27 Ekim 2008, Pazartesi 14:54:40

TASSA UYARIYOR!

Kabin memuru olmak isteyen gençlere TASSA’dan ciddi uyarılar geldi...
  • bir önceki yorum için rumuzu'mu yazmayı unutmuşum.. airporthabere sevgilerimle..
  • değerli arkadaşlar, güzel insanlar neden bizi sürekli ŞOK ediyorsunuz.. şok uyarı ne demek.. bizi şok edip durmayın lütfen.. bu şok kelimesini her haberde kullanmayın lütfen.. şok açıklama,şok gelişmeden sonra bizi şok uyarı ile de tanıştırdınız tebrikler.. lütfen türkçeyi daha güzel kullanalım. saygılarımla..
  • TÜRKİYE'DE Kİ TÜM KABİN MEMURLARI VE ADAYLARI ADINA ARTIK ÜZERİMİZDE Kİ ŞU PERDENİN KALKMASINI, MESLEĞİMİZE PRESTİJ KATACAK VE ANLAMSIZ POLEMİKLERİ YOK EDECEK TEK GELİŞMEYİ: ÜNİVERSİTEMİZİN AÇILMASINI İSTİYORUM... SAYIN YÖK BAŞKANI İMZALAYIN ŞU MEVZUATI DA KİMSE KİMSEYİ SÖMÜRMESİN... ESKİŞEHİR SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU KABİN MEMURLUĞU FAKÜLTESİNİ HERKES DESTEKLESİN...
  • Berrin hanımla alakalı çıkan haberde Tassa'nın açıklaması ile örtüşen şeyler yazdım,yazıma karşılık sizde cevap yazdınız.Tahmine diyorum ki orada görev yaptınız yada yapıyorsunuz,insanın çalıştığı işyerine duyduğu bağlılığı anlayamamk ve takdir etmemk mümkün değil ancak gerçekleri saptırmak doğru değil.Orası kabin memuru yetiştirmemekte ama kabin memurluğu ile ilgili bilgileri içeren kurs vermektedir.Ki THY deki eski kabin amirlerimizden Vİldan hanım'ın oraya geçtiğini de biliyoruz.. ancak bende bu meslekte THY ile başlayıp devam eden uzun meslek hayatımda adı geçen kurslardan gelen kabin memuru olma niteliklerini taşıyan ve taşımayan bir sürü işe alınacağına inanmış,ailesi tarafından krediler alınarak kurs parası ödenmiş adaylarla görüştüm..Bu kursu görmeleri işe alınmalarında bir etken olmadı onları diğerlerinden ayırmadı,kimini tecrübesiz Kabin Memuru statüsünde işe aldık kimine işe uygun olmadığını söyledik,kursla ve paralarla,nasıl ödendiği ile ilgili hikayeleri hep dinledik..Zaman zaman onlar adına rica etmeye gelen sıkıntılı ailelerle görüştük.Anlatılacak bir sürü yaşanmış olay var bu konuda..Siz de kabul etmelisiniz ki Kabin Memuru olmak için en akıllıca yol havayollarını(THY yada özel) havayollarının alımlarını takip etmek ve bu uğurda boşa para harcamamak ve boşa yorulmamamak..İnşallah Sivil Havacılık tarafından eğitim, onaylanmış,denetlenen,kabul gören ve sertifikaları sivil havacılıkça onay gören kurumlar açılır bizde içimiz rahat bu arkadaşlarımızla vakit kaybetmeden,eğitiminden şüphe etmeden gönül rahatlığı ile nice keyifli uçuşlar yaparız..
  • TASSA, gönlünü havacılığa kaptırmış belki de binbir zorluklarla biriktirdiği parasını umutlarıyla birlikte Türkiye'deki kurs sahiplerine veren gençlerin aslında kabin memurluğu mesleğine uygun niteliklere sahip iseler yüksek miktardaki kurs ücretlerini ödemeselerde havayolu şirketleri tarafından işe alınabileceklerini vurgulamakta... Bu basın açıklamasının yurt dışındaki kurslarla hiçbir alakası yok. Dolayısıyle akreditasyon öneriniz son derece yersiz olmuştur 63.dönem Dangerous Goods Eğitmeni... Herhalde ki hiçbir meslek kursu operasyonunu sürdüren bir havayolundan daha fazla emergency techizata sahip olamaz ve herhalde ki hiçbir kurs öğretmeni havayollarında bifiil uçuş görevine devam eden lisanslı eğitimcilerden daha bilgili olamaz... Hele THY Eğitim Merkezi Türkiye deki hiç bir kursla kıyaslanamaz.O eğitim merkezinde Türkiye'de faaaliyet gösteren özel havayolları dışında yurt dışında uçan havayolu personeli de eğitim almaktadır! Siz bir de Semra Dereli'nin sözde tekelci zihniyete dayandırdığınız ama gerçekle bağdaşmayan konuyla ilgili düşüncesini www.tassa.org de şu anda anasayfa da olan dergilerinin içerisinde ki "Neden Kabin Memuru?" Başlıklı makalesini okuyarak öğreniniz. Bir daha da fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmayınız!
  • SN SEMRA DERELİ HN, YAZISINDA GÜZEL YORUMLARDA BULUNMUŞ AMA TEKELCİ BİR ZİHNİYET BU NE YAZIKKİ. HAVAYOLLARININ DIŞINDA EĞİTİM VEREN KURULUŞLARINDA CİDDİ ANLAMDA PROFOSYONEL ÇALIŞMALARI, MOCK-UP LARI, YETİŞMİŞ SON DERECE NİTELİKLİ ÖĞRETMENLERİ, BACKGROUND LARI VE ÇABALARI VAR. BUNLARDA AZIMSANACANAK ŞEYLER DEĞİL NE YAZIKKİ SN DERELİ. BU İŞİN ESAS KAYNAĞI BENCE AKREDİTASYONDAN GEÇİYOR. YURT DIŞINDA FAALİYET GÖSTEREN DÜNYA UÇUCU KABİN MEMURLARI KURULUŞUNDAN ALINACAK BİR AKREDİTASYON DAMI TR DE GEÇERLİ OLMAYACAK, TÜM DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ BİR SERTİFİKAYI DA MI TR DEKİ MUKİM HAVAYOLLARI KABUL ETMEYECEK. İNSAFLI OLUN LTF BİRAZ SN DERELİ. HER HAVAYOLUNUN ACABA GERÇEKTEN UÇUCU KABİN MEMURLARINA VERDİĞİ EĞİTİMDE SİZCE YETERLİMİ TARTIŞILIR. SAYGILAR
  • semra dereli hanımefendiye samimi ve ciddi uyarılarından ötürü teşekkürler ve sizin gibi insanlar tassada görev yaptığı sürece kimse kimseyi kandıramıyacaktır semra hanım başarılar
  • Hadi bakiim şimdide savunun bilmiş bilmiş bu özel okulları...Çok teşekkür ederim TASSA..K.Memuru olmak isteyen arkadaşlar gözlerinizi açın ve görün gerçekleri, çok istiyor olabilirsiniz,bazılarınızın krıterleri uyar bazılarınızın uymaz ama kriterler paraya göre şekil almaz , onlar sizin gözünüzü boyayıp kriterlerinizi uyduruyorlar sizler bunu göremiyorsunuz.Alım yapan şirketlere gidin kendinizi oralarda ispat etmeye çalışın onlar sizden para istemiyecektir( bazılarında sadece başvuru parası hariç ):)))
  • Bu kurslar işe alımlarda bir işe yaramadığı gibi geriye ket vurma nedeniyle yanlış öğrenilen bilgiler bu kursiyerlerin bir havayolunda işe başladıktan sonra uçakta acil bir durum yaşadıklarında doğru bilgilerin önüne geçerek yanlış uygulamalara neden olabilir. Gençlerin zihinleri gerekmeyecek bilgilerle doldurulmamalıdır. Kursta MD 83 eğitimi alıp filosunda bu uçağın olmadığı bir şirkette göreve başladığında zihninde ki bu bilgiler kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. TASSA'ya teşekkürler...
  • TASSA ya yaptığı açıklama için gönülden teşekkürler Gözlerini para bürümüş kan emicilere harika bi cevap oldu :))

