02 Mart 2010, Salı 14:57:54

Türkiye, Manila için start verdi...

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Avustralya’dan sonra 2010 yılının ikinci hava ulaştırma anlaşmasını Filipinler ile imzaladı. Filipinler ile imzalanan anlaşma ile, Türkiye’nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 107’ye yükseldi.
  • arkadasim duyduguma gore 2012den once olamayacakmis.THYde yeterli uzun menzilli ucak yokmus simdilik. anlayacagin biraz daha bekleyecegiz.
  • Bangkok Post gazetesindeki 24 Subat 2010 tarihli makaleden anladigima gore, THY, Avustralya ucuslari icin Thai ile bir calisma yapmaya calisiyormus. Sanirim ilk etapta kendi seferlerini yapmayi dusunmuyorlar. (http://bit.ly/cHFAYv)
  • Avustralya ... istiyoruz .. hadi artik..
  • Avustralya basininda THY Avustralya'ya seferler duzenleyecegi yazildi.Ama bu hususta resmi bir bilgi yok.Anlasmanin resmiyet kazandigi belli ama ucuslara ne zaman baslanacagi hakkinda bilgisi olan varsa bizlerle paylasirrsa memnun olurum. Herkese iyi gunler
  • Avupa'da yaşan önemli sayıda Filipinli var, özellikle Almanya, İngiltere ve Hollanda'da. Bence uçak transit yolcularla dolar gibi geliyor.
  • HEMEN UCMK GEREKLI KIMSE UCMUYOR
  • Güzel bir şey Thy nin Filipinlerin başkenti Manilaya sefer düzenlemesi. Ancak karşılıklı olarak ne gibi ilişkilerimiz var Türkiye ile Filipinler arasında. Ne ticari, ne kültürel, herhangi bir ilişkimiz yok. Sefer yapılır da uçak dolacak mı mesela dolacağını hiç sanmıyorum. Filipinler Türkiyeye göre çok uzak bir ülke. Bence henüz erken yolcu uçuşları için ama cargo uçuşları farklı olabilir, bu şekilde ticareti başlatmalı sonrasında yolcu seferleri başlamıdır..
  • HEDEF 190 ÜLKE OLMALI
  • Filipinler pazarindan uzakdogudaki havayollari bile fazla ekmek yiyemiyor ki. Merak ediyorum ekonomimize ve turizme katkisi ne olacak. Ya mango ithal ederiz ya da Avrupadaki filipinolari Istanbul'da transit yapar, ucuz ucuz tasiriz. Aklima baska birsey gelmiyor. Bu arada THY Bangkok'u Guney Dogu Asya'da hub yapip Kuala Lumpur seferlerine de bakiyormus.

Türk ve Filipinli sivil havacılık yetkililerinin 26 Şubat 2010 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiği müzakereler sonunda iki ülke arasında ilk kez İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.


Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Filipinler Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı Müsteşarı Doroteo REYES başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, her iki ülkeden de birden fazla havayolunun sefer yapması konusunda anlaşmaya varıldı.


Çoklu tayin içeren anlaşmaya göre; Filipinler için tarifeli sefer noktaları İstanbul, Ankara ve daha sonra belirlenecek bir nokta, Türkiye için ise tarifeli sefer noktaları Manila, Clark ve daha sonra belirlenecek bir nokta olarak belirlendi.
Taraflar ayrıca, tayin edilen havayollarına haftalık 3 frekans yolcu seferleri düzenleme hakkı verilmesi ve tayin edilmiş hava yolları arasında kod paylaşımı yapılabilmesi konusunda anlaşma sağladı.


Kargo seferleri konusunda ise İstanbul-Manila ve Manila-İstanbul hattında haftalık 3 frekans karşılıklı sefer düzenleme hususunda mutabık kalındı.

 

Türkiye, Manila için start verdi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadasim duyduguma gore 2012den once olamayacakmis.THYde yeterli uzun menzilli ucak yokmus simdilik. anlayacagin biraz daha bekleyecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bangkok Post gazetesindeki 24 Subat 2010 tarihli makaleden anladigima gore, THY, Avustralya ucuslari icin Thai ile bir calisma yapmaya calisiyormus. Sanirim ilk etapta kendi seferlerini yapmayi dusunmuyorlar. (http://bit.ly/cHFAYv)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avustralya ... istiyoruz .. hadi artik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avustralya basininda THY Avustralya'ya seferler duzenleyecegi yazildi.Ama bu hususta resmi bir bilgi yok.Anlasmanin resmiyet kazandigi belli ama ucuslara ne zaman baslanacagi hakkinda bilgisi olan varsa bizlerle paylasirrsa memnun olurum. Herkese iyi gunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avupa'da yaşan önemli sayıda Filipinli var, özellikle Almanya, İngiltere ve Hollanda'da. Bence uçak transit yolcularla dolar gibi geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEMEN UCMK GEREKLI KIMSE UCMUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güzel bir şey Thy nin Filipinlerin başkenti Manilaya sefer düzenlemesi. Ancak karşılıklı olarak ne gibi ilişkilerimiz var Türkiye ile Filipinler arasında. Ne ticari, ne kültürel, herhangi bir ilişkimiz yok. Sefer yapılır da uçak dolacak mı mesela dolacağını hiç sanmıyorum. Filipinler Türkiyeye göre çok uzak bir ülke. Bence henüz erken yolcu uçuşları için ama cargo uçuşları farklı olabilir, bu şekilde ticareti başlatmalı sonrasında yolcu seferleri başlamıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEDEF 190 ÜLKE OLMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Filipinler pazarindan uzakdogudaki havayollari bile fazla ekmek yiyemiyor ki. Merak ediyorum ekonomimize ve turizme katkisi ne olacak. Ya mango ithal ederiz ya da Avrupadaki filipinolari Istanbul'da transit yapar, ucuz ucuz tasiriz. Aklima baska birsey gelmiyor. Bu arada THY Bangkok'u Guney Dogu Asya'da hub yapip Kuala Lumpur seferlerine de bakiyormus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000