31 Ekim 2012, Çarşamba 15:01:02

TÜRK UÇAKLARI YURT DIŞINDA NE DURUMDA?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Türk uçaklarının yurt dışındaki denetimlerde bulgu oranına ilişkin açıklama yayınladı...
  • turk hava yollarında o çalışan işçiyi ne kadar uçuz çalıştırıyorlar ve o kadarda karadenizli lileri ya şef yada torbillen iyi yerlere kouoyorlar en onemliside yıllarını vermiş işçiye fırsat vermiyorlar ve esmeye çalışıyorlar tgs şirketini ne kadar basit ve anlamsız bir şirkettir avrupa sivil havaçılıgına onemlen biyan onçe bu konuya el atması lasım işçilerin geçe vardiyasında verilen 25 lira yı bile aldılar demekki bu şirkette yiyiçiler var
  • Şimdi bu öğrenci pilot ve yönetimin kulak asmama politikasını bile bu cümleleri kuracak kadar biliyor ve bu Avusturya lı pilotun yazdıklarına şirketin kulak asmadığı mesajı vererek politika yapıyor. Ne öğrencisi gözüm sen bütün okulları bitirmişsin
  • Onur Air'in en başarılı olmasının ardında, Disiplinli Uçuş Ekibi, Kaliteli yer hizmeti ve kendinden emin hiçbir aktif, pasif karalama politiklarına kulak asmayan yönetim vardır.
  • maaş ödeyemeyen şirkette SAFA sıfır çıksa ne olur çıkmasa ne olur. uçuş emniyeti etkilenir mi? Şöyle bir düşünün.
  • Sanırım Onurair en başarılı sonucu elde etmiş. Kendilerini tebrik ediyorum.
  • Türkiyenin en Başarılı sonucunu Onur Air'in aldığını da satır arasına koysa idiniz daha hoş olacaktı Bilal Bey.
  • British Airways, Air France, Iberia, Lufthansa vs. Avrupanın içinde bulunduğu krizden olumsuz etkilenip işleri bozulunca Türk şirketlerinin yolcularına göz diktiler. Tüm Avrupa el ele verip başta THY olmak üzere tüm Türk şirketlerini karşılarına neredeyse her gittikleri meydanda SAFA denetlemeleri ile çıktılar. Denetimler tabi ki iyi ancak diğer Avrupalı şirketlerin bu denetimlere Türk şirketlerine göre daha az maruz kalması Avrupalıların bu yarışta belden aşağıya vurmaları anlamına gelmektedir. Türk şirketlerinin yöneticilieri bu durumun farkına erken varınca Avrupalıların bu hesapları suya düştü. Tabi ki Türk uçaklarının ve Türk insanının değeri de artmış oldu. İstemeden bize faydalı olan tüm Avrupa havacılık yöneticilerine ve vatandaşlarına selam olsun.
  • anlamadım??? biz kaç avrupalı uçağı yerde tutmuşuz bizim kaç uçağımız avrupa meydanlarında tutulmuş. bir de bunu açıklasalar... safa denetlemeleri avrupa ülkeleri tarafından karınca gibi çalışan türk operatörlerini engelleme/taciz aracı olarak kullanılıyor... aynısını biz de yapmalıyız, o zaman bu oran çooook daha düşer. saf olmayalım lütfen...
  • ee uçaklar yeni olunca,normaldir.
  • Gerçekten de takdir edilesi bir durum. Demek ki artık uçakların bakımlarını biz Avrupalı'lardan daha da fazla önemsemeye başladık. Başta THY ve Pegasus olmak üzere, yurtdışına uçuş yapan tüm havayollarımızı tebrik ederim. Kazasız, belasız güzel uçuşlar herkese... :)

Yapılan açıklamada:

Yabancı Hava Araçlarına Yapılan Emniyet Denetimleri olarak adlandırılan SAFA Programı kapsamında, Türk uçaklarına yurt dışında geçekleştirilen denetimlerdeki bulgu oranlarında önemli düşüş kaydedildi.

Avrupa ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin de dâhil olduğu SAFA Programı çerçevesinde, Avrupa Sivil Havacılık Emniyeti Ajansı(EASA) verilerine göre; Türk Havayolu işletmelerine yurt dışında gerçekleştirilen denetimlerdeki bulgu ortalaması, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından konan maksimum yüzde 0,8 hedefinin de altına inerek yüzde 0,67 olarak gerçekleşti.

2010 yılında bulgu ortalaması 0,91 olan Türk operatörlerinin SAFA Bulgu ortalamasının 0,8'e düşürülmesi hedefi doğrultusunda, havayolu işletmeleri ve yer hizmetleri kuruluşları ile bir dizi çalışma yapılarak, bulgu ortalaması 2011 yılında 0.87'ye düşürülmüştü. Avrupa ülkelerinin bulgu ortalamalarının 0,75'ten 0,86'ya yükseldiği geçtiğimiz yıl Türkiye'nin kaydettiği bu önemli iyileşmenin ardından, SHGM ve sivil havacılık sektörümüz bu yıl çalışmalarına daha fazla ağırlık vererek Türk uçaklarına yurt dışında gerçekleştirilen bulgu ortalamalarının yüzde 0.67'ye kadar iyileşmesini sağlayarak çok önemli bir başarıya imza attı.

SAFA denetimleri, yabancı havayolu işletmelerinin AB ülkeleri arasında yaptıkları operasyonlarda diğer ülkeler tarafından uçağın kalkışından önce gerçekleştirilen denetimler olup, bakım ve uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak hava araçlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda uluslararası gereklilikleri yerine getirip getirmediğine bakılmaktadır. Uçağın fiziksel durumu, kokpit ve kabinde uyulması gereken gerekliliklerin kontrol edildiği denetimlerde, uçakla seyahat esnasında yolcuların uçuş güvenliğini sağlayacak kuralların en üst düzeyde uygulanması amaçlanmaktadır.