Airport TV'de yayınlanan "Ali Kıdık'la Sorun Cevaplasın" progamının geçtiğimiz haftaki konuğu DUHA Havacılık'ın sabihi Berrin Ergin'di. Airport TV ekranlarında hem Ali Kıdık'ın hem de izleyicilerin SMS yoluyla gönderdiği soruları cevaplayan Ergin'in "Bugüne kadar binlerce kabin memuru yetiştirdik" şeklindeki açıklamasının ardından, Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) sert bir çıkışta bulundu.

"ŞİRKETLERİN TUZAĞINA DÜŞMEYİN" 

Ülkemizde birçok firmanın kabin memuru eğitimi adı altında mesleki kurslar açtığına dikkat çeken Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (TASSA), kabin memuru olmak isteyen gençlere, havayolu şirketlerinin alımlarını takip etmeleri ve ilgili havayollarından bu eğitimi almaları tavsiyesinde bulundu.

TASSA’dan yapılan yazılı açıklamada, ülkemizde birçok firmanın kabin memuru eğitimi altında mesleki kurslar açtığı, havacılık mesleğine ilgi duyan birçok gencin de bu kurslara katıldığı belirtildi.

Söz konusu firmaların ticari kuruluşlar olduğu ifade edilen açıklamada, fiziki ve kişisel özellikleri kabin memurluğuna uygun olmayan kursiyerlerin de firmalarca kabul edildiğinin altı çizilerek, kabin memuru eğitimi altındaki kursların Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar vermelerine karşın, bu sertifikaların havayollarında kabin memuru olarak işe alınmak için yeterli olmadığı vurgulandı.

“Kabin Memuru Sertifikası” alabilmek için Türk Sivil Havacılık Otoritesi’nin yetkili kıldığı havayolu şirketlerinde görevli mesleki lisanslara sahip eğitmenler tarafından, orijinal teçhizatlar kullandırılarak pratik ve teorik eğitim alınması gerektiği belirtilen açıklamada, eğitim sürecinin bitiminde sonuçları Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilen yazılı sınavlarda başarı gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca özel mesleki kurslara katılan kabin memuru adaylarının iş başvurusunda bulunduklarında özel kurslara katılmamış diğer adaylar ile aynı değerlendirmelere maruz tutulduğu, kendilerine farklı bir muamele yapılmadığına dikkat çekildi.

Hava Yolları Kabin Memurları Derneği, kabin memuru olmak isteyen gençlere havayolları şirketlerinin alımlarını takip etmeleri ve ilgili havayollarından bu eğitimi almaları tavsiyesinde bulunuyor.

Bu arada Airport TV'ye özel açıklamalarda bulunan TASSA Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Semra Dereli, genç hostes adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Dereli'nin çarpıcı açıklamaları bu akşam saat 20:00'de Airport TV Ana Haber Bülteni'nde...

