18 Mayıs 2011, Çarşamba 10:42:26

TÖSHİD’DEN SİVİL HAVACILIK DERGİSİ

Türkiye Özel Sektör Havayolu İşletmeleri Derneği TÖSHİD, Türk sivil havacılığının son 8 yılına ışık tutan bir dergi hazırladı. Derginin içeriğinde neler var?
  • Sayin Yorumcu Sorunuza cevaben soyle bir bakis acisi getirebilirim dunya capinda irili ufakli 50 civarinda MRO merkezi (airframe&component),motor bakimi ve boya yapan merkez oldugunu dusunursek ve bunlarin arasinda 50 milyon dolardan 3 milyar dolara kadar olan cirosu olan merkezler oldugunu varsayarsak sanirim buradan yola cikarak kabaca bir hesap ortaya cikabilirsiniz. Bu konuda yapilmis mevcut piyasa arastirmalarinin daha kapsamli calismalarin olduguna inaniyorum. Saygilarimla.
  • Dergiyi uçakta okudum. Bademlerin reklamı olmuş. Baskı kalitesi rezalet. Bu kadar mı itinasız yapılır. Ayıptır.
  • 1 milyar dolar. Geçenler de birisi Isparta için böyle beyanat vermişti ve dünya pazarın 70 milyar dolar olduğunu yazmıştı. Ben de bu bilginin kaynağı neresi diye sormuştum. Yaptığım çalışma için gerekiyordu. Her zamanki gibi cevap alamadım. Ne zaman bir bilgi sorulsa cevap veren genellikle çıkmıyor.?
  • İki olmayan şeyin neyini yazmışlar acaba? Bu dergiyi nasıl ele geciririz. Yunanlıların Türkiyede eğitim verdiğini bizimkilerin seyrettiğini yazmışlarmı bakacağım:)

TÖSHİD, Türk Sivil Havacılığı adında yeni bir dergi çıkardı. 84 sayfalık kuşe kağıda basılı dergide Türk sivil havacılığının yakın dönemine ait bilgiler ve rakamlara ağırlık verildi.

Derginin kapağında ise Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın, “ Her türk vatandaşı hayatında bir kez uçağa binecek” söze yer aldı. Derginin iç sayfalarında ise Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, SHGM eski Genel Müdürü Ali Arıduru, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy’un makalelerine yer veriliyor.

Türk Sivil Havacılığı adlı derginin içeriğinde yer alan konu başlıkları ise şöyle:

*Türk Sivil Havacılık tarihine bir bakış
*Türk sivil havacılığının başarı öyküsü
*Türk sivil havacılığında başarının adı: Yap-işlet-Devret
*Gelişmenin anahtarı: Denetim
*Uçak bakım ve onarımında hedef: 1 milyar dolar
*Sivil havacılıkta eğitimin merkezi Türkiye
*Dünya havacılık sektöründe ‘Made in Turkey’ algısı

©Airporthaber.com

TÖSHİD’DEN SİVİL HAVACILIK DERGİSİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayin Yorumcu Sorunuza cevaben soyle bir bakis acisi getirebilirim dunya capinda irili ufakli 50 civarinda MRO merkezi (airframe&component),motor bakimi ve boya yapan merkez oldugunu dusunursek ve bunlarin arasinda 50 milyon dolardan 3 milyar dolara kadar olan cirosu olan merkezler oldugunu varsayarsak sanirim buradan yola cikarak kabaca bir hesap ortaya cikabilirsiniz. Bu konuda yapilmis mevcut piyasa arastirmalarinin daha kapsamli calismalarin olduguna inaniyorum. Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dergiyi uçakta okudum. Bademlerin reklamı olmuş. Baskı kalitesi rezalet. Bu kadar mı itinasız yapılır. Ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1 milyar dolar. Geçenler de birisi Isparta için böyle beyanat vermişti ve dünya pazarın 70 milyar dolar olduğunu yazmıştı. Ben de bu bilginin kaynağı neresi diye sormuştum. Yaptığım çalışma için gerekiyordu. Her zamanki gibi cevap alamadım. Ne zaman bir bilgi sorulsa cevap veren genellikle çıkmıyor.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İki olmayan şeyin neyini yazmışlar acaba? Bu dergiyi nasıl ele geciririz. Yunanlıların Türkiyede eğitim verdiğini bizimkilerin seyrettiğini yazmışlarmı bakacağım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000