29 Ağustos 2015, Cumartesi 13:10:06

'Türk Havacılığı 30'unculuktan 10. sıraya yükseldi'

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, dünyadaki havacılıkta Türkiye'nin üst sıralara oynayan bir noktaya geldiğini belirtti.
  • SHGM havacılığın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor, siyasi arena olmuş orası, yazıklar olsun!
  • Bu adamın THY ye kattıkları neler.Araç park çizgileri çizdirmek,koridorlara yaya yolu ve malzeme nakil sarı çizgileri çizdirmek,bankamatikte para çekenlerin ıd kartını almak,uçakta çalışanların resmini çekmek,atölyelerde takımları süngerler içine aldırmak için aylarca çalışma yaptırmak,eşini doktora götürecek olan personele eşini doktora komşun göndersin demek,uçak başına lavabo yaptırmak(teknisyenin adam saati düşmesin diye),başteknisyenlik almalar.Personel onun döneminde gülmeyi unuttu.Rivayete göre İETT garaj müdürlüğünden THY ye geçtiğinde garaj personeli kurban kesmiş.SHGM ye geldiğinden beri teknisyen lisanslandırmasında bir arpa boyu yol gidilmedi.Şu an SHGM başında.
  • Saw için geniş bir denetim.berbat bir havalimanı terminal oldu.ne yolcu nede çalışan memnun.herşey okadar zor ki ve kimsenin umrunda değil.shgm el at lütfen Bilal bey çalışanlarla konuşup yolcuları dinleyin yerinde.saygılarımla
  • Peki havacılığı birinci lige çıkarmakla övünüyorsunuzda SAW için iktidar olduğunuzdan bu yana acaba ne yaptınız? Pegasus' un adam ettiği meydana THY bu yıl 60 uçak koyunca tüm uçuşların rötarlı yapılacağı aylar önceden belliyken neden izin verdiniz? Pegasus IST dan uçmak istediğinde mevcut kalabalığı gerekçe gösterip izin vermezken THY ye SAW da izin vermeniz hangi lig kuralının eseri? 12 yıl boyunca OR-Gİ haricinde yaptığınız bir tane havalimanı söyler misiniz? Yolcu sayısının artması için ne yaptınız söyler misiniz? Yoksa PGT sektöre girdiği için THY nin 500 TL ye sattığı biletler 69 TL ye düştüğü için mi arttı yolcu sayısı?
  • daha uçak teknisyeni lisansını bile vermeyi beceremiyorsunuz kalkmış 1. ligden falan bahsediyorsunuz. kimi kandırıyorsunuz. gidin kardeşim işinize.
  • Asagidaki fanatik partici yorumculardan birisi vermis veriştirmis akli sira havacilik sadece THY... Yaziklar olsun bu kafa oldugu surece aha havacilik ancakbu kadar gelisir memlekette. PARTIZANLIGI YAPAN futbol takimi gibi gozu kapali PARTI tutan zavallilarsiniz, gercekleri goremiyorsunuz gozunuz o kadar kapali. Bu ulkede HAVACILIK FILAN YOK KARDESIM...
  • Hala günlük program yapan charter firmaları varken, Atatürk Havalimanında taksi çizgileri bir tuhafken, çalışanlar batan şirketlerden parasını alamamışken nasıl bir 10. Sıra bu?
  • Sayın Bilal Ekşi sayesinde bugün Türk sivil havacılığı dünyanın en iyileriyle yarışır hale gelmiştir ve daha da iyiye gitmektedir.
  • Bir an once su insaat bitse de cez, caz li demecler yerine gercek durum nasil olacak bir gorsek.
  • Sayılar aldatıcıdır. IST-ESB halen tekel. Gerçek rekabet olmadığı sürece sayıların anlamı yok.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, dünyadaki havacılıkta Türkiye'nin üst sıralara oynayan bir noktaya geldiğini belirterek, "2003 yılında havacılıkta 190 ülke arasında 30'uncu sıradaydık şimdi ise 10'uncu sıraya yükseldik. Bu aslında devasa bir büyümeyi gösteriyor. Artık, Türkiye havacılıkta birinci lige çıktı" dedi.

