16 Ağustos 2011, Salı 09:55:58

TALPA'DAN 'ÇALIŞTAY' HAMLESİ...

TALPA, 19-20 Ekim 2011 tarihinde çalıştay düzenleyecek...
  • Talpa bu çalıştayı başarıyla yapacaktır. Tıpkı geçen yıl yaptıkları harika Hava Hukuku Konferansı gibi. Bırakın Talpa ile uğraşmayı. Geçen yılki konferansta kimseden, hiç bir üniversiteden destek dahi almamışlardı. Şimdi ise arkalarında üniversiteler var. Gündem maddelerindeki konular hakkında bu iniversitelerin yazdıkları kitaplar ve makalelerden geçilmiyor. Bu makalelerden en kısa olanlarından gelip çalıştayda okusalar yeter. Talpa'nın mahkemelerdeki ünlü bilirkişisi, kaptan pilot ve hukuk danışmanı yönetim kurulu üyesi zaten ilk günü sabahtan akşama sunumlarıyla doldurur. Araya da bir kaç yardımcı doçent makale okur, bir iki kişi de Avrupa İnsan Hakları mahkeme kararı okur bu iş olur biter. Kolay gelsin, başarılar dilerim. Kpt. Tarkan
  • Sizler daha tam kadro bu işlerin seçildikten sonra bir plan dahilinde tam kadronuzla sahiplenip takipçisi olamadınız da seyreltilip zoraki takviye yedekli listenizden aldığınız değerli yönetim kurulu arkadaşlarla mı bu kadar geniş konunun çalıştay adı altında üstesinden geleceksiniz. Bu güne kadar izlediğiniz düşük profilinizle ele aldığınız konulara çözüm getirecek, sektörde bir değişime mi neden olacaksınız? Aman vertigo olmayın sakın! Yeri gelmişken şu bina alımı konusundaki başarınızı gündeme alırsanız üyeleriniz bu konuda bilgilerini tazelerler modern sözcük ..tay, pardon nasıl söylenir birlikte doğrulayalım Çalıştayınız konu olarak süslenir. Ayrıca yeni kavramları Havacılık deyimlerinde bulmak zor onlar literatürde yeni mı?
  • Talpa daha kendi konularını ve ilgili bulunduğu sektör kuruluşlarını bilmiyor tanımıyor. Bu gündem maddelerini kime yazdırmışlar acaba? İşe yeni alınan bir asistana veya sekretere mi? Yoksa PPL eğitimine başlayan bir pilot adayına mı? Pilotların sektördeki yasal boyutları ne demek? Pilotların çalışma ekonomisine yönelik sorunları ne demek? Havacılık literatürüne hiç duyulmamış, anlamsız ve alakasız uydurma kavram yaratmaya çalışılmış. Bunu yazan pilot desen pilot değil, hukukçu desen hukukçu değil. Herhalde işi bir organizatöre vermişler, organizatörün kadrosundaki bir eleman kulaktan duyma bazı konuları yazıvermiş. Tam Mark Twain'lik bir olay. İyi ki Mark Twain hayatta değil. Ama bu taslak gündem maddelerini Ifalpa'ya göndermek lazım
  • FTL'nin neyini konuşacaksınız? FTL talimatı hazırlanırken Talpa'nın nasıl yan gelip yattığını, pilotlar için ECA'nın AB'de verdiği mücadelenin Türkiye'de bir uzantısını uyuyarak sağlayamadığınızı mı anlatacaksınız? Ali Arıduru'nun açık davetine ve vaadine rağmen Talpa görüşlerini nasıl iletmediğinizi mi söyleyeceksiniz? Bir toplantı yapmış olmak için ortaya çıktığınız belli. Davetliler arasında İstanbul barosu var da, Ankara , İzmir ve Antalya baroları niye yok? Havacılık sektörü sadece İstanbulda mı? Balon pilotları, zirai ilaçlama pilotları (ki çok büyük sorunları var) davetli değil mi? Sektörden amacınız, airline mıdır? Askeri pilotlar katılabilir mi? Yangın söndürme pilotları hariç mi? Mesleki hastalıklara alkol alma dahil
  • Gündem maddelerine bakınca, Talpa acemilerin elinde veya havacılıktan uzak birilerinin elinde kalmış düşüncesi doğuyor. "İş yorgunluğu, Fatigue", "Sektörde görev yapan kuruluşların görev ve sorumlulukları" "Pilotların sektördeki yasal boyutları ve sorumlulukları" "SHGM'nin kendi belirleyeceği bir konu" vs vs Daha ne konuşacağınızı bilmiyorsunuz. Sektörde görev yapan Talpa'nın ,Sendikanın görev ve sorumluluğu.. "İş yorgunluğu, Fatigue". Fatigue sadece iş yorgunluğumudur? "Yurtdışında görev yapan Türk pilotların gözüyle sektörün Türkiye-Yurtdışı farklılıkları". Bunları yazan daha havacılığın konseptinden bihaber. Eğlenceli bir toplantı olacağı belli. Sizin bu gündem başlıklarınıza SHGM sadece güler. Töshid nerede? Onu da
  • Pilotların sorunlarını saptamak ve tartışmak için çalıştay düzenlemişler. Dalga mı geçiyorsunuz siz? Bu sorunları Talpa yıllardır saptadığı gibi çözüm getirmek için önceki yönetimler çalışıyordular. Sorunları biliyorsunuz, zaten varlık sebebiniz de bu değil mi? Bilinen sorunları yeniden saptamak adı altında toplantı düzenlemekle vakit harcamayın. SHGM'nin karşısına çıkamazsınız, TÖSHİD'in karşısına çıkamazsınız, THY Yönetiminin karşısına çıkamazsınız, taleplerinizi dile getiremezsiniz. Sorun saptayacaksınız. Yapmayın beyler, yazdığınız başlıklar zaten sorunları anlatıyor. Lütfen bu sorunları çözmek için adımları atıverin bir zahmet. Yabancı pilot sorunu diyorsunuz, SHGM'nin yayınladığı yönergeden haberiniz yayınlandıktan sonra oldu.
  • Kardeşim ben Talpa da değilim ama niçin herşeye olumsuz yaklaşıyorsunuz. İyi bir şey yapmışlar çocuklar. Git orda sende katkıda bulun. Hep konuşursunuz.Ama iş yapmaya gelince bir şey yapmazsınız. Talpanın ne oldugundan neleri yapıp neleri yapamıyacağından haberiniz bile yok.
  • Hava hukuku gibi bununda çok başarılı bir konferans olacağından eminim.
  • Butun issiz pilot arkadaslara ve ogrenci pilot arkadaslara, haberde belirtilen email adreslerine Turkiye`deki yabanci pilot istihami ile dogan turk gencine yapilan haksizliklar adina mail gondermelerini rica ediyorum.
  • aaaaa talpa nihayet uyandı.amaç havanda su dövmekte olsa bir konuda üyelerinin/üye olmayanların fikrine başvurmayı kabul etti.bir şey çıkar mı?hiç sanmıyorum.
Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA), 19-20 Ekim 2011 tarihlerinde pilotluk mesleğinin yaşadığı sorunları belirlemek, tartışarak çözüm aşamasına ortak kararlar almak amacıyla çalıştay düzenleyecek.

