14 Ekim 2009, Çarşamba 13:07:59

T-MAG'nin yeni üyesi Irak oldu...

Irak, sivil havacılık alanında işbirliği yapmak amacıyla Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan Türkiye-Ortadoğu Havacılık Grubu(T-MAG)'na üye oldu.
  • SHGM son zamanlarında uluslararası faaliyetler ve dış faaliyetler konusunda dışişleri bakanlığına rakip olacak

Komşu ülkeleriyle ve bulunduğu coğrafya üzerindeki diğer ülkelerle bölgesel işbirliği oluşumlarının adımlarını atan ve bugüne kadar KEİ, D-8, TRACECA, AKDENİZ, AFCAC ülkeleriyle sivil havacılık toplantıları düzenleyen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Mayıs 2009'da başlattığı T-MAG oluşumundan da olumlu sonuçlar alınmaya başlandı.

15-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Lübnan, Suriye, Ürdün ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin katılımı ile Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda, işbirliği için Mutabakat Zaptı imzalayan T-MAG ülkeleri, 27 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen ikinci toplantıda Irak'ı üyeliğe kabul etti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü ve aynı zamanda T-MAG Başkanı Dr. Ali Arıduru Başkanlığı'nda gerçekleşen görüşmelerde, Irak Sivil Havacılık Otoritesi'nin üyeliği diğer ülkelerin onayıyla kabul edildikten sonra sivil havacılık alanında deneyimlerin paylaşılarak yakın işbirliği ilişkilerinin kurulması amacıyla organizasyon çatısı altında oluşturulacak çalışma grupları belirlendi.

"Havacılık Stratejileri, Kural ve Düzenlemeler", "Sertifikasyon Standartları", "Havacılık Yönetimi ve Operasyonu", "Hava Sahasının Yönlendirilmesi ve Kapasite", "İnsan Kaynakları ve Eğitim", "Teçhizat Yardımı" gibi konularda alt çalışma grupları oluşturuldu Bu grupların faaliyetlerini Yürütme Komitesi'ne altı aylık periyotlarla bildirmesine ve ilk toplantının Kasım ayında Türkiye'de yapılmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca T-MAG oluşumu çerçevesinde Suriye ve Ürdün Sivil Havacılık Heyetlerinin bu yıl içinde Türkiye'ye yaptığı teknik ziyaretler de değerlendirildi. Havaalanı yatırımları, sivil havacılık alanında eğitim veren okulların işleyişi ve Türk sivil havacılık otoritesinin kurumsal yapılanması gibi konularda gerçekleştirilen ziyaretlerin çok faydalı olduğunu söyleyen Ürdün ve Suriyeli Sivil Havacılık yetkileri,  Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru'ya yardım ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

T-MAG Başkanlığı'na seçilen ve bu görevi süresiz olarak sürdürecek olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, öncülüğünü yaptığı bölgesel işbirliği oluşumları içinde D-8 ülkeleri Sivil Havacılık Başkanlığı'nı da yürüterek bulunduğu coğrafyadaki sivil havacılık alanında çok önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

T-MAG'nin yeni üyesi Irak oldu...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM son zamanlarında uluslararası faaliyetler ve dış faaliyetler konusunda dışişleri bakanlığına rakip olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000