye.bu gizleme saklama neyin nesi arkadas.
  • Toplantıda ne konuşulduğunu tahmin etmek zor değil: efendim 2019'da geçsek, 900 takvim yılı için olsa, spk kararı ile aşılsa, off günler yine gece 3'te başlasa, madem 900 o zaman 6 bacak gelsin, minimum rest daha az olsun ki günde iki defa uçuranilelim ekipleri... Ama uçuş işletme personeli senede 300 saat uçsun onu biz şirket usullerimize yazalım, hem de o ay kim en fazla mesai yaptı ise uçuş işletme o saat üzerinden maaş alsın, mağdur olmasınlar.
  • Kabın Memuru Arkadaşlara Saygısızlık ederek kalitesizliklerini belli eden sözüm ona pilot olduğunu iddaa edenlerle,Pilot ve FO olarak çalışan Arkadaşlarımıza aynı ölçüde Saygısızlık edenler bu Güzide Şirkette asla ve asla yer almamalıdır.Ne yazıkki kader birliği yaptıklarını söyleyen bu iki zümre birbirlerine hakaret ederek ne aile terbiyesi ne de insanlıktan nasibini almamış olduklarını bu platformda defalarca ortaya koymuşlardır.Birbirlerinin aldığı Eğitimden aldıkları maaşa dek hazımsızlık içinde olanlar ; Eğitimsiz Dediğiniz garson Dediğiniz insanlardan nasıl içecek yiyecek isteyeceksiniz ? Hijyen önemli degılmı sizin için? Bu arkadasları kışkırtarak onların sizlere bilenmesine sebeb oluyorsunuz! Kokpit Kabin gün gelip Allah korusun bir kaza sonrası yüz yüze bakıp biz kader birliği yapıyoruz diyecek yüzünüz nasıl olacak..Saygılı olun
  • Uçucular olarak birlik olacağımıza şuradan bile birbirimizi aşağılamamız ne kadar acı.Hepimiz aynı teknedeyiz ve canlarımız birbirimize emanet.
  • Bu arada hepınızın Garsonlar gununuzu kutlarım..
  • Yani neyın kafasını yasıyosunuz anlamıyorum nedır bu kabındekı kıskanclık fıtnelık.yuzumuze gulup kaptanım cekerken ne kadar saygılılar burda o saygı yerlerde, kusura bakmayın cogunuz vasıfsız unı mezunusunuz ıngılızce sevıyesıne degınmıyorum bıle aldıgınız para sıze cok bıle! Ikı portakal suyu dagıtıp kendınızı pılotlarla bır tutmayın yeter yahu.para doyup macera arıyosanız baska ıslere yonelın.
  • ha 75 saat ucmussun ha 80. ne farkediyor.
  • Bir ucak dolusu cahil :))) sen cok mu kulturlusun ey hostes :)) madem kendini bu kadar ustun ve de kultur abidesi olarak goruosun kabinde ne isin var git bi akademisyen ya da kalitene daha yakisir bi is yap :) allahtan isinizi severek yapiyosunuz sevmeseniz yolcuya saygisizliginiz ve hakaretiniz ne boyutta olur allah bilir :) senin gibi adamlari kabin memuru olarak thy aldigi surece kabindeki kalite yerlerde surunmeye devam eder.hadi simdi fazla konusmada bana ordan portakal suyumu ver :)))

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayolu şirketlerinin genel müdürleri ile bir araya geldi. Toplantının gündem maddesi uçucu ekiplerin merakla beklediği çalışma saatleri konusuydu.

SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi ile havayolu şirketleri genel müdürleri Ankara’da toplandı. Uçuş, Görev ve Dinlenme süreleri mevzuatı SHT-FTL hakkında düzenlenen toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, uçucu ekip görev ve dinlenme süreleri talimatının yürürlüğe girişi ve geçiş süresi tartışıldı.

EASA tarafından 2016’da yürürlüğe girecek talimatta mevcut 1000 saat yıllık uçuş sınırı 900 saate düşürülecek. Buna bağlı olarak günlük görev süreleri de azalacak.