Çalıştay ile ilgili TALPA şu ifadelere yer verdi:

Pilotluk mesleğinin yaşadığı sorunları belirlemek, tartışarak çözüm aşamasına ortak kararlar ile devam edebilmek ve en önemlisi meslektaşların tek bir vücut olarak dayanışma içerisinde olmalarını pekiştirmek amacıyla 19-20 EKİM 2011 günlerinde TALPA (Türkiye Havayolu Pilotları Derneği) tarafından Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı desteği ve ortaklığı ile ’1 nci Pilotlar Çalıştayı’’ gerçekleştirilecektir.
 
Söz konusu çalıştay; yurtiçi ve yurtdışında görev yapan tüm Türk sivil havacılık pilotların ile gelecekte bu sektörde görev alabilecek tüm diğer pilot ve adaylarını kapsamaktadır.
 
Ön hazırlık aşamasında olan bu çalışma, sizin değerli görüşlerinize sunulmuş olup; teklif ve önerilerinizle yön kazanacaktır. Takdir edersiniz ki ilk çalıştay olması itibariyle bir takım güçlükler ile karşılaşmamız muhtemeldir. Ancak kaşımıza çıkabilecek güçlüklerin bilinci içerisinde çıkılan bu yolda anlayış ve hoşgörünüzü hissetmek bizim en büyük desteğimiz olacaktır. Şimdiden bir ilk‘e adım atmanın gurur ve heyecanıyla bu ortak çalışmamızın mesleğimize ve bizlere hayırlı olmasını dileriz.
 
