16 Ekim 2010, Cumartesi 08:50:54

Türk Sivil Havacılığı'nın gücü arttı

Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Ali Arıduru, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) Başkan Yardımcılığına seçilmesini, “Bu sonuç bugüne kadar yürrütüğümüz çalışmaların karşılığı. Türkiye bu başarıyı hak ediyor” diye değerlendirdi.
  • Maalesef SHGM kendi kendisine bir sivil havacılık rüyası yarattı ve buna kendisini de inandırdı. Sırf siyasetten giden sivil havacılığımız gerçekleri tamamen terketmiş durumda. Avrupa'da kimsenin bizi taktığı yok gerçek Avrupa kökenli havacılık yapan meslektaşlar çok iyi bilirler.Aşağıda çok güzel bir yorum var, bir ülkenin sivil havacılık gücü o ülkenin küçük uçaklarının sayısı ile ölçülür. Kriter sadece budur. Senin ülkendeki küçük uçak sayısı 2 milyona bir uçak iken mevcut uçaklara bile doğru düzgün hizmet veremiyor, geliştiremiyorken istediğin kadar anlaşma imzala. SHGM makyaj ile, renkli renkli manşetler ile sadece propaganda yapıyor. Gerçeklerden uzaklaşmak ve kendimizi kandırmak en büyük tehlikedir. Bakalım bu yorum yazılacak mı?
  • meyveli ağaç taşlanır...gelişmeleri taktir etmek istemeyenler hep bardağın boş tarafına bakıyor... bu başarıya ilmek ilmek işlenerek ulaşıldığını biliyorum...shgm saadece sertifika , lisans onay kurumu değildir; genel havacılık politikaları ile de ilgilenmek zorundadır...standart ve kalite kıstaslarını karşılayanların yatay anlaşmadan korkmalarına gerek yok
  • Eee kolay mı THY'nin , diğer şirketlerin yurt dışından ithal ettiği yabancı pilotların lisanslarını , validasyonlarını onaylamak T.C vatandaşının işi yapmaktan daha önemli.Onu bile yapamadıklarını Corendon'da lisansı eksikler olan kaptan olayında gördük.Sınavlara bakarsın , şirketlerin ricaları ile yabancıları ilk sıralara alırlar.Bu arada EASA'ya sadece AB'ye tam üye olanlar girebiliyor. Sen hala Türkiye'de JAR uygulayacağız diye bir tarafını yırt , 3. dünya sömürge ülkesi olarak...En son zatı muhterem "Türkiye eğitim merkezi olacak" dedi , Türkiye yabancı pilotların TRTO eğitim merkezine döndü.
  • EN KISA ZAMANDA KENDIMIZE BENZETIRIZ ORALARI! NEYSE KISA ZAMANDA ANLARLAR HATTALARINI (BU SÖZÜM SADECE ARIDURU ICIN GECERLILI). HA HAKKINDA BU KADAR SORUSTURMA VE MAHKEME YÜRÜYEN KISI BU DEGILMIYDI?
  • en son yorumu yapan arkadas sanırım shgm de calışıyor ? kim boş boş eleştiriyor kardeşim ya shgmde lisans için 3 aydır bekliyorum ben hayret bişey kim işini yapmaya calıyor söyler misin bana? oturup lisans bekliyorum evet başka ne yapabilirim shgm dekilerin keyfini bekliyorum ben kardeşim sen shgm ile iş yaptın mı bol keseden atıp tutuyor sacma insanlar diyorsun bize.
  • Havacılık şirketi kurup, Eurocontrol'a para takan şirketlerimizden belki tahsilat yapmalarına yardımcı olursun diye, seni yardımcılığa seçmişlerdir. Umarım İngilizcen ileri seviyededir.
  • Sayın genel müdür habire kendine payeler alıyor , yok ECAC başkan yardımcısı olmuş, yok Ezasada gözlemci olmuş, bize bir faydası yok , ülkemizde işsiz pilotlar varken Avrupanın işsiz pilotlarına işveriyor burada ,yakında EASA başkanıda yaparlar müdürümü. Şirketler yabancı dolup taşmış. Müdürüm eğer samimiysen ihtiyaç fazlası yabancıyı gönderir ve kendi pilotuna TYPE vermeyen şirketlerinTRTO yetkisini alır kendi pilotunu yetiştirecek hava yoluna verirsin
  • Avrupa kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez. Eurocontrol başkan yardımcılığını da YATAY ANLAŞMAYI kabul etsinler diye verdiler...Yakında yatay anlaşmanın da imzalandığını duyarsak vay sivil havacılığımızın haline.
  • ya ne kadar saçmalamayı seven insanlarsınız. kendiniz oturdugunuz yerden boş boş konuşursunuz birileri iyi birşeyler yapmaya çalışır hemen eleştirirsiniz. sizden bir halt olmaz siz ancak oturun eleştirin
  • bu anlasmalarin kime faydasi oluyor ? Asagidaki yorum super guzel. Bir ulkenin havaciliginin gelismisligini kucuk ucak sayisi gosterir. ulkenin ozkaynaklarini yabanci kulanacak kendi ucagi kendi egitmeni kendi sistemi ile daha ucuza eleman yetistirecek Turk topraklarinda. yabanci leasing ile alinan havayolu ucaklari jet ucaklarinin hangi havaciya faydasi var ? yerli havacilarin durumu icler acisi. kucuk ucaklar muhakkak artmali is istihdami oyle yaratilir. siz once havaciligin temeli olan genel havaciligi gelistirmeye calisin. gerisinin hepsi politik malzeme herkes biliyor bunu goruyor. Egitim ve bakim merkezi olacakmisiz. Yahu bugun bir yabanci kucuk ucagi ile Turkiyeye gelse, ucagi Trabzonda ariza yapsa lastik degistirecek bakim yeri yok.

