06 Şubat 2012, Pazartesi 16:42:33

UÇAK SEFERLERİ 39'DAN 63'E...

Türkiye ve İran arasındaki ikili havacılık ulaştırma anlaşması revize edilerek, iki ülke arasında haftada 39 olan mevcut uçak seferleri 63 frekansa yükseltildi.
  • Toplam 63 frekans denilmiş. Bu sadece tek taraf için, yani Türkiye için izin verilen frekans olmasın? Daha önce THY'nin freakansları 14+7+3+5+4 şeklinde idi. Ayrıca Pegasus da tarifeli uçuyor. /pg10
  • bilinçsiz yabancı pilot alımlarıdır, durdurun artık şunu
  • havalar amma sogudu yaa...kesin su yabanci pilotlar yüzündendir!
  • Umarım Urmiye ve İsfahan'a da uçuşlar bir an önce başlar.. THY şu anda Tahran, Tebriz, Meşhed ve Şiraz'a uçuşlar düzenlemekte..
  • Keşke Antalya ya direk uçuşlara yapılan kısıtıda bi kaldırsalar, iran hala Antalya ya direk uçuş müsaadesi vermiyor, Adanaya Antepe inmekten usandık, Iranda permiyi veren birimlerin memurundan müdürüne kadar hepsi gelip Antalya da tatil yapıyolar ama her ne hikmetse Antalya ya direk uçuşu inançları bakımından sakıncalı buluyorlar, frekans artışı güzelde birde bu sıkıntıyı çözseniz keşke, frekans artışı ile nevruz öncesi kaynıyordur şimdi iranlı tur operatörleri
  • shgm genel mudurlugu kimlere kalmis,beyefendiyi taniyanlar bilir
  • Yabancı pilot olmazsa ben bu sektörde çalışmayacağım varmı itirazın? Arızalımıdır nedir herşeyi yabancı pilota bağlayıp her yazının altına aynı şeyi yapıştıran biri var. Konuyu anlamadan rastgele yapıştırıyor. Hadi o yazıyor bunu alakasız yazıların altına bu yorumu yayınlayan kim?
  • yabancı pilot alırsanız ve özelleştirme yaparsanız olacağı bu
  • Acaba İstanbul'daki charter seferlerindeki kısıtlama da kaldırıldı mı? İranlı taşıyıcılar İstanbul'a nasıl gelecek, nasıl turistik charter sefer düzenleyecek. Bunun önü açıldı mı? Kısıtlama kaldırıldı mı?
  • İşte yabancı pilot alımlarının sonucu budur!
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

Türkiye'nin dış hat uçuş ağını genişletmek amacıyla diğer ülkelerle sivil havacılık müzakerelerini sürdüren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, Türkiye ile İran arasındaki Hava Ulaşım Anlaşması’nı güncellemek üzere İranlı yetkililerle bir araya geldi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve İran Sivil Havacılık Otoritesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mohammed Khodaramibaşkanlığında, Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katılımıyla 30-31 Ocak 2012 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda,  sefer sayılarındaki artış başta olmak üzere çeşitli konularda anlaşma sağlandı. 
 
İki ülke arasında imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre, Türkiye ile İran arasında toplamda haftalık 39 frekans olan tarifeli yolcu seferleri sayısı 63 frekansa çıkarıldı. Söz konusu frekanslar; her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu işletmelerince kullanılmak üzere,  İstanbul-Tahran hattında haftada 28 frekans, İstanbul-Tebriz hattında haftada 7 frekans, Tahran-Ankara hattında 7 frekans, İstanbul-Meşed ve İstanbul-Şiraz hatlarında 5 frekans ve daha sonra belirlenecek diğer hatlarda 11 frekans olacak şekilde düzenlendi. 
 
Ayrıca, Tahran Payam Havaalanı’nın Türk taşıyıcıların kargo seferleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ise İranlı taşıyıcıların yolcu seferleri gerçekleştirmeleri için tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi.
 
Tayin edilmiş havayolu işletmelerinin iki ülke arasında nokta kısıtlaması olmaksızın sınırsız tarifeli kargo seferi yapabilme hakkı da, mevcut anlaşmada olduğu gibi aynı şekilde muhafaza edildi.
 
Kamuoyuna Saygıya Duyurulur…

UÇAK SEFERLERİ 39'DAN 63'E...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
Toplam 63 frekans denilmiş. Bu sadece tek taraf için, yani Türkiye için izin verilen frekans olmasın? Daha önce THY'nin freakansları 14+7+3+5+4 şeklinde idi. Ayrıca Pegasus da tarifeli uçuyor. /pg10

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bilinçsiz yabancı pilot alımlarıdır, durdurun artık şunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havalar amma sogudu yaa...kesin su yabanci pilotlar yüzündendir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Umarım Urmiye ve İsfahan'a da uçuşlar bir an önce başlar.. THY şu anda Tahran, Tebriz, Meşhed ve Şiraz'a uçuşlar düzenlemekte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Keşke Antalya ya direk uçuşlara yapılan kısıtıda bi kaldırsalar, iran hala Antalya ya direk uçuş müsaadesi vermiyor, Adanaya Antepe inmekten usandık, Iranda permiyi veren birimlerin memurundan müdürüne kadar hepsi gelip Antalya da tatil yapıyolar ama her ne hikmetse Antalya ya direk uçuşu inançları bakımından sakıncalı buluyorlar, frekans artışı güzelde birde bu sıkıntıyı çözseniz keşke, frekans artışı ile nevruz öncesi kaynıyordur şimdi iranlı tur operatörleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
shgm genel mudurlugu kimlere kalmis,beyefendiyi taniyanlar bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yabancı pilot olmazsa ben bu sektörde çalışmayacağım varmı itirazın? Arızalımıdır nedir herşeyi yabancı pilota bağlayıp her yazının altına aynı şeyi yapıştıran biri var. Konuyu anlamadan rastgele yapıştırıyor. Hadi o yazıyor bunu alakasız yazıların altına bu yorumu yayınlayan kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yabancı pilot alırsanız ve özelleştirme yaparsanız olacağı bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Acaba İstanbul'daki charter seferlerindeki kısıtlama da kaldırıldı mı? İranlı taşıyıcılar İstanbul'a nasıl gelecek, nasıl turistik charter sefer düzenleyecek. Bunun önü açıldı mı? Kısıtlama kaldırıldı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İşte yabancı pilot alımlarının sonucu budur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000