26 Mart 2010, Cuma 13:10:24

Türkiye-Mısır Sivil Havacılık Müzakereleri yapıldı…

Türkiye’nin diğer ülkelerle havayolu köprüsü kurması için müzakereler gerçekleştiren Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu müzakerelere bir yenisini daha ekledi.
  • misira inen turk ucaklarini donusu bos olsa bile sudan bahanelerle birkac saaat apronda bekletiyorlar ozellikle sarm el seyhte bu konuyada el atsalar iyi olur
  • Gayet güzel karşılıklı olarak yapılan anlaşmalar çok iyidir. Ticaretin arttırılması ve karşılıklı olarak alışveriş her zaman iyidir..

Türkiye ile Mısır arasında en son 18 Şubat 2009 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı sonrasında, kapasite sınırlamasının kaldırılması, frekans ve nokta artışı gündem maddeleri kapsamında iki ülke sivil havacılık otoriteleri  23 Mart 2010 tarihinde Kahire’de bir araya geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Mısır Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı Kapt. Sameh El Hefny başkanlığında gerçekleşen müzakereler sonunda imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre,

*Her iki ülke havayolu işletmeleri için uçak tipi kısıtlaması olmaksızın haftalık toplam tarifeli yolcu uçuş frekans sayısı 14’ten 21’e çıkarılmış olup,

*Haftada 2600 koltuk olan kapasite sınırlaması İstanbul-Kahire ve tersi hat için 3000 ve diğer noktalar için 3800 koltuk olarak arttırılmıştır.

*Söz konusu Mutabakat Zaptı ile, İstanbul-Kahire ve tersi hat arasında haftalık toplam tarifeli kargo frekans sayısının 2’den 4’e çıkarılması yönünde mutabık kalınmıştır.

Son olarak, Türkiye’nin Mısır’a sivil havacılık alanında eğitim ve teknik destek vermesi ve başta D-8 ve T-MAG olmak üzere ülkemizin önderlik etmekte olduğu bölgesel işbirliği faaliyetlerine Mısır’ın da aktif katılım sağlaması önerileri Mısırlı yetkililere iletilmiştir.

Türkiye-Mısır Sivil Havacılık Müzakereleri yapıldı…

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
misira inen turk ucaklarini donusu bos olsa bile sudan bahanelerle birkac saaat apronda bekletiyorlar ozellikle sarm el seyhte bu konuyada el atsalar iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gayet güzel karşılıklı olarak yapılan anlaşmalar çok iyidir. Ticaretin arttırılması ve karşılıklı olarak alışveriş her zaman iyidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000