TASSA UYARIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

emr ~ 15 yıl önce
bir önceki yorum için rumuzu'mu yazmayı unutmuşum.. airporthabere sevgilerimle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
değerli arkadaşlar, güzel insanlar neden bizi sürekli ŞOK ediyorsunuz.. şok uyarı ne demek.. bizi şok edip durmayın lütfen.. bu şok kelimesini her haberde kullanmayın lütfen.. şok açıklama,şok gelişmeden sonra bizi şok uyarı ile de tanıştırdınız tebrikler.. lütfen türkçeyi daha güzel kullanalım. saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WITHOUT WINGS ~ 15 yıl önce
TÜRKİYE'DE Kİ TÜM KABİN MEMURLARI VE ADAYLARI ADINA ARTIK ÜZERİMİZDE Kİ ŞU PERDENİN KALKMASINI, MESLEĞİMİZE PRESTİJ KATACAK VE ANLAMSIZ POLEMİKLERİ YOK EDECEK TEK GELİŞMEYİ: ÜNİVERSİTEMİZİN AÇILMASINI İSTİYORUM... SAYIN YÖK BAŞKANI İMZALAYIN ŞU MEVZUATI DA KİMSE KİMSEYİ SÖMÜRMESİN... ESKİŞEHİR SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU KABİN MEMURLUĞU FAKÜLTESİNİ HERKES DESTEKLESİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flying Witch ~ 15 yıl önce
Berrin hanımla alakalı çıkan haberde Tassa'nın açıklaması ile örtüşen şeyler yazdım,yazıma karşılık sizde cevap yazdınız.Tahmine diyorum ki orada görev yaptınız yada yapıyorsunuz,insanın çalıştığı işyerine duyduğu bağlılığı anlayamamk ve takdir etmemk mümkün değil ancak gerçekleri saptırmak doğru değil.Orası kabin memuru yetiştirmemekte ama kabin memurluğu ile ilgili bilgileri içeren kurs vermektedir.Ki THY deki eski kabin amirlerimizden Vİldan hanım'ın oraya geçtiğini de biliyoruz.. ancak bende bu meslekte THY ile başlayıp devam eden uzun meslek hayatımda adı geçen kurslardan gelen kabin memuru olma niteliklerini taşıyan ve taşımayan bir sürü işe alınacağına inanmış,ailesi tarafından krediler alınarak kurs parası ödenmiş adaylarla görüştüm..Bu kursu görmeleri işe alınmalarında bir etken olmadı onları diğerlerinden ayırmadı,kimini tecrübesiz Kabin Memuru statüsünde işe aldık kimine işe uygun olmadığını söyledik,kursla ve paralarla,nasıl ödendiği ile ilgili hikayeleri hep dinledik..Zaman zaman onlar adına rica etmeye gelen sıkıntılı ailelerle görüştük.Anlatılacak bir sürü yaşanmış olay var bu konuda..Siz de kabul etmelisiniz ki Kabin Memuru olmak için en akıllıca yol havayollarını(THY yada özel) havayollarının alımlarını takip etmek ve bu uğurda boşa para harcamamak ve boşa yorulmamamak..İnşallah Sivil Havacılık tarafından eğitim, onaylanmış,denetlenen,kabul gören ve sertifikaları sivil havacılıkça onay gören kurumlar açılır bizde içimiz rahat bu arkadaşlarımızla vakit kaybetmeden,eğitiminden şüphe etmeden gönül rahatlığı ile nice keyifli uçuşlar yaparız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B+ ~ 15 yıl önce
TASSA, gönlünü havacılığa kaptırmış belki de binbir zorluklarla biriktirdiği parasını umutlarıyla birlikte Türkiye'deki kurs sahiplerine veren gençlerin aslında kabin memurluğu mesleğine uygun niteliklere sahip iseler yüksek miktardaki kurs ücretlerini ödemeselerde havayolu şirketleri tarafından işe alınabileceklerini vurgulamakta... Bu basın açıklamasının yurt dışındaki kurslarla hiçbir alakası yok. Dolayısıyle akreditasyon öneriniz son derece yersiz olmuştur 63.dönem Dangerous Goods Eğitmeni... Herhalde ki hiçbir