Ekşi, Türkiye'de havacılık sektöründe 2003 ile 2015 yılları arası mukayese edildiğinde 5 kata yakın bir artış olduğunu söyledi. Bu artışı 35 milyondan 160 milyona çıkan yolcu sayısı ile görebildiklerine değinen Ekşi, "Ülkenin 26 havalimanından 55 havalimanına çıktığını görüyoruz. Eskiden 160 büyük gövdeli uçağımız vardı şuanda 458 uçağımız var. Burada o zamanki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ifadesi var 'Her vatandaşımız muhakkak uçağa binecek ve herkes uçacak' diye. Hakikaten şu anda bu gerçekleşmiş gözüküyor" dedi.

Ekşi, büyümenin hızlı ve beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul'daki 2 havalimanının yetmemeye başladığını ifade etti.

"Türkiye havacılıkta birinci lige çıktı"

İstanbul'da üçüncü bir havalimanı yapılmaya başlandığını hatırlatan Ekşi, şöyle konuştu:

"Yapılacak havalimanı 6 pisti bulunan 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. Dünyada böyle bir havalimanı, özellikle bizim bölgemizde yok. Dünyadaki havacılıkta Türkiye, üst sıralara oynayan bir noktaya geldi. Biz 2003 yılında havacılıkta 190 ülke arasında 30'uncu sıradaydık şimdi ise 10'uncu sıraya yükseldik. Bu aslında devasa bir büyümeyi gösteriyor. Artık, Türkiye havacılıkta birinci lige çıktı. Bu aslında sadece taşıma sektöründe değil. Türkiye aynı zamanda taşıma sektöründe elde ettiği gücü üretim sektöründe de gösterme temayülüne girdi."

Ekşi, Bölgesel Uçak Projesi ile Türkiye'nin üretimde hak ettiği yere geleceğini, yurtdışındaki ana üreticilere uçak parçaları üretildiğini, artık Türkiye'nin kendi uçağını yapabilir noktaya geleceğini dile getirdi.

Bu konudaki ilk adımların HÜRKUŞ Projesiyle görüldüğüne dikkati çeken Ekşi, "Bunun dışında insansız hava araçları yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye aslında üretimde de o ilk devinimi sağlamış oldu. İnşallah bölgesel uçakla da son noktayı koymuş olacak" diye konuştu.

Ekşi, Türkiye'nin turizmde büyük bir destinasyon noktası olduğunu, havacılığın da bu destinasyonu desteklediğini vurguladı.

"Türkiye'de havacılığın boyutu değişecek"

Üçüncü havalimanı zamanında bitirildiğinde hızlanmanın çok daha fazla olacağına dikkati çeken Ekşi, şunları kaydetti:

"Şuanda İstanbul'a açmak için birçok talep alıyoruz ama İstanbul Havalimanı'nın kapasitesinden dolayı istediğimiz kadar hava yollarına imkan veremiyoruz. Dolayısıyla üçüncü havalimanına bütün vatandaşlarımızın sahip çıkması lazım ve o projenin muhakkak ama muhakkak en kısa sürede tamamlanması lazım. Üçüncü havalimanı tamamlandığı zaman Türkiye'de havacılığın boyutu değişecek. Aynı zamanda bölgesel uçağı da gerçekleştirdiğimizde Türkiye havacılıkta çok daha üst noktalara çıkacaktır. "

Ekşi, Türkiye'nin dünyadaki yıllık ortalamadan fazla büyüdüğüne dikkati çekerek, 10'uncu sıranın belki 2015 sonunda 9'unculuk olacağının altını çizdi. Türkiye'nin havacılık sektöründe adım adım üst sıralara çıkacağına inandığını dile getiren Ekşi, 2023'te Türkiye'nin mutlaka ilk 5'e gireceğini ifade etti.

Bilal Ekşi, ülkedeki ekonomik istikrar devam ettiği sürece havacılıkta da yüzde 10-15 civarında büyüme sağlayacaklarını ve Türkiye'nin hızlı bir şekilde ilk 5'e gireceğini sözlerine ekledi.

