25 Mart 2010, Perşembe 17:57:36

TÜRK HAVACILIĞI İÇİN TARİHİ ANLAŞMA

Türkiye, ülke olarak Avrupa Birliği’ne giremese de havacılık alanında resmen AB üyesi statüsüne kavuştu. Yıllardır üzerinde çalışılan tarihi anlaşma Brüksel’de imzalandı.
  • unun mimarı shgm değildir. ALi arıduru hiç değildir.Yıllardır bununla ilgili çalışma yapılıyor sadece şimdiki otoritenin başında olmasından dolayı var olana konmaktadır.
  • yunan iflasin esiginde ve RUM allahaskina ne bastirabilecek büyük baliklar varken?AB meclisinde kac oy verebiliyorlar??
  • ÖZELLİKLE ABARTIGINIZI DÜŞÜNÜYORUM AIRPORT HABER LÜTFEN ABARTMAYIN
  • Yatay Anlaşma ile havacılık alanında AB ye girmişiz. Arkadaş sen yatay anlaşma ile diyorsun ki ey AB sen emret ben yapayım. Karar alma mekanizmalarında hiçbir hakkın yok sözün geçmiyor. Yani Yunanistan ve Rumlar bastırıp istediği kararı aldıracak sen de imzaladığın anlaşma gereği bunları uygulamak zorunda olacaksın. Kusura bakma ama bu tasma takılmış gibi bir şey. Yani onlar istediği yere çekecekler sen de tasmanın el verdiği ölçüde hareket edeceksin.EASA'ya girmek ise tam bir komedi. AB üyesi olmayan hanÜlke girmiş. Bir tane Ülke ar mı ki Türkiye EASA üyesi olacak. EASA'ya ancak obserer olarak g Rumlar acaba benim için ne karar alacaklar diye merak edersen toplantılara katılıp biraz da Köln'de gezersin.irersin, çay kahve içer
  • eh abartmıssınız? yayından kaldırdınız haberi... bumuydu flas flash flashhh... Ya airport haber editorleri abartmayın hepimiz din kardesiyiz...
  • bilmediğim için soruyorum bunun onemi nedir ? ne getirisi olacak bize ? avrupa birliği uyesi ulkelere rahatlikla ucaiblecekmiyiz ? ya da şirketleirmiz avrupa birliği uyesi ulkeler arasi ucus yapoabilecekmi ? mesela easy jet gibi gidip pegasus almanyadan ispanyaya tarifeli ya da charter ucaiblecekmi ? su an charter da dahil bu imkansiz..
  • Bu beklenen büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkürler...

Havacılık konusunda Avrupa standartlarını benimseyen Türkiye ile Avrupa Birliği arasında havacılık alanında Yatay Anlaşma imzalandı.

Bu anlaşmayla Türkiye, AB üyesi ülkelerle eşit statüye kavuştu. Havacılık konusunda Avrupa Birliği Havacılık otoritesi EASA’nın kurallarını uygulayan Türkiye, bu anlaşmayla EASA’ya üye olma yolunda önemli bir adım attı.

Hatta EASA tam üyeliği konusunda Türkiye’nin önünde artık hiçbir engel kalmadı. Bu anlaşmayla birlikte Türkiye, AB üyesi 26 ülke ile ayrı ayrı muhatap olmak yerine sadece AB ile muhatap olacak.

Bu tarihi anlaşmayla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Tarihi anlaşmanın mimarlarından SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru saat 20:00'de Airport TV Ana Haber'de canlı yayında anlaşmanın detaylarını anlatıyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

TÜRK HAVACILIĞI İÇİN TARİHİ ANLAŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
unun mimarı shgm değildir. ALi arıduru hiç değildir.Yıllardır bununla ilgili çalışma yapılıyor sadece şimdiki otoritenin başında olmasından dolayı var olana konmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yunan iflasin esiginde ve RUM allahaskina ne bastirabilecek büyük baliklar varken?AB meclisinde kac oy verebiliyorlar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÖZELLİKLE ABARTIGINIZI DÜŞÜNÜYORUM AIRPORT HABER LÜTFEN ABARTMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yatay Anlaşma ile havacılık alanında AB ye girmişiz. Arkadaş sen yatay anlaşma ile diyorsun ki ey AB sen emret ben yapayım. Karar alma mekanizmalarında hiçbir hakkın yok sözün geçmiyor. Yani Yunanistan ve Rumlar bastırıp istediği kararı aldıracak sen de imzaladığın anlaşma gereği bunları uygulamak zorunda olacaksın. Kusura bakma ama bu tasma takılmış gibi bir şey. Yani onlar istediği yere çekecekler sen de tasmanın el verdiği ölçüde hareket edeceksin.EASA'ya girmek ise tam bir komedi. AB üyesi olmayan hanÜlke girmiş. Bir tane Ülke ar mı ki Türkiye EASA üyesi olacak. EASA'ya ancak obserer olarak g Rumlar acaba benim için ne karar alacaklar diye merak edersen toplantılara katılıp biraz da Köln'de gezersin.irersin, çay kahve içer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eh abartmıssınız? yayından kaldırdınız haberi... bumuydu flas flash flashhh... Ya airport haber editorleri abartmayın hepimiz din kardesiyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilmediğim için soruyorum bunun onemi nedir ? ne getirisi olacak bize ? avrupa birliği uyesi ulkelere rahatlikla ucaiblecekmiyiz ? ya da şirketleirmiz avrupa birliği uyesi ulkeler arasi ucus yapoabilecekmi ? mesela easy jet gibi gidip pegasus almanyadan ispanyaya tarifeli ya da charter ucaiblecekmi ? su an charter da dahil bu imkansiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu beklenen büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000