22 Nisan 2011, Cuma 18:21:22

TÜRKİYE'NİN İLK BÖLGESEL HAVAALANININ TEMELİ ATILDI

Tamamlandığında Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı niteliğine kavuşacak olan Zafer Bölgesel Havaalanı’nın temel atma töreni çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.
  • ölü yatirim.cardak havaalanina yeni terminal falan yaptilar ne oldu yolcumu fazlalasti sefer sayisimi cogaldi,bir havaalaninin sehir merkezine uzakligi 68 km olurmu adam oraya gidecegine her iki veya üc saatte seferi olan antalya veya izmir,e gidiyor.türk insani ne zaman ileriyi görmeye baslayacak.
  • bırakın arkadaşlar açılsın.daha sonra orada planör uçuşları yapa,r uçurtmalar uçurur,bölgesel motorlu ve motorsuz yarışmalar düzenleriz.hatta panayırlar fuarlar bile yapılabilir.bölge halkıda kalkınır zannedersem.
  • Devlete millete hayırlı ugurlu olsun.Büyük kararlar büyük işler bunlar (yorumları sallayan arkdaşlar sizin aklınız yetmez siz sallamaya devam edin :)) ) Durmak yok yola devam !!!
  • Uşağın yolcusu yok, şehrin merkezindeki hava alanı bile çalışmıyor. Afyon un kendi otobüs şirketi bile yok. Kütahya dan bu alana geleceğine herhalde 60km filandır uzaklığı otobüse atlar ist a gider yolcu. E bu hava alanını kime yapıyorsunuz. Kimin parası ile? Vatandaş bu işleri ne zaman sorgulayacak?
  • almanya da da var `bölgesel havalimanlari` ve buraya yerlesen cogulukla low cost sistemiyle calisan sirketler . inanin havayolu sirketi haricinde kimse para kazanamiyor. bu sirketlerden bir iki yil sonra daha fazla charges istediginizde limandan cekiliyorlar. örnegin dortmund airport .. asiri zarar etti hala da ediyor...
  • Çok haklısınız. Herkez farkında amma kimsenin umurunda değil. Yıllar boşa geçiyor. Varsa yoksa Ticari Havacılık. O da THY zaten. Yıllardır Deniz uçağı yönetmeliğini çıkaramamış bir SHGM. Nasıl olsa soru soran yok. Neden çıkaramadın diye. Yüzlerce "kontrolsuz pistimiz" ve binlerce 4 ila 8 kişil uçağımızın olması lazımdı şu geçen 80 yılda. Bir G20 toplantılarına katılıyoruz. Nasıl gelişmişlikse?
  • Yıllık 800.000 yolcu garanti edilerek ihale edilen bu Havaalanından bu şartlarda IC 'nin kar edeceği kesin ama devletin de bu işte zarar edeceği kesin. Yıllık 800.000 yolcu yani günde 2191 yolcu... Bölgenin yolcu potansiyeli ortada buyrun hesap edin bakalım günde kaç trafik, ortalama hangi dolulukta uçmalı ki devlet bu işte kar etsin???
  • Hayırlı uğurlu olsun diyelim umarım hesaplandığı sürede veya daha erken biter ve hizmete girer, memlekette güzel şeylerin olması beni çok mutlu ediyor herkesin de memnun olması gerektiğini düşünüyorum. Havaalanı ticaret demek, turizm demek, kalkınma demek, insanların refah düzeyinin artması demek, yatırım demektir. Bölgesel havaalanı ne demek açıklayayım: Amerika da vardır bölgesel havaalanı..Bir den fazla şehirin kullanması için yapılır, yer seçimi de ona göre belirlenir, yolcu sayısı ona göre hesaplanır, bir den fazla şehire hitap edeceği için umarım cevap tatmin etmiştir.. Bir den fazla şehire hitap edeceği için, konumu, yeri itibarı nedeniyle.. Bölge kalkınacaktır..
  • .. havalimanlari cogaliyor ve diger havalimanlarinin yolcu sayilari haliyle azaliyor. ucuslardan para kazanmak zorlasiyor gittikce. böylesi havaalanlarinin nonaviation geliride cok olmaz.. yani zarar etmeleri bir yana, yakin cevresindeki havalimanlarini da negatif anlamda etkiler.. ama yinede hayirli ve ugurlu olsun
  • Arkadaşlar bölgesel havaalanı demek bir kaç şehrin kesiştiği bir noktada olan havaalanı demek. yani yakın olan şehirlere ayrı ayrı yapmak yerine hepsine eşit uzaklıkta büyük bir havaalanı yapmak demek. Bu şekilde daha çok yolcu kullanacağı için daha işlek yerler olacak.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine inşa edilecek olan havaalanının temel atma törenine başta Orman ve Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi, Onur Konuğu olarak Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, bölge milletvekilleri ve Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya Valileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'tan kalabalık bir vatandaş topluluğunun da katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törende ilk konuşmayı, ihaleyi kazanan IC İçtaş Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen yaptı. Çeçen, 110 milyon TL'ye mal olacak olan havaalanında kargo taşımacılığı da yapılabileceğini belirtti.