'Türk Havacılığı 30'unculuktan 10. sıraya yükseldi'

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Yoruyor ~ 9 yıl önce
SHGM havacılığın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor, siyasi arena olmuş orası, yazıklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİKASA ~ 9 yıl önce
Bu adamın THY ye kattıkları neler.Araç park çizgileri çizdirmek,koridorlara yaya yolu ve malzeme nakil sarı çizgileri çizdirmek,bankamatikte para çekenlerin ıd kartını almak,uçakta çalışanların resmini çekmek,atölyelerde takımları süngerler içine aldırmak için aylarca çalışma yaptırmak,eşini doktora götürecek olan personele eşini doktora komşun göndersin demek,uçak başına lavabo yaptırmak(teknisyenin adam saati düşmesin diye),başteknisyenlik almalar.Personel onun döneminde gülmeyi unuttu.Rivayete göre İETT garaj müdürlüğünden THY ye geçtiğinde garaj personeli kurban kesmiş.SHGM ye geldiğinden beri teknisyen lisanslandırmasında bir arpa boyu yol gidilmedi.Şu an SHGM başında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm Saw kötü durumda ~ 9 yıl önce
Saw için geniş bir denetim.berbat bir havalimanı terminal oldu.ne yolcu nede çalışan memnun.herşey okadar zor ki ve kimsenin umrunda değil.shgm el at lütfen Bilal bey çalışanlarla konuşup yolcuları dinleyin yerinde.saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 9 yıl önce
Peki havacılığı birinci lige çıkarmakla övünüyorsunuzda SAW için iktidar olduğunuzdan bu yana acaba ne yaptınız? Pegasus' un adam ettiği meydana THY bu yıl 60 uçak koyunca tüm uçuşların rötarlı yapılacağı aylar önceden belliyken neden izin verdiniz? Pegasus IST dan uçmak istediğinde mevcut kalabalığı gerekçe gösterip izin vermezken THY ye SAW da izin vermeniz hangi lig kuralının eseri? 12 yıl boyunca OR-Gİ haricinde yaptığınız bir tane havalimanı söyler misiniz? Yolcu sayısının artması için ne yaptınız söyler misiniz? Yoksa PGT sektöre girdiği için THY nin 500 TL ye sattığı biletler 69 TL ye düştüğü için mi arttı yolcu sayısı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sa ~ 9 yıl önce
daha uçak teknisyeni lisansını bile vermeyi beceremiyorsunuz kalkmış 1. ligden falan bahsediyorsunuz. kimi kandırıyorsunuz. gidin kardeşim işinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizanlik mi ? ~ 9 yıl önce
Asagidaki fanatik partici yorumculardan birisi vermis veriştirmis akli sira havacilik sadece THY... Yaziklar olsun bu kafa oldugu surece aha havacilik ancakbu kadar gelisir memlekette. PARTIZANLIGI YAPAN futbol takimi gibi gozu kapali PARTI tutan zavallilarsiniz, gercekleri goremiyorsunuz gozunuz o kadar kapali. Bu ulkede HAVACILIK FILAN YOK KARDESIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye bizim ~ 9 yıl önce
Hala günlük program yapan charter firmaları varken, Atatürk Havalimanında taksi çizgileri bir tuhafken, çalışanlar batan şirketlerden parasını alamamışken nasıl bir 10. Sıra bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
navunda ~ 9 yıl önce
Sayın Bilal Ekşi sayesinde bugün Türk sivil havacılığı dünyanın en iyileriyle yarışır hale gelmiştir ve daha da iyiye gitmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ya ~ 9 yıl önce
Sizin gibi saray soytarıları olduğu müddetçe Türk havacılığı sayenizde uzya bile gider. Sizin gibilere eskiden bilmem ne oğlan derledi ama şimdi yardakçı deniyor.
Su 3. havalimani ~ 9 yıl önce
Bir an once su insaat bitse de cez, caz li demecler yerine gercek durum nasil olacak bir gorsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayılar ~ 9 yıl önce
Sayılar aldatıcıdır. IST-ESB halen tekel. Gerçek rekabet olmadığı sürece sayıların anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000