Halen SHGM ve FAA’de yıllık uçuş limiti 1000 saat olarak uygulanıyor.

Uçucu ekiplere iyi haber. Uçuş süreleri kısalıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Nostalji vs. ~ 9 yıl önce
yorumların bazıları çok üzücü. 3yıl KM görevi yapıp evlenince ayrılmak zorunda kaldım, çok yoruldum çok zorlandım ama hep severek yaptım. kimseye saygısızlık etmedim bir kaptandan bile kötü söz işitmedim. hala görüştüğüm iş arkadaşlarım da aynı fikirde, ama sanırım dedikleri kadar var dinamik çalışan derken iş yaşamından bihaber oyun-eğlence nesli istihdam edilmiş, umarım bu dinamizm yaş değil çalışma saatleriyle çözülmeye çalışılır da bu çocukça tartışmalar son bulur. iş ilişkileri bilincinde, saygılı, eskisi gibi kabin-kokpit tüm uçuculara iyi uçuşlar olsun (bir de gözbebeğim A319'a:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crw ~ 9 yıl önce
Ha bu arada pilotlara dogruyu soyluyolar diye saygisiz diyosunuz ama yolcuya cahil diyen kabin memuru saygili mi oluyo.eski bi kabin memuruyum bende bu isi yapamicagimi anladim bir yil calistim ve biraktim.valla siizin abarttiginiz gibi insanlara ne ucakta polis oldum ne doktor oldum ne itfaiyeci oldum ne de diger meslekleri :) servisten ve guvenlik onlemlerinden baska yapilan bisi olmadi ucakta :)) saygilar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 9 yıl önce
Hangi lise mezunu pilot olupta ucma hakki verilmis komik komik konusmayin allahinizi severseniz.artik hic bir sirket lise mezunu pilot kabuk etmio.15 20 yil onceden bahsediyosunuz herhalde bisey olamadi pilot yaptim diye.pilotun isi ne zamandir cam silmek oldu.hem bu alinganlik neden.avrupadan amerikada yati yapip fotolari boy boy sosyal medyada paylasip isimi seviyorum bugunde boyle amerkada avrupada sıktı diyip havuz basi pozlarini verirken havaniza diyecek yokta yeri geldiginde yaptigiz isin olumsuz yonlerini buraya yazinca niye bozuluyosunuz.yapiyosunuz tabi yeri geliyo yolcu kusuyo onu temizliyosunuz,yeri geliyo tuvaleti pis birakiyo onu temizliyosunuz,yeri geliyo portakal suyunuda dagitiyosunuz.cok utaniyosan bunu soylemeye yapma arkadas.bu isin hep guzel yonlerini gosteriyosunuz genc nesne millette hep yatilar gezmeler tozmalar diye biliyo ozenip sirkete gelip birakiyo.soylicez tabi yeri geliyo herseyi yapiyosunuz diye.bu gizleme saklama neyin nesi arkadas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dar ~ 9 yıl önce
Toplantıda ne konuşulduğunu tahmin etmek zor değil: efendim 2019'da geçsek, 900 takvim yılı için olsa, spk kararı ile aşılsa, off günler yine gece 3'te başlasa, madem 900 o zaman 6 bacak gelsin, minimum rest daha az olsun ki günde iki defa uçuranilelim ekipleri... Ama uçuş işletme personeli senede 300 saat uçsun onu biz şirket usullerimize yazalım, hem de o ay kim en fazla mesai yaptı ise uçuş işletme o saat üzerinden maaş alsın, mağdur olmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kabın Memuru Arkadaşlara Saygısızlık ederek kalitesizliklerini belli eden sözüm ona pilot olduğunu iddaa edenlerle,Pilot ve FO olarak çalışan Arkadaşlarımıza aynı ölçüde Saygısızlık edenler bu Güzide Şirkette asla ve asla yer almamalıdır.Ne yazıkki kader birliği yaptıklarını söyleyen bu iki zümre birbirlerine hakaret ederek ne aile terbiyesi ne de insanlıktan nasibini almamış olduklarını bu platformda defalarca ortaya koymuşlardır.Birbirlerinin aldığı Eğitimden aldıkları maaşa dek hazımsızlık içinde olanlar ; Eğitimsiz Dediğiniz garson Dediğiniz insanlardan nasıl içecek yiyecek isteyeceksiniz ? Hijyen önemli degılmı sizin için? Bu arkadasları kışkırtarak onların sizlere bilenmesine sebeb oluyorsunuz! Kokpit Kabin gün gelip Allah korusun bir kaza sonrası yüz yüze bakıp biz kader birliği yapıyoruz diyecek yüzünüz nasıl olacak..Saygılı olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angel ~ 9 yıl önce
