10 Ekim 2014, Cuma 10:12:49

TÜRKİYE SEMALARINDA "HATS" DÖNEMİ BAŞLADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye sava sahası üzerindeki hava araçlarının anbean takip edilmesi amacıyla Hava Aracı Takip Sistemi'ni resmen devre soktu.
  • Bir İşi;Bilen Yapar,Az Bilen Akıl Verir.Bilmeyen Eleştirir.Yapamayan Çamur Atar
  • kamyon filosu takip edenler bir gece de hava yazılımı yapar oldu. uzun zamandır piyasada olan havacılık yazılımcılarının da adım atma zamanı geldi.
  • Bu projede emeği geçen herkes alkışı hak ediyor. Daha önce yapılmayanı yapmışlar. Hava sahasına, havacılık şirketine, hava aracına ve pilotuna sahip çıkmak, işte böyle birşey. Eminiz ve inanıyoruz ki çok daha fazla geliştirilir, daha etkin kullanılır. Şu Yazıcıoğlu kazasında kenarda durup ta "bulmaya gitmediler, geciktirdiler, bile bile ölüme terk ettiler" diye düşünebilen, düşünmenin ötesine geçip, haddini de aşarak dillendirebilme densizliğini dahi gösterenlere de kapak olsun. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun, hepinizi her türlü beladan ve özellikle de şer zihniyetlilerden, muhteris (hem kifayetsiz hem de aklı kıt olanlardan) ve harislerden (kıskanç) korusun.
  • Bu HATS sistemine muhalefet yazilara aninda cevap yetistiren arkadaslar. O kadar belli ki ya ROTA cilar yemliyor sizi ya da ARVENTO cular... Yada olsa olsa en cok bunlarin bayilersiniz. Ayiptir yahu biraz EL VICDAN... Dunyanin hic bir yerinde olmayan bi accaip hilkat garibesi bisiy cikarttiniz koydunuz masaya milletin burnuna dayadiniz... Allah askina biraz susunda millet iki satir yazip derdini deryaya doksun. Hemen kimin hangi yanis hesabinda gidiyorsunuz 3 gun sonra calismayacak bir sistemin ? Bir donup bakin kendinize ve olmayan tecrubelerinize.... Atalar guzel soylemis, ''Bildirda ki hurmalar gun gelir gö....... tirmalar''
  • Yetmez diye baslikla yorum yazan her kimsen sen bu işle uğraşma
  • Bu isin ucus emniyeti ile alakasi yok. Korler sagirlar birbirini agirlar. Bu konuda HAVAK'ın super bir raporu vardi (http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/havak-raporunu-shgmye-sundu.html) , raporun hic kaale alinmadigi cok belli. DHMI havayollarina hizmet ettigi kadar artik VFR ucaklara da hizmet verebilmeli. Eksiklikler cok fazla, boyle politik oyunlarin gercekcilige hic faydasi yok arkadaslar.
  • Ucus güvenligi icin gerekli bir sistem. Vfr trafiklerin irtifaları düsük oldugu icin normal radar ekranlarinda takip edilemiyor. Ayrica Bu sisteme uçus kontrol kulelerinden de ulasilabilir olmasi gerekir.
  • bunu herkesin internetten takip etmesi gerekir. Evimin uzerinden ucak gectiyse girip internete bakabilmeyim. Ucagin cagri kodu nedir? Pilotun ismi nedir? TC Huviyet numarasi nedir? Aslen nerelidir? Nereden ucusa baslamis? Nereye gidiyor? Kan grubu? Bunlar emniyet icin coook onemli.
  • Hayırlı olsun. Güzel bir uygulama. işletmeler ve uçuş okulları da artık kendi hava araçlarını takip edebilecekler.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye hava sahası üzerinde görerek uçuş yapan tüm sabit ve döner kanatlı hava araçlarının takibini kolaylaştırmak, uçuş emniyetini artırmak ve olası kaza durumlarında anında müdahale edilmesi amacıyla Hava Aracı Takip Sistemi'ni (HATS) resmen devreye aldı.

SHGM'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada "Hava Aracı Takip Sistemi (HATS) devreye alındı" denildi. Aynı zamanda sisteme ait de bir fotoğraf paylaşıldı.

HATS ile olası kaza durumlarında olay yerine kısa sürede ulaşılması hedefleniyor.