Avrupa'nın en önemli havacılık örgütlerinden biri olan Eurocontrol’de alınan kararlarda doğrudan söz sahibi olacak Arıduru, seçim sürecini şöyle anlattı:

Gücümüz arttı

“Sadece yolcu ve uçak trafiğinde yaşanan büyüme ile değil aynı zamanda uluslararası alanda yürüttüğümüz sivil havacılık politikası ile Türkiye çok büyük ilerleme kaydetti. Bulunduğumuz coğrafya üzerinde bölgesel anlamda öncülüğünü yaptığımız işbirliği oluşumları ile uluslararası arenadaki gücümüz arttı. Havacılık örgütlerinin karar alma mekanizmalarındaki etkinliğimiz de arttı. 38 üyeli Eurocontrol’ün Başkan Yardımcılığı da bunlardan bir tanesi. Son dönemde sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın politikaları sonucu Eurocontrol’ün başkan yardımcılığına seçildik. Türkiye bu başarıyı hak ediyor.”

Bakım eğitim merkezi

2007 yılından bu yana bölgesel işbirliği toplantıları ile 129 ülke ile çoklu görüşme yaptıklarını ve 79 ülke ile anlaşma imzaladıklarını söyleyen Arıduru, “Türkiye’nin Bakım ve Eğitim Merkezi olması rojesi çerçevesinde bu ülkelerle başta bakım ve eğitim alanında işbirlikleri yapılırken aynı zamanda yer hizmetleri, sivil havacılık düzenlemeleri, havacılık yönetimi, hava sahası yönlendirmeleri, insan kaynakları, gibi pek çok alanda işbirliğini içeren anlaşmalar imzalanmıştır” diye konuştu. (Hürriyet)