Uçucular olarak birlik olacağımıza şuradan bile birbirimizi aşağılamamız ne kadar acı.Hepimiz aynı teknedeyiz ve canlarımız birbirimize emanet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu arada hepınızın Garsonlar gununuzu kutlarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
low seni ~ 9 yıl önce
Teşekkürler yemekler tuzsuz kaldı gelesene ekelim yiyelim..
Kabin memurları ~ 9 yıl önce
Bir pilot olarak, hala kabin memurlarını garson gibi gören mağara adamlarıyla aynı ortamı paylaşmaktan utanıyorum
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yani neyın kafasını yasıyosunuz anlamıyorum nedır bu kabındekı kıskanclık fıtnelık.yuzumuze gulup kaptanım cekerken ne kadar saygılılar burda o saygı yerlerde, kusura bakmayın cogunuz vasıfsız unı mezunusunuz ıngılızce sevıyesıne degınmıyorum bıle aldıgınız para sıze cok bıle! Ikı portakal suyu dagıtıp kendınızı pılotlarla bır tutmayın yeter yahu.para doyup macera arıyosanız baska ıslere yonelın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone uygulamasına sözüm ~ 7 yıl önce
Sen pilot olmuşsun ama insanlıktan en ufak nasibini alamamışsın, pilotların üstünüzde ego baskısı kuramadığı şirketler de var sevgili kabin memurları o şirketlerde huzurla çalışabilirsiniz
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ha 75 saat ucmussun ha 80. ne farkediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
109.9 uçuyoruz! ~ 9 yıl önce
109 saat yazan pegasus gibi uçmazsın sürekli 109 saat 1000 dolana kadar.
pilot ~ 9 yıl önce
Bir ucak dolusu cahil :))) sen cok mu kulturlusun ey hostes :)) madem kendini bu kadar ustun ve de kultur abidesi olarak goruosun kabinde ne isin var git bi akademisyen ya da kalitene daha yakisir bi is yap :) allahtan isinizi severek yapiyosunuz sevmeseniz yolcuya saygisizliginiz ve hakaretiniz ne boyutta olur allah bilir :) senin gibi adamlari kabin memuru olarak thy aldigi surece kabindeki kalite yerlerde surunmeye devam eder.hadi simdi fazla konusmada bana ordan portakal suyumu ver :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"2. pilot" a ~ 9 yıl önce
öncelikle bütün pilotları tenzih ederim, Bir adam tanıdım "çocuğum okusaydı mühendis, dil bilseydi lisanslı teknisyen ya da kabin memuru yapacaktım ama okumadı pilot yapayım dedim" pilot olmakla "adam" olunmuyor cevabındaki üslupsuzluk, kendini bilmezlik, aşağılık kompleksinden de anlaşılacağı üzere. işini "iyi" yapan "insan"lara ihtiyaç var, hasbelkader bilmemkimin torpiliyle biryerleri "işgal" eden "cisim"lere değil. Kabin memurları da işlerini iyi yapan kaliteli "insan"lardan luşuyor, kimileri bu mesleği zedelese de. Senin gibi "cisim"lerin de pilotluğu işgal ettiği gibi. hadi şimdi iyi ikinci pilot ol da şu camımızı sil, salyaların cama bulaşmış F.O.cuğum. pilot olmana daha çoook var
Capt. ~ 9 yıl önce
Sen hangi şirkettesin? Ben sana terbiye vereyim biraz. şu özel uçuş okuluna gidip 300-500 saatle uçuşa başlayan tuzluklardansan yemeğime ekerim seni gene adama ederim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000