29 Ocak 2016, Cuma 11:16:26

Türk şirketlerden büyük başarı

Türk uçaklarına Avrupa’da yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimlerinde bulgu ortalaması 0.34’e kadar düştü. Ülkemizin bulgu ortalamasının düşürülmesine katkı sağlayan başarılı işletmelere SHGM tarafından teşekkür belgesi verildi.
  • başarı belgesi alan şirketlerin bu kadar düşük orana sahip olmalarının ana nedeni diğer şirketlere nazaran daha az uçmalarıdır.
  • Thy nin safa oranını göremedim. Bir de eski uçakları avrupa da safa sorunlu (vie, cdg, vb) yerlere planlasa aktarılmayan oran ne olurdu?
  • Bu basari selman bey ve ekibinin basarisidir tebrikler kalite guvence saca cilacilari....
  • ryan air burada da thy'yi geçmiş. thy geçseydi avrupa'nın en çok denetlenene havayolu diye reklam yapardı sonra bir de yalandan ödül verirlerdi kendilerine!!!
  • adamlar isi bilmiyorlar allahtan pegasus fazla denetlenmiyor avrupada yoksa durum fena

Türk uçaklarına Avrupa’da yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimlerinde bulgu ortalaması 0.34’e kadar düştü. Ülkemizin bulgu ortalamasının düşürülmesine katkı sağlayan başarılı işletmelere SHGM tarafından teşekkür belgesi verildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), 28 Ocak 2015 tarihinde Hava Aracı Emniyet Denetimi (SAFA) Programı’na ilişkin bir değerlendirme toplantısı düzenledi. 2015 yılı SAFA rakamlarının değerlendirildiği ve 2016 hedeflerinin ele alındığı toplantıda, program kapsamında başarılı olan Hürkuş, ACT ve THY’ye teşekkür belgesi verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından yürütülen SAFA programı kapsamında Türkiye’nin önemli bir başarıya imza attığını belirterek Avrupa ülkeleri bulgu ortalaması 0.55 iken bu rakamın ülkemizde 0.34’lere kadar düştüğünü kaydetti.

Avrupa’ya yaptıkları uçuşlarda gittikleri ülkelerin Sivil Havacılık otoriteleri tarafından tarafından denetlenen Türk havayolu işletmelerinin, bulgularının yıllar itibariyle düşüş göstermesinden ve nitekim Avrupa ortlamasından daha iyi bir seviyeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Bilal Ekşi, başarılı olan işletmelere teşekkür belgelerini takdim etti.

Denetlemelerdeki bulgu ortalaması 0.13 olan Hürkuş SAFA bulgu oranı en iyi işletme, 2014 yılında 0,80 olan bulgu ortalamasını 2015 yılında 0,27’ye düşüren ACT Havayolları en büyük performans kaydeden işletme ve Avrupa’da en fazla denetlenen ikinci havayolu olan THY ise ülkemizin SAFA ortalamasına en büyük katkı sağlayan işletme oldu.  Avrupa’da Ryanair  152 denetleme ile en çok denetlenen havayolu olurken, THY 151 denetleme ile ikinci, Easyjet 142 denetleme ile üçüncü sırada yer aldı.





Türk şirketlerden büyük başarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

mytechnic ~ 8 yıl önce
başarı belgesi alan şirketlerin bu kadar düşük orana sahip olmalarının ana nedeni diğer şirketlere nazaran daha az uçmalarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 8 yıl önce
Thy nin safa oranını göremedim. Bir de eski uçakları avrupa da safa sorunlu (vie, cdg, vb) yerlere planlasa aktarılmayan oran ne olurdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SELMAN NAS ~ 8 yıl önce
Bu basari selman bey ve ekibinin basarisidir tebrikler kalite guvence saca cilacilari....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryan air > thy ~ 8 yıl önce
ryan air burada da thy'yi geçmiş. thy geçseydi avrupa'nın en çok denetlenene havayolu diye reklam yapardı sonra bir de yalandan ödül verirlerdi kendilerine!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ~ 8 yıl önce
Neyi cekemiyorsun dostum. Sana çok kotu seyler yazardım ama sitenin filtresine takılırdı. Cem Yılmaz'ın kakabus'unun ana konusu bana senin gibileri hatırlattı.
Kıskanmayın ~ 8 yıl önce
Bizim de en çok uçak siparişi ve karda rötar rekor başarılarımız var ayakta alkışlıyorum peşinen
yanlis adres ~ 8 yıl önce
adamlar isi bilmiyorlar allahtan pegasus fazla denetlenmiyor avrupada yoksa durum fena

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimi denetlersiniz ~ 8 yıl önce
Siz olsasiniz kimi denetlersiniz. Thy gibi surekli kaza yapan 2015 te 2 ucagi kirim sonucu servis disi kalan bir sirketimi 26 senedir kazasiz kirimsiz ucan bir sirketi mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000