13 Şubat 2012, Pazartesi 11:43:14

TÜRKİYE İLE FİLDİŞİ SAHİLİ ANLAŞMA SAĞLADI

Türkiye ve Fildişi Sahili arasında İkili Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edildi...
Konuya ilişkin SHGM tarafından yapılan açıklamada:

Türkiye’nin uçuş ağı Fildişi Sahili ile imzalandığı İkili Hava Ulaştırma Anlaşması kapsamında Akra üzerinden Latin Amerika’ya uzanacak….
 
Türkiye'nin dış hat uçuş ağını genişletmek amacıyla diğer ülkelerle sivil havacılık müzakerelerini sürdüren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında İkili Hava Ulaşım Anlaşması parafe etmek üzere Fildişi Sahili sivil havacılık yetkilileri ile bir araya geldi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ'nin ev sahipliğinde, Fildişi Sivil Havacılık yetkilileri ile 08-09 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda çeşitli konularda anlaşma sağlandı.
 
Müzakerelerde Heyetler arasında parafe edilen Hava Ulaştırma Anlaşması (HUA) ve imza altına alınan Mutabakat Zaptı ile Türk taşıyıcılar için Türkiye’deki noktalardan Abidjan noktasına, haftalık 14 frekans yolcu ve frekans kısıtlaması bulunmaksızın kargo seferleri düzenlenebilmesine imkân sağlanmıştır. 
 
Ayrıca Akra ara nokta, Latin Amerika’da belirlenecek noktalar ileri nokta olarak belirlenmiş olup söz konusu hatlarda 5. Trafik haklı olarak sefer düzenlenebilecektir.
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…
TÜRKİYE İLE FİLDİŞİ SAHİLİ ANLAŞMA SAĞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000