AK Parti Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay, havaalanının inşa edileceği 3 milyon 700 bin metrekare arazinin 2 milyon 700 bin metrekaresinin takas yoluyla alındığını, 1 milyon metrekarede sahiplerine ulaşılamayan 204 parsel için kamulaştırma yapıldığını ifade etti. Kinay, Türkiye'de ilk kez bir havaalanı inşaatı için takas işlemlerinin burada gerçekleştirileceğini, arazinin yaklaşık 3'te 2'sinin takasla elde edildiğini anlattı.

Zafer Bölgesel Havaalanı'nda öncelikle yurt dışına tarifesiz (charter) uçuşlar yapılması, daha sonra tarifeli uçuşların başlatılması hedefleniyor.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması öngörülen havaalanının, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'taki termal turizm merkezlerine ekonomik hareket kazandıracağını kaydetti. Çiftçi, havaalanının ayrıca Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak şehirlerinin turizme açılmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bugün bu ova tarihi bir gün yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için kendi canını feda eden binlerce şehidimizin olduğu bu ovaya yatırımlar, yollar, havaalanları ve barajlar, her türlü hizmet ardı ardına devam ediyor. Burada güzel bir iş birliği var. Burada sadece devletle özel sektörün iş birliği değil, burada aynı zamanda üç komşu ilimizin iş birliği var. Kütahya'nın, Afyon'un, Uşak'ın iş birliği var. Buradaki üç ilimize ayrı ayrı havaalanları yapıp kaynaklarımızı israf etmeden bu üç ilimizde yaşayan yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanacağı bir havalimanı yapalım dedik. Bölge milletvekillerimizle oturup düşündük, haritayı önümüze aldık, baktık, olmadı, geldik burada arazide incelemelerde bulunduk. Burada bu havaalanının kararını verdik, yerini tespit ettik. Altıntaşlılar bize bağrını açtı. Biz de bu havaalanını Altıntaş'a kurmaya karar verdik. Buradan havaalanı 3 ilimize de hemen hemen aynı mesafede. Burada iller arasında bölünmüş yolumuzu da yaptık mı değme keyfine" diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Zafer Havaalanı ile 3 ilin tarih ve termal turizm açısından şaha kalkacağını belirtti. Eroğlu, "Tmelini attığımız havaalanı burada yatan şehitlerimizin şanına yakışır şekilde olmuştur. Havaalanı 3 ili birleştirdiği gibi buranın kalkınmasına da önemli derecede katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Sözleşme gereği Zafer Havaalanı'nın 36 ayda tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Daha sonra eski Ulaştırma Bakanı Bİnali Yıldırıım, IC İçtaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'i kürsüye çağırarak pazarlık yaptı. Yapılan pazarlıkta havaalanının 6 ay önce bitirilmesi sözü verildi. Binali Yıldırım, Çeçen'den Zafer Havaalanı'nın 30 Ağustos 2013 günü saat 13.13'te hizmete açılacağı sözünü aldı.

İhaleyi kazanan IC İçtaş İnşaat firması, teklifinde 32 yıl olan işletme süresini 29 yıl 11 aya çekti. IC İçtaş ile 22 Aralık 2010'da sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleştirildi. IC İçtaş; alanın terminal binası, pist, bağlantı, taksi yolları, 4 uçaklık apron, kule, itfaiye garajı, genel amaçlı garaj, giriş kontrol binası, apron bariyer binası, güç merkeziyle her türlü elektronik ve güvenlik sistemlerini yapacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek Türkiye'nin bölgesel nitelikteki ilk havaalanının ihalesi, 28 Temmuz 2010'da gerçekleştirilmişti.



