Çalışmalarımızın başlangıç noktası olarak, gündem maddelerini oluşturacak bazı temel hususları ana hatlarıyla belirlemiş bulunmaktayız. Bu ilk çalıştayda herkesin mutabık kalacağı temel konuları seçmiş bulunmaktayız. Takdir edilmelidir ki ilk çalıştayımızda zaman nedeniyle tüm sorunlarımızı görüşme şansımız olmayacaktır. Bu nedenle çalışmamızın başına  ‘’1 nci’’ ifadesi koyarak çalıştayların devamlı olmasını ve diğer konuların ilerleyen çalıştaylarda görüşülmesini hedeflemiş bulunmaktayız.
Bu düşünceler doğrultusunda ilk çalıştay için taslak olarak hazırladığımız gündem maddeleri Ek ’te sunulmuştur.
 
Bahse konu çalıştayın gerçekleştirilebilmesi maksadıyla görüş ve önerilerin 10 Eylül 2011 tarihine kadar [email protected], [email protected] veya [email protected] mail adreslerine  gönderilmesini rica ederiz.
 
TALPA Ailesi olarak şimdiden üyemiz olsun veya olmasın tüm meslektaşlarımızı bu çalıştaya bekler; Türk sivil havacılığı ve pilotluk mesleği adına hayırlı olmasını dileriz.
 
Saygılarımızla

TALPA Yönetim Kurulu
 
TASLAK GÜNDEM MADDELERİ:
 
Sektörde görev yapan kuruluşların görev ve sorumlulukları
 
TALPA
 
PİLOTLAR VAKFI
 
HAVA İŞ SENDİKASI
 
SHGM ‘nin ( kendi belirleyeceği bir konu )
 
Yurtdışında görev yapan Türk pilotların gözüyle sektörün Türkiye- Yurtdışı farklılıkları
 
Pilotların sektördeki yasal boyutları ve sorumlulukları
 
İş yorgunluğu, Fatigue
 
Pilotların çalışma ekonomisine yönelik sorunları
 
Level 4
 
FTL ( Flight Time Limitation )
 