Türk Sivil Havacılığı'nın gücü arttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
Maalesef SHGM kendi kendisine bir sivil havacılık rüyası yarattı ve buna kendisini de inandırdı. Sırf siyasetten giden sivil havacılığımız gerçekleri tamamen terketmiş durumda. Avrupa'da kimsenin bizi taktığı yok gerçek Avrupa kökenli havacılık yapan meslektaşlar çok iyi bilirler.Aşağıda çok güzel bir yorum var, bir ülkenin sivil havacılık gücü o ülkenin küçük uçaklarının sayısı ile ölçülür. Kriter sadece budur. Senin ülkendeki küçük uçak sayısı 2 milyona bir uçak iken mevcut uçaklara bile doğru düzgün hizmet veremiyor, geliştiremiyorken istediğin kadar anlaşma imzala. SHGM makyaj ile, renkli renkli manşetler ile sadece propaganda yapıyor. Gerçeklerden uzaklaşmak ve kendimizi kandırmak en büyük tehlikedir. Bakalım bu yorum yazılacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
meyveli ağaç taşlanır...gelişmeleri taktir etmek istemeyenler hep bardağın boş tarafına bakıyor... bu başarıya ilmek ilmek işlenerek ulaşıldığını biliyorum...shgm saadece sertifika , lisans onay kurumu değildir; genel havacılık politikaları ile de ilgilenmek zorundadır...standart ve kalite kıstaslarını karşılayanların yatay anlaşmadan korkmalarına gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eee kolay mı THY'nin , diğer şirketlerin yurt dışından ithal ettiği yabancı pilotların lisanslarını , validasyonlarını onaylamak T.C vatandaşının işi yapmaktan daha önemli.Onu bile yapamadıklarını Corendon'da lisansı eksikler olan kaptan olayında gördük.Sınavlara bakarsın , şirketlerin ricaları ile yabancıları ilk sıralara alırlar.Bu arada EASA'ya sadece AB'ye tam üye olanlar girebiliyor. Sen hala Türkiye'de JAR uygulayacağız diye bir tarafını yırt , 3. dünya sömürge ülkesi olarak...En son zatı muhterem "Türkiye eğitim merkezi olacak" dedi , Türkiye yabancı pilotların TRTO eğitim merkezine döndü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EN KISA ZAMANDA KENDIMIZE BENZETIRIZ ORALARI! NEYSE KISA ZAMANDA ANLARLAR HATTALARINI (BU SÖZÜM SADECE ARIDURU ICIN GECERLILI). HA HAKKINDA BU KADAR SORUSTURMA VE MAHKEME YÜRÜYEN KISI BU DEGILMIYDI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en son yorumu yapan arkadas sanırım shgm de calışıyor ? kim boş boş eleştiriyor kardeşim ya shgmde lisans için 3 aydır bekliyorum ben hayret bişey kim işini yapmaya calıyor söyler misin bana? oturup lisans bekliyorum evet başka ne yapabilirim shgm dekilerin keyfini bekliyorum ben kardeşim sen shgm ile iş yaptın mı bol keseden atıp tutuyor sacma insanlar diyorsun bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılık şirketi kurup, Eurocontrol'a para takan şirketlerimizden belki tahsilat yapmalarına yardımcı olursun diye, seni yardımcılığa seçmişlerdir. Umarım İngilizcen ileri seviyededir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın genel müdür habire kendine payeler alıyor , yok ECAC başkan yardımcısı olmuş, yok Ezasada gözlemci olmuş, bize bir faydası yok , ülkemizde işsiz pilotlar varken Avrupanın işsiz pilotlarına işveriyor burada ,yakında EASA başkanıda yaparlar müdürümü. Şirketler yabancı dolup taşmış. Müdürüm eğer samimiysen ihtiyaç fazlası yabancıyı gönderir ve kendi pilotuna TYPE vermeyen şirketlerinTRTO yetkisini alır kendi pilotunu yetiştirecek hava yoluna verirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez. Eurocontrol başkan yardımcılığını da YATAY ANLAŞMAYI kabul etsinler diye verdiler...Yakında yatay anlaşmanın da imzalandığını duyarsak vay sivil havacılığımızın haline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya ne kadar saçmalamayı seven insanlarsınız. kendiniz oturdugunuz yerden boş boş konuşursunuz birileri iyi birşeyler yapmaya çalışır hemen eleştirirsiniz. sizden bir halt olmaz siz ancak oturun eleştirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu anlasmalarin kime faydasi oluyor ? Asagidaki yorum super guzel. Bir ulkenin havaciliginin gelismisligini kucuk ucak sayisi gosterir. ulkenin ozkaynaklarini yabanci kulanacak kendi ucagi kendi egitmeni kendi sistemi ile daha ucuza eleman yetistirecek Turk topraklarinda. yabanci leasing ile alinan havayolu ucaklari jet ucaklarinin hangi havaciya faydasi var ? yerli havacilarin durumu icler acisi. kucuk ucaklar muhakkak artmali is istihdami oyle yaratilir. siz once havaciligin temeli olan genel havaciligi gelistirmeye calisin. gerisinin hepsi politik malzeme herkes biliyor bunu goruyor. Egitim ve bakim merkezi olacakmisiz. Yahu bugun bir yabanci kucuk ucagi ile Turkiyeye gelse, ucagi Trabzonda ariza yapsa lastik degistirecek bakim yeri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000