meslek kursu operasyonunu sürdüren bir havayolundan daha fazla emergency techizata sahip olamaz ve herhalde ki hiçbir kurs öğretmeni havayollarında bifiil uçuş görevine devam eden lisanslı eğitimcilerden daha bilgili olamaz... Hele THY Eğitim Merkezi Türkiye deki hiç bir kursla kıyaslanamaz.O eğitim merkezinde Türkiye'de faaaliyet gösteren özel havayolları dışında yurt dışında uçan havayolu personeli de eğitim almaktadır! Siz bir de Semra Dereli'nin sözde tekelci zihniyete dayandırdığınız ama gerçekle bağdaşmayan konuyla ilgili düşüncesini www.tassa.org de şu anda anasayfa da olan dergilerinin içerisinde ki "Neden Kabin Memuru?" Başlıklı makalesini okuyarak öğreniniz. Bir daha da fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmayınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGRTRAINER63 ~ 15 yıl önce
SN SEMRA DERELİ HN, YAZISINDA GÜZEL YORUMLARDA BULUNMUŞ AMA TEKELCİ BİR ZİHNİYET BU NE YAZIKKİ. HAVAYOLLARININ DIŞINDA EĞİTİM VEREN KURULUŞLARINDA CİDDİ ANLAMDA PROFOSYONEL ÇALIŞMALARI, MOCK-UP LARI, YETİŞMİŞ SON DERECE NİTELİKLİ ÖĞRETMENLERİ, BACKGROUND LARI VE ÇABALARI VAR. BUNLARDA AZIMSANACANAK ŞEYLER DEĞİL NE YAZIKKİ SN DERELİ. BU İŞİN ESAS KAYNAĞI BENCE AKREDİTASYONDAN GEÇİYOR. YURT DIŞINDA FAALİYET GÖSTEREN DÜNYA UÇUCU KABİN MEMURLARI KURULUŞUNDAN ALINACAK BİR AKREDİTASYON DAMI TR DE GEÇERLİ OLMAYACAK, TÜM DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ BİR SERTİFİKAYI DA MI TR DEKİ MUKİM HAVAYOLLARI KABUL ETMEYECEK. İNSAFLI OLUN LTF BİRAZ SN DERELİ. HER HAVAYOLUNUN ACABA GERÇEKTEN UÇUCU KABİN MEMURLARINA VERDİĞİ EĞİTİMDE SİZCE YETERLİMİ TARTIŞILIR. SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nil ~ 15 yıl önce
semra dereli hanımefendiye samimi ve ciddi uyarılarından ötürü teşekkürler ve sizin gibi insanlar tassada görev yaptığı sürece kimse kimseyi kandıramıyacaktır semra hanım başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dinazorus ~ 15 yıl önce
Hadi bakiim şimdide savunun bilmiş bilmiş bu özel okulları...Çok teşekkür ederim TASSA..K.Memuru olmak isteyen arkadaşlar gözlerinizi açın ve görün gerçekleri, çok istiyor olabilirsiniz,bazılarınızın krıterleri uyar bazılarınızın uymaz ama kriterler paraya göre şekil almaz , onlar sizin gözünüzü boyayıp kriterlerinizi uyduruyorlar sizler bunu göremiyorsunuz.Alım yapan şirketlere gidin kendinizi oralarda ispat etmeye çalışın onlar sizden para istemiyecektir( bazılarında sadece başvuru parası hariç ):)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
steward ~ 15 yıl önce
Bu kurslar işe alımlarda bir işe yaramadığı gibi geriye ket vurma nedeniyle yanlış öğrenilen bilgiler bu kursiyerlerin bir havayolunda işe başladıktan sonra uçakta acil bir durum yaşadıklarında doğru bilgilerin önüne geçerek yanlış uygulamalara neden olabilir. Gençlerin zihinleri gerekmeyecek bilgilerle doldurulmamalıdır. Kursta MD 83 eğitimi alıp filosunda bu uçağın olmadığı bir şirkette göreve başladığında zihninde ki bu bilgiler kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. TASSA'ya teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 15 yıl önce
TASSA ya yaptığı açıklama için gönülden teşekkürler Gözlerini para bürümüş kan emicilere harika bi cevap oldu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000