26 Eylül 2013, Perşembe 11:02:41

UÇAK BİLETİNDE DEVRİM GİBİ UYGULAMA BAŞLIYOR!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasının tamamlandığını söyledi...
  • Bu 300 - 500 Tl olan biletler çok kısıtlı zamanlarda ortaya çıkan bir durum. Kabul ediyoruz çok adil değil de, cep telefonlarından kısıtlı zamanlara bağlı olmaksızın yapılan soygunlara ne demeli? Üstelik milyonlarca aboneye sahip olan şirketler yok paket aşımı, yok roaming adı altında binlerce liralık fatura gönderiyor, bunu da çatır çatır ödetiyor. O kadar delikanlı isemiz, buna da bir el atın, bir tavan ücret te buna belirleyin. Maaşın yarısını verdiğimiz oluyor. Haklı olduğumuz zamanlarda bile hakkımızı aramak için kırk dereden su getirtiyorlar.
  • 300TL ÜZERİ BİLET SADECE BAYRAM SEYRAN DÖNEMİ SON GÜNLERDE SATILIR. (BU DÖNEMDE MAXIMUM THY 320, PEGASUS 500 TL YE , ANADOLUJET 300 CİVARINA SATIYOR ) AMA DİĞER DÖNEMLERDE 19 TLYE BİLE BİLET SATILIYOR. MADEM LİBERAL EKONOMİDEN DEVLET YÖNETİMİNDEKİ YARI LİBERAL SİSTEME GEÇİYORUZ ;PETROL, GSM VS. DİĞER FİYATLARDA DA AYNI UYGULAMA YAPILSIN.
  • Liberal ekonomi modelini benimsememiş miydik? Ne oldu da fiyatlara müdehale yapılıyor? Biraz da akaryakıt, iletişim, elektrik, doğalgaz fiyatlarına müdehale çok iyi olurdu doğrusu...
  • Dövize ve değişken petrol fiyatlarına bağlı maliyeti değişen havacılık sistemimizde bunun pek tutacağını sanmıyorum. karlılıklar değişeceği için şirketler itiraz edecektir. Charter seferler için taleplere cevap vermeyeceklerdir.
  • Şimdi uygulamadan sonra THY den 40 tl ye bilet alamayacak mıyız yani ?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasının tamamlandığı belirterek, büyük ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünde 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası Sonuç Bildirgesi’nin açıklandığı toplantıda, gazetecierin sorularını yanıtladı.

Yurtiçi uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasına yönelik soru üzerine Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) 1 yıl boyunca iç hat uçuşlarında gerçekleşen fiyatları taradığını ve ortalama bir uçuş bilet fiyatı çıkardığını belirtti. SHGM’nin ayrıca tüm havayolu şirketleriyle görüşmeler yaptığını anlatan Yıldırım, çalışmanın tamamlandığını ve karar aşamasına gelindiğini ifade etti.
Uçuşlarda revezrvasyonların önceden yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bu nedenle uygulamanın büyük bir ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Burada dikkat etmemiz gereken konu; tavan fiyat koyduğumuzda ucuza seyahat etmenin önüne de geçmemiz lazım. Yukarıda sınır koyduğunuz zaman 100 liranın altında satılan biletlerin de daha yüksek bedele çıkma riski var, ona da dikkat ediyoruz. Ama bizim için öncelikli olan vatandaşımızın mağdur olmaması. Havayolu şirketleri de bu konuda sorumluluklarının bilincindeler. Böylece hep birlikte hem sektörü zora sokmayacak ama aynı zamanda vatandaşı rahatlatacak bir uygulamayı getirmiş olacağız. Böylece fırsatçıların da önüne geçmeyi hedefliyoruz.”

UÇAK BİLETİNDE DEVRİM GİBİ UYGULAMA BAŞLIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Asıl vurgun ~ 11 yıl önce
Bu 300 - 500 Tl olan biletler çok kısıtlı zamanlarda ortaya çıkan bir durum. Kabul ediyoruz çok adil değil de, cep telefonlarından kısıtlı zamanlara bağlı olmaksızın yapılan soygunlara ne demeli? Üstelik milyonlarca aboneye sahip olan şirketler yok paket aşımı, yok roaming adı altında binlerce liralık fatura gönderiyor, bunu da çatır çatır ödetiyor. O kadar delikanlı isemiz, buna da bir el atın, bir tavan ücret te buna belirleyin. Maaşın yarısını verdiğimiz oluyor. Haklı olduğumuz zamanlarda bile hakkımızı aramak için kırk dereden su getirtiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURAT ~ 11 yıl önce
300TL ÜZERİ BİLET SADECE BAYRAM SEYRAN DÖNEMİ SON GÜNLERDE SATILIR. (BU DÖNEMDE MAXIMUM THY 320, PEGASUS 500 TL YE , ANADOLUJET 300 CİVARINA SATIYOR ) AMA DİĞER DÖNEMLERDE 19 TLYE BİLE BİLET SATILIYOR. MADEM LİBERAL EKONOMİDEN DEVLET YÖNETİMİNDEKİ YARI LİBERAL SİSTEME GEÇİYORUZ ;PETROL, GSM VS. DİĞER FİYATLARDA DA AYNI UYGULAMA YAPILSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liberal ekonomi ~ 11 yıl önce
Liberal ekonomi modelini benimsememiş miydik? Ne oldu da fiyatlara müdehale yapılıyor? Biraz da akaryakıt, iletişim, elektrik, doğalgaz fiyatlarına müdehale çok iyi olurdu doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahmin ~ 11 yıl önce
Dövize ve değişken petrol fiyatlarına bağlı maliyeti değişen havacılık sistemimizde bunun pek tutacağını sanmıyorum. karlılıklar değişeceği için şirketler itiraz edecektir. Charter seferler için taleplere cevap vermeyeceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz bilet ~ 11 yıl önce
Şimdi uygulamadan sonra THY den 40 tl ye bilet alamayacak mıyız yani ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000