12 Ekim 2010, Salı 14:03:12

Türkiye Sivil Havacılığı Dünyaya örnek oluyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Genel Kurulu’nda diğer ülkelere de örnek olabilecek Yeşil Havaalanı, “Open Sky” Havaalanı, Engelsiz Havaalanı ve Ekonomik Havaalanı projelerini anlattı.
  • Seni hiçbir kategoriye seçmemişler. Ne anlattın ki? Örnek olsan seni de bir yerlere seçerlerdi. Hoş havacılık denince sen THY anlarsın sadece. Üç tarafın deniz kaç tane deniz uçağın var? Deniz uçağı getiren firmaya hala neden ruhsat vermediğini de anlatsaydın. Çok hoşlarına giderdi.
  • olsa olsa siz apronda katliam öncülüğü yaparsınız...haliniz fırtına öncesi sessizlik gibi :))
  • Bugün hava kasvetli. Bilirsiniz hava kasvetli olunca insanada bir kasvet çöküyor. Suartım biraz asık gibiydi ama bu haberi okuyunca birden gülmeye basladım. Sanki temel fıkrası gibi. Ekipler kan ağlıyor bunlar karbon emisyonu yok büyümeler yok planlamalardan bahsediyor. Kardeşim Türk sivil havacılığı acınacak durumdadır. Ekipler uykusuz yorgun esir kampında gibi uçuşlara gidiyor. Ölmüşüz cenazemizi kaldıran yok. Amsterdam kazsıyla basladı fireler. İniş takımını unutan pilotlar vs. Bunlar tehlike çanlarının çaldıgını gösteriyor sayın büyüklerimiz piyasaya cıkmış ahkam kesiyor. Siz ne konuda öncü olacaksınız size söyleyeyim. Böyle giderse dünya kaza kırım sampiyonu olursunuz. Lale devri bitecek çünkü ekiplerde artık derman kalmadı..Benden söy

Dünya havacılık sektörünün rotasının belirlendiği, 176 ülke temsilcisinin katıldığı dev buluşmada, 2050 yılına kadar karbondioksit emisyon miktarının her yıl yüzde 2 azaltılması da ele alındı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) 37. Genel Kurul Toplantısı, 28 Eylül – 8 Ekim 2010 tarihleri arasında ICAO merkezinin bulunduğu Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleştirildi. ICAO Genel Kurulu’na 176 üye ülke ve 40 uluslararası gözlemci kuruluştan toplam bin 582 temsilci katıldı.

Türkiye ise toplantıda, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, SHGM ve DHMİ uzmanları ile ICAO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuzcuoğlu, ICAO Daimi Temsilciliği Müsteşarı, Hukuk Danışmanı ve Uzman Müşavirinden oluşan bir heyetle temsil edildi. Genel Kurulda Türkiye’nin hayata geçirdiği çeşitli proje deneyimlerine ilişkin paylaşımları büyük ilgi gördü.

İki hafta boyunca teknik, ekonomik, hukuk ve idari konularda oluşturulan komisyonlar aracılığı ile dünya çapında geçerli olacak sivil havacılık politikalarının belirlendiği toplantıda;  küresel hava trafik yönetim sistemi, ekonomik analizler, hukuki alanda ICAO politikaları ve karbondioksit emisyon miktarının 2050 yılına kadar her yıl yüzde 2 azaltılması konuları ele alındı.

Genel Kurul boyunca gerek ICAO Sekreteryası gerekse katılımcı delege ve gözlemci kuruluşlar tarafından gündeme getirilen 400’ün üzerinde çalışma kâğıdı üzerinde görüşmelerde bulunuldu.

Genel Kurulda ülkemiz adına da söz alınarak son dönemlerde ülkemizde yürütülen havacılık faaliyetleri, yolcu, trafik ve transit uçuşlardaki büyüme oranları, ülkemizin imzalamış olduğu İkili Hava Ulaştırma Anlaşmaları ile hava taşıma işletmelerimiz tarafından yapılan direk uçuş nokta sayıları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Türkiye deneyimlerini paylaştı

Ayrıca, ICAO stratejik hedefler doğrultusunda yürütülen emniyet, güvenlik ve çevre konularındaki faaliyetlerinin ülkemiz tarafından tam olarak desteklendiği belirtilerek, Yeşil Havaalanı, “Open Sky” Havaalanı, Engelsiz Havaalanı ve Ekonomik Havaalanı gibi projeler ile ülkemizin son dönemlerde uluslararası alanda yapmış olduğu bölgesel işbirliği faaliyetleri ile üstlenilen etkin rol dile getirildi. Türkiye’nin örnek projeleri, ülke temsilcileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Genel Kurul çalışmaları kapsamında Türkiye tarafından iki ayrı başlıkta belge yayımlanması da sağlandı.

Genel Kurul sonunda, ICAO Konseyinde 2010–2013 döneminde yer alacak üyelerin belirlenmesi amacıyla 1, 2 ve  3’üncü kategori seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonunda, kategorilerine göre konsey üyeliğine şu ülkeler seçildi.

1. Kategori için: ABD, Almanya, Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, İtalya, İngiltere, Japonya, Kanada ve Rusya Federasyonu olmak üzere 11 ülke.

2. Kategori için: Arjantin, Belçika, Kolombiya, Danimarka, Mısır, Hindistan, Meksika, Nijerya, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika ve İspanya olmak üzere 12 ülke.

3. Kategori için: Burkina Faso, Kamerun, Küba, Guatemala, Malezya, Fas, Paraguay, Peru, Kore Cumhuriyeti, Slovenya, Swaziland, Uganda ve Birleşik Arap Emirlikleri.
 

Türkiye Sivil Havacılığı Dünyaya örnek oluyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Seni hiçbir kategoriye seçmemişler. Ne anlattın ki? Örnek olsan seni de bir yerlere seçerlerdi. Hoş havacılık denince sen THY anlarsın sadece. Üç tarafın deniz kaç tane deniz uçağın var? Deniz uçağı getiren firmaya hala neden ruhsat vermediğini de anlatsaydın. Çok hoşlarına giderdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
olsa olsa siz apronda katliam öncülüğü yaparsınız...haliniz fırtına öncesi sessizlik gibi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugün hava kasvetli. Bilirsiniz hava kasvetli olunca insanada bir kasvet çöküyor. Suartım biraz asık gibiydi ama bu haberi okuyunca birden gülmeye basladım. Sanki temel fıkrası gibi. Ekipler kan ağlıyor bunlar karbon emisyonu yok büyümeler yok planlamalardan bahsediyor. Kardeşim Türk sivil havacılığı acınacak durumdadır. Ekipler uykusuz yorgun esir kampında gibi uçuşlara gidiyor. Ölmüşüz cenazemizi kaldıran yok. Amsterdam kazsıyla basladı fireler. İniş takımını unutan pilotlar vs. Bunlar tehlike çanlarının çaldıgını gösteriyor sayın büyüklerimiz piyasaya cıkmış ahkam kesiyor. Siz ne konuda öncü olacaksınız size söyleyeyim. Böyle giderse dünya kaza kırım sampiyonu olursunuz. Lale devri bitecek çünkü ekiplerde artık derman kalmadı..Benden söy

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000