Sayısal Denetim Yerine Performans Bazlı Denetim…

SAFA Programına 2006 yılından itibaren dâhil olan Türkiye, geçtiğimiz yıllarda ECAC ülkeleri içinde denetimlerini en çok arttıran ülke olmuştur. Bununla birlikte 2011 yılında SHGM tarafından sayısal hedef yerine performans bazlı hedef tercih edilerek bulgu oranlarının düşürülmesi benimsenmiştir.

Performans bazlı denetleme sistemi kapsamında bulgu ortalamasının düşürülmesi amacıyla, havayolu işletmeleri bulgu oranlarına göre hazırlanan bir programa göre denetlenmeye başlanmış, denetimlerde tablet bilgisayar kullanılmaya başlanmış ve otomasyon sistemi üzerinden tüm süreçleri kontrol edilebilecek şekilde modernize edilmiş, sektörle yapılan toplantılarla görüş alışverişi yapılarak farkındalık arttırılmış, konuyla ilgili sektöre yönelik eğitimler düzenlenmiş, SHT –SAFA talimatı yayımlanmış,  SAFA denetçilerinin sayıları arttırılmış ve tazeleme eğitimlerinin yanı sıra ek eğitimler verilmiş ve havacılık sektöründen tecrübeli teknisyenler Denetici Destek Personeli olarak yetkilendirilerek denetlemelere katılmıştır.

Türk Uçaklarına yapılan SAFA denetlemelerinde konulan hedefi benimseyerek çalışan tüm sivil havacılık sektör çalışanlarının gayretleri her türlü takdire şayandır.

TÜRK UÇAKLARI YURT DIŞINDA NE DURUMDA?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
turk hava yollarında o çalışan işçiyi ne kadar uçuz çalıştırıyorlar ve o kadarda karadenizli lileri ya şef yada torbillen iyi yerlere kouoyorlar en onemliside yıllarını vermiş işçiye fırsat vermiyorlar ve esmeye çalışıyorlar tgs şirketini ne kadar basit ve anlamsız bir şirkettir avrupa sivil havaçılıgına onemlen biyan onçe bu konuya el atması lasım işçilerin geçe vardiyasında verilen 25 lira yı bile aldılar demekki bu şirkette yiyiçiler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOMİK ~ 11 yıl önce
Şimdi bu öğrenci pilot ve yönetimin kulak asmama politikasını bile bu cümleleri kuracak kadar biliyor ve bu Avusturya lı pilotun yazdıklarına şirketin kulak asmadığı mesajı vererek politika yapıyor. Ne öğrencisi gözüm sen bütün okulları bitirmişsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci pilot ~ 11 yıl önce
Onur Air'in en başarılı olmasının ardında, Disiplinli Uçuş Ekibi, Kaliteli yer hizmeti ve kendinden emin hiçbir aktif, pasif karalama politiklarına kulak asmayan yönetim vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogrenci Pilotuma Sevgiler ;) ~ 11 yıl önce
Kulak asmayan bir yonetim oldugu cok belli, tabi yakinda sivil havacilik onlari kulagindan asmazsa..
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
maaş ödeyemeyen şirkette SAFA sıfır çıksa ne olur çıkmasa ne olur. uçuş emniyeti etkilenir mi? Şöyle bir düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAFA ~ 11 yıl önce
Sanırım Onurair en başarılı sonucu elde etmiş. Kendilerini tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onurlu ~ 11 yıl önce
Türkiyenin en Başarılı sonucunu Onur Air'in aldığını da satır arasına koysa idiniz daha hoş olacaktı Bilal Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
British Airways, Air France, Iberia, Lufthansa vs. Avrupanın içinde bulunduğu krizden olumsuz etkilenip işleri bozulunca Türk şirketlerinin yolcularına göz diktiler. Tüm Avrupa el ele verip başta THY olmak üzere tüm Türk şirketlerini karşılarına neredeyse her gittikleri meydanda SAFA denetlemeleri ile çıktılar. Denetimler tabi ki iyi ancak diğer Avrupalı şirketlerin bu denetimlere Türk şirketlerine göre daha az maruz kalması Avrupalıların bu yarışta belden aşağıya vurmaları anlamına gelmektedir. Türk şirketlerinin yöneticilieri bu durumun farkına erken varınca Avrupalıların bu hesapları suya düştü. Tabi ki Türk uçaklarının ve Türk insanının değeri de artmış oldu. İstemeden bize faydalı olan tüm Avrupa havacılık yöneticilerine ve vatandaşlarına selam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
safaci ~ 11 yıl önce
anlamadım??? biz kaç avrupalı uçağı yerde tutmuşuz bizim kaç uçağımız avrupa meydanlarında tutulmuş. bir de bunu açıklasalar... safa denetlemeleri avrupa ülkeleri tarafından karınca gibi çalışan türk operatörlerini engelleme/taciz aracı olarak kullanılıyor... aynısını biz de yapmalıyız, o zaman bu oran çooook daha düşer. saf olmayalım lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ee uçaklar yeni olunca,normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takdir edilesi... ~ 11 yıl önce
Gerçekten de takdir edilesi bir durum. Demek ki artık uçakların bakımlarını biz Avrupalı'lardan daha da fazla önemsemeye başladık. Başta THY ve Pegasus olmak üzere, yurtdışına uçuş yapan tüm havayollarımızı tebrik ederim. Kazasız, belasız güzel uçuşlar herkese... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000