27 Ağustos 2014, Çarşamba 15:45:04

UÇAĞA LAZER TUTANA 10 BİN TL CEZA!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçaklara lazer tutan bir kişiye 10 bin TL idari para cezası verildiğini açıkladı.
  • Şu ceza alan kerizin adını da verselerdi daha da caydırıcı olurdu ya, neyse. Tüm mahalleye ömür boyu rezil olurdu, para cezasından çok daha etkin.
  • Pek caydırıcı olmamış şimdilik dün gece yine tutuyorlardı...
  • Anlayamıyorum. Insanların hayatı=10,000 liramı?? Direk hapis
  • doğru uygulama..türkiyede hapisten çok para cezası işler.. adam hapisten korkmaz ama para cezası verince aman agabey colugum cocugum var demeye baslar
  • Bana da tutmuşlardı. Piste 300 feet kala. Flash patlamış gibi oluyor. Hiç birşey göremiyorsunuz. Çok tehlikeli.
  • Tahsilat gerceklesmismi mi? Yok henuz degil kardesim, yarin beykozdaki eski kundura fabrikasinda bulusulup, mallar arap faikten alinacak.
  • Yurt disinda kasten adam oldurme istemiyle hapse atiyorlar burada cerez parasina saliyorlar
  • Yakışan olmuş hak etmiş kaç kişinin canıyla oynuyor pis herif
  • Bu lazer cihazlarının silahtan farkı yok, satışı kesinlikle yasaklanmalı. Hala piyasada ulu orta satıldığına şahit oluyorum. Gayet bilinen bir alışveriş sitesinde satışta olan ürünler arasında rastladım, siteye e-mail göndererek "bu cihazlar kötü niyetli şahıslar tarafından kötü amaçlarla kullanılıyor, satışını yapmanız doğru değil" dedim. Cevap olarak "kanunen bir kısıtlama yok" diye kestirip attılar. Birileri "bıçak gibi kesici aletler de katiller tarafından öldürme amaçlı kullanılıyor, onlar da mı yasaklansın?" diyebilir, ama burada durum farklıdır, bu lazer cihazlarının menzilleri çok fazla, bu kadar uzun menzilli cihazlar herhangi faydalı bir amaç için kullanılmadığı gibi, aksine sadece kötü niyetli şahısların ekmeğine yağ sürüyor.
  • Hapis vereceksin para olmaz. İnsanların güvenliği söz konusu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçaklara lazer tutan bir kişiye 10 bin TL idari para cezası verildiğini açıkladı. Bu ceza ilk uygulama oldu. 

SHGM bir süre önce uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla uçaklara lazer tutanların cezalandırılması için çalışma başlatmıştı. Buna göre hapis cezasının yanı sıra yakalanan kişiler için de SHGM idari para cezası keseceğini oluşturulan yönetmelikle açıklamıştı.

SHGM yaptığı açıklamada, "Uçaklara lazer tutan kişiye SHY-IPC Yönetmeliği Ek 51 madde kapsamında 10 bin TL idare para cezası kesilmiştir" dedi.

MEVZUATA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

UÇAĞA LAZER TUTANA 10 BİN TL CEZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Caydırıcılık ~ 10 yıl önce
Şu ceza alan kerizin adını da verselerdi daha da caydırıcı olurdu ya, neyse. Tüm mahalleye ömür boyu rezil olurdu, para cezasından çok daha etkin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK PERSONEL ~ 10 yıl önce
Pek caydırıcı olmamış şimdilik dün gece yine tutuyorlardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anlayamıyorum. Insanların hayatı=10,000 liramı?? Direk hapis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
doğru uygulama..türkiyede hapisten çok para cezası işler.. adam hapisten korkmaz ama para cezası verince aman agabey colugum cocugum var demeye baslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Bana da tutmuşlardı. Piste 300 feet kala. Flash patlamış gibi oluyor. Hiç birşey göremiyorsunuz. Çok tehlikeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bezli Şınayder ~ 10 yıl önce
Tahsilat gerceklesmismi mi? Yok henuz degil kardesim, yarin beykozdaki eski kundura fabrikasinda bulusulup, mallar arap faikten alinacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hapis ~ 10 yıl önce
Yurt disinda kasten adam oldurme istemiyle hapse atiyorlar burada cerez parasina saliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
Yakışan olmuş hak etmiş kaç kişinin canıyla oynuyor pis herif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 10 yıl önce
Bu lazer cihazlarının silahtan farkı yok, satışı kesinlikle yasaklanmalı. Hala piyasada ulu orta satıldığına şahit oluyorum. Gayet bilinen bir alışveriş sitesinde satışta olan ürünler arasında rastladım, siteye e-mail göndererek "bu cihazlar kötü niyetli şahıslar tarafından kötü amaçlarla kullanılıyor, satışını yapmanız doğru değil" dedim. Cevap olarak "kanunen bir kısıtlama yok" diye kestirip attılar. Birileri "bıçak gibi kesici aletler de katiller tarafından öldürme amaçlı kullanılıyor, onlar da mı yasaklansın?" diyebilir, ama burada durum farklıdır, bu lazer cihazlarının menzilleri çok fazla, bu kadar uzun menzilli cihazlar herhangi faydalı bir amaç için kullanılmadığı gibi, aksine sadece kötü niyetli şahısların ekmeğine yağ sürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hapis vereceksin para olmaz. İnsanların güvenliği söz konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000