©AirportHaber.com

TÜRKİYE'NİN İLK BÖLGESEL HAVAALANININ TEMELİ ATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
ölü yatirim.cardak havaalanina yeni terminal falan yaptilar ne oldu yolcumu fazlalasti sefer sayisimi cogaldi,bir havaalaninin sehir merkezine uzakligi 68 km olurmu adam oraya gidecegine her iki veya üc saatte seferi olan antalya veya izmir,e gidiyor.türk insani ne zaman ileriyi görmeye baslayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bırakın arkadaşlar açılsın.daha sonra orada planör uçuşları yapa,r uçurtmalar uçurur,bölgesel motorlu ve motorsuz yarışmalar düzenleriz.hatta panayırlar fuarlar bile yapılabilir.bölge halkıda kalkınır zannedersem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Devlete millete hayırlı ugurlu olsun.Büyük kararlar büyük işler bunlar (yorumları sallayan arkdaşlar sizin aklınız yetmez siz sallamaya devam edin :)) ) Durmak yok yola devam !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uşağın yolcusu yok, şehrin merkezindeki hava alanı bile çalışmıyor. Afyon un kendi otobüs şirketi bile yok. Kütahya dan bu alana geleceğine herhalde 60km filandır uzaklığı otobüse atlar ist a gider yolcu. E bu hava alanını kime yapıyorsunuz. Kimin parası ile? Vatandaş bu işleri ne zaman sorgulayacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanya da da var `bölgesel havalimanlari` ve buraya yerlesen cogulukla low cost sistemiyle calisan sirketler . inanin havayolu sirketi haricinde kimse para kazanamiyor. bu sirketlerden bir iki yil sonra daha fazla charges istediginizde limandan cekiliyorlar. örnegin dortmund airport .. asiri zarar etti hala da ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok haklısınız. Herkez farkında amma kimsenin umurunda değil. Yıllar boşa geçiyor. Varsa yoksa Ticari Havacılık. O da THY zaten. Yıllardır Deniz uçağı yönetmeliğini çıkaramamış bir SHGM. Nasıl olsa soru soran yok. Neden çıkaramadın diye. Yüzlerce "kontrolsuz pistimiz" ve binlerce 4 ila 8 kişil uçağımızın olması lazımdı şu geçen 80 yılda. Bir G20 toplantılarına katılıyoruz. Nasıl gelişmişlikse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yıllık 800.000 yolcu garanti edilerek ihale edilen bu Havaalanından bu şartlarda IC 'nin kar edeceği kesin ama devletin de bu işte zarar edeceği kesin. Yıllık 800.000 yolcu yani günde 2191 yolcu... Bölgenin yolcu potansiyeli ortada buyrun hesap edin bakalım günde kaç trafik, ortalama hangi dolulukta uçmalı ki devlet bu işte kar etsin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun diyelim umarım hesaplandığı sürede veya daha erken biter ve hizmete girer, memlekette güzel şeylerin olması beni çok mutlu ediyor herkesin de memnun olması gerektiğini düşünüyorum. Havaalanı ticaret demek, turizm demek, kalkınma demek, insanların refah düzeyinin artması demek, yatırım demektir. Bölgesel havaalanı ne demek açıklayayım: Amerika da vardır bölgesel havaalanı..Bir den fazla şehirin kullanması için yapılır, yer seçimi de ona göre belirlenir, yolcu sayısı ona göre hesaplanır, bir den fazla şehire hitap edeceği için umarım cevap tatmin etmiştir.. Bir den fazla şehire hitap edeceği için, konumu, yeri itibarı nedeniyle.. Bölge kalkınacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
.. havalimanlari cogaliyor ve diger havalimanlarinin yolcu sayilari haliyle azaliyor. ucuslardan para kazanmak zorlasiyor gittikce. böylesi havaalanlarinin nonaviation geliride cok olmaz.. yani zarar etmeleri bir yana, yakin cevresindeki havalimanlarini da negatif anlamda etkiler.. ama yinede hayirli ve ugurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar bölgesel havaalanı demek bir kaç şehrin kesiştiği bir noktada olan havaalanı demek. yani yakın olan şehirlere ayrı ayrı yapmak yerine hepsine eşit uzaklıkta büyük bir havaalanı yapmak demek. Bu şekilde daha çok yolcu kullanacağı için daha işlek yerler olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000