Mesleki hastalıklar
 
DAVETLİLER: Sektörde görev yapmış/yapan/yapacak tüm pilotlar, Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SHGM, İstanbul Barosu, İlgili Üniversiteler
TALPA'DAN 'ÇALIŞTAY' HAMLESİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Talpa bu çalıştayı başarıyla yapacaktır. Tıpkı geçen yıl yaptıkları harika Hava Hukuku Konferansı gibi. Bırakın Talpa ile uğraşmayı. Geçen yılki konferansta kimseden, hiç bir üniversiteden destek dahi almamışlardı. Şimdi ise arkalarında üniversiteler var. Gündem maddelerindeki konular hakkında bu iniversitelerin yazdıkları kitaplar ve makalelerden geçilmiyor. Bu makalelerden en kısa olanlarından gelip çalıştayda okusalar yeter. Talpa'nın mahkemelerdeki ünlü bilirkişisi, kaptan pilot ve hukuk danışmanı yönetim kurulu üyesi zaten ilk günü sabahtan akşama sunumlarıyla doldurur. Araya da bir kaç yardımcı doçent makale okur, bir iki kişi de Avrupa İnsan Hakları mahkeme kararı okur bu iş olur biter. Kolay gelsin, başarılar dilerim. Kpt. Tarkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizler daha tam kadro bu işlerin seçildikten sonra bir plan dahilinde tam kadronuzla sahiplenip takipçisi olamadınız da seyreltilip zoraki takviye yedekli listenizden aldığınız değerli yönetim kurulu arkadaşlarla mı bu kadar geniş konunun çalıştay adı altında üstesinden geleceksiniz. Bu güne kadar izlediğiniz düşük profilinizle ele aldığınız konulara çözüm getirecek, sektörde bir değişime mi neden olacaksınız? Aman vertigo olmayın sakın! Yeri gelmişken şu bina alımı konusundaki başarınızı gündeme alırsanız üyeleriniz bu konuda bilgilerini tazelerler modern sözcük ..tay, pardon nasıl söylenir birlikte doğrulayalım Çalıştayınız konu olarak süslenir. Ayrıca yeni kavramları Havacılık deyimlerinde bulmak zor onlar literatürde yeni mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Talpa daha kendi konularını ve ilgili bulunduğu sektör kuruluşlarını bilmiyor tanımıyor. Bu gündem maddelerini kime yazdırmışlar acaba? İşe yeni alınan bir asistana veya sekretere mi? Yoksa PPL eğitimine başlayan bir pilot adayına mı? Pilotların sektördeki yasal boyutları ne demek? Pilotların çalışma ekonomisine yönelik sorunları ne demek? Havacılık literatürüne hiç duyulmamış, anlamsız ve alakasız uydurma kavram yaratmaya çalışılmış. Bunu yazan pilot desen pilot değil, hukukçu desen hukukçu değil. Herhalde işi bir organizatöre vermişler, organizatörün kadrosundaki bir eleman kulaktan duyma bazı konuları yazıvermiş. Tam Mark Twain'lik bir olay. İyi ki Mark Twain hayatta değil. Ama bu taslak gündem maddelerini Ifalpa'ya göndermek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
FTL'nin neyini konuşacaksınız? FTL talimatı hazırlanırken Talpa'nın nasıl yan gelip yattığını, pilotlar için ECA'nın AB'de verdiği mücadelenin Türkiye'de bir uzantısını uyuyarak sağlayamadığınızı mı anlatacaksınız? Ali Arıduru'nun açık davetine ve vaadine rağmen Talpa görüşlerini nasıl iletmediğinizi mi söyleyeceksiniz? Bir toplantı yapmış olmak için ortaya çıktığınız belli. Davetliler arasında İstanbul barosu var da, Ankara , İzmir ve Antalya baroları niye yok? Havacılık sektörü sadece İstanbulda mı? Balon pilotları, zirai ilaçlama pilotları (ki çok büyük sorunları var) davetli değil mi? Sektörden amacınız, airline mıdır? Askeri pilotlar katılabilir mi? Yangın söndürme pilotları hariç mi? Mesleki hastalıklara alkol alma dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gündem maddelerine bakınca, Talpa acemilerin elinde veya havacılıktan uzak birilerinin elinde kalmış düşüncesi doğuyor. "İş yorgunluğu, Fatigue", "Sektörde görev yapan kuruluşların görev ve sorumlulukları" "Pilotların sektördeki yasal boyutları ve sorumlulukları" "SHGM'nin kendi belirleyeceği bir konu" vs vs Daha ne konuşacağınızı bilmiyorsunuz. Sektörde görev yapan Talpa'nın ,Sendikanın görev ve sorumluluğu.. "İş yorgunluğu, Fatigue". Fatigue sadece iş yorgunluğumudur? "Yurtdışında görev yapan Türk pilotların gözüyle sektörün Türkiye-Yurtdışı farklılıkları". Bunları yazan daha havacılığın konseptinden bihaber. Eğlenceli bir toplantı olacağı belli. Sizin bu gündem başlıklarınıza SHGM sadece güler. Töshid nerede? Onu da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilotların sorunlarını saptamak ve tartışmak için çalıştay düzenlemişler. Dalga mı geçiyorsunuz siz? Bu sorunları Talpa yıllardır saptadığı gibi çözüm getirmek için önceki yönetimler çalışıyordular. Sorunları biliyorsunuz, zaten varlık sebebiniz de bu değil mi? Bilinen sorunları yeniden saptamak adı altında toplantı düzenlemekle vakit harcamayın. SHGM'nin karşısına çıkamazsınız, TÖSHİD'in karşısına çıkamazsınız, THY Yönetiminin karşısına çıkamazsınız, taleplerinizi dile getiremezsiniz. Sorun saptayacaksınız. Yapmayın beyler, yazdığınız başlıklar zaten sorunları anlatıyor. Lütfen bu sorunları çözmek için adımları atıverin bir zahmet. Yabancı pilot sorunu diyorsunuz, SHGM'nin yayınladığı yönergeden haberiniz yayınlandıktan sonra oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim ben Talpa da değilim ama niçin herşeye olumsuz yaklaşıyorsunuz. İyi bir şey yapmışlar çocuklar. Git orda sende katkıda bulun. Hep konuşursunuz.Ama iş yapmaya gelince bir şey yapmazsınız. Talpanın ne oldugundan neleri yapıp neleri yapamıyacağından haberiniz bile yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava hukuku gibi bununda çok başarılı bir konferans olacağından eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Butun issiz pilot arkadaslara ve ogrenci pilot arkadaslara, haberde belirtilen email adreslerine Turkiye`deki yabanci pilot istihami ile dogan turk gencine yapilan haksizliklar adina mail gondermelerini rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aaaaa talpa nihayet uyandı.amaç havanda su dövmekte olsa bir konuda üyelerinin/üye olmayanların fikrine başvurmayı kabul etti.bir şey çıkar mı?hiç sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000