TÜRKİYE SEMALARINDA "HATS" DÖNEMİ BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

sinerji ~ 10 yıl önce
Bir İşi;Bilen Yapar,Az Bilen Akıl Verir.Bilmeyen Eleştirir.Yapamayan Çamur Atar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyon ~ 10 yıl önce
kamyon filosu takip edenler bir gece de hava yazılımı yapar oldu. uzun zamandır piyasada olan havacılık yazılımcılarının da adım atma zamanı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 yıl önce
Bu projede emeği geçen herkes alkışı hak ediyor. Daha önce yapılmayanı yapmışlar. Hava sahasına, havacılık şirketine, hava aracına ve pilotuna sahip çıkmak, işte böyle birşey. Eminiz ve inanıyoruz ki çok daha fazla geliştirilir, daha etkin kullanılır. Şu Yazıcıoğlu kazasında kenarda durup ta "bulmaya gitmediler, geciktirdiler, bile bile ölüme terk ettiler" diye düşünebilen, düşünmenin ötesine geçip, haddini de aşarak dillendirebilme densizliğini dahi gösterenlere de kapak olsun. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun, hepinizi her türlü beladan ve özellikle de şer zihniyetlilerden, muhteris (hem kifayetsiz hem de aklı kıt olanlardan) ve harislerden (kıskanç) korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik mi ? ~ 10 yıl önce
Kargo kamyonlarında kullanılan filo takip sistemi bu ! Ne tebriği ? Kaza anında kurtarma ekiplerini ciddi şekilde yanıltabilecek bir sistem . Çünkü Ülke coğrafyasında GSM sinyallerinin sağlıklı çalışmadığı binlerce yer var. Hava taşıtı hızına uygun değil. Teknik olarak durum bu denli açıkken sen neyin tebriğini niye yapıyorsun ?
yapmayin ~ 10 yıl önce
Bu HATS sistemine muhalefet yazilara aninda cevap yetistiren arkadaslar. O kadar belli ki ya ROTA cilar yemliyor sizi ya da ARVENTO cular... Yada olsa olsa en cok bunlarin bayilersiniz. Ayiptir yahu biraz EL VICDAN... Dunyanin hic bir yerinde olmayan bi accaip hilkat garibesi bisiy cikarttiniz koydunuz masaya milletin burnuna dayadiniz... Allah askina biraz susunda millet iki satir yazip derdini deryaya doksun. Hemen kimin hangi yanis hesabinda gidiyorsunuz 3 gun sonra calismayacak bir sistemin ? Bir donup bakin kendinize ve olmayan tecrubelerinize.... Atalar guzel soylemis, ''Bildirda ki hurmalar gun gelir gö....... tirmalar''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yetmez diye baslikla yorum yazan her kimsen sen bu işle uğraşma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucus Emniyeti mi ? ~ 10 yıl önce
Bu isin ucus emniyeti ile alakasi yok. Korler sagirlar birbirini agirlar. Bu konuda HAVAK'ın super bir raporu vardi (http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/havak-raporunu-shgmye-sundu.html) , raporun hic kaale alinmadigi cok belli. DHMI havayollarina hizmet ettigi kadar artik VFR ucaklara da hizmet verebilmeli. Eksiklikler cok fazla, boyle politik oyunlarin gercekcilige hic faydasi yok arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hk ~ 10 yıl önce
Ucus güvenligi icin gerekli bir sistem. Vfr trafiklerin irtifaları düsük oldugu icin normal radar ekranlarinda takip edilemiyor. Ayrica Bu sisteme uçus kontrol kulelerinden de ulasilabilir olmasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucus Emniyeti ~ 10 yıl önce
Ucus emniyeti için olmasi gereken bu değildir. Kesinlikle calismayacak ve akil mantik olmayan saçma sapan bir is bu HATS sistemi. Bilmiyorsunuz bos bos konuşup yorum yapmayin. Dunyanin heryerinde butun ülkelerin DHMI'leri işlerini doğru yapnistir radarlari alçak yüksek fark etmez heryerde çeker, senin ülkende çekmez cunku endeks tamamen havayollarıdır fark bu işte. Omrun hayatinda İtalyan-isvicre-fransa-Almanya Alplerini VFR olarak gormemissin bos bos konuşma tahditli asker tecrübenle.
yetmez ~ 10 yıl önce
bunu herkesin internetten takip etmesi gerekir. Evimin uzerinden ucak gectiyse girip internete bakabilmeyim. Ucagin cagri kodu nedir? Pilotun ismi nedir? TC Huviyet numarasi nedir? Aslen nerelidir? Nereden ucusa baslamis? Nereye gidiyor? Kan grubu? Bunlar emniyet icin coook onemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez'e ~ 10 yıl önce
senin aklın yetmez bu işlere.
Uludağsözlük ~ 10 yıl önce
Kifayetsiz muhteris; 5 nolu tanım; ingilizce karşılığı da aynı derecede güzel olan sözdür; " incompetent ambitious. " argoda kullanılan 'a.. biti' deyiminin kaynağı da budur. - tahrik eder lakin tatmin edemez.
hayırlı olsun ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun. Güzel bir uygulama. işletmeler ve uçuş okulları da artık kendi hava araçlarını takip edebilecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000