27 Haziran 2012, Çarşamba 09:27:27

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, İFADEYE ÇAĞRILDILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü helikopter kazası sonrası kurtarma faaliyetlerinde ihmalleri olduğu iddia edilen Ali Arıduru ve Orhan Birdal’ı ifadeye çağırdı.
  • Sivil hava araçlarının havada izleyeceği rotayı ve uçuş planlarına kim bakıyor.DHMİ nin radarları yok mu?
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu kurum adı üzerinde meydan işletiyor. ne alakası var kazayla anlamadım. Havada olan herşeyden bu kurumların genel müdürlerimi sorumlu??
  • Oeh adlı yorumcuya katılıyorum. Evet hak ettiği gibi, yaşadığı gibi, dimdik, alnı ve yüzü ak şekilde şehit olarak ruhunu rahmana teslim eyledi Muhsin Başkan. Ruhun şad olsun Anadolu bozkırının aziz yiğidi.
  • İçinde Allah korkusu olmayan ve kasıtlı olarak insanların günahlarına girip kul hakkı yiyen fitne ve fesatçılar unutmayanki yaradan tektir ve Elbet herkes Yüce yaradan huzurunda bu yaptıklarının hesabını vericektir..
  • valla sayın savcıyı kutluyorum, ddk raporunu hiç yabana atmadan inceleyip bu 2 vatandaşı (yani gercekten ihmalleri olan) şüpheli sıfatı ile ifadeye çagırmış son derece dogru karar ve isabetli isimler.aslında sayın savcıya burdan bir öneri daha bu soruşturmayı daha da genişletin ki dokunulmazlarada dokunabilin.kanunlar çok açık net yazıyor gerçek suçluları.zamanında iktidara gelindiginde her tarafa egemen olmak için çıkarılan bu kanunlar sonunda kendilerini vuracak...eeee ilahi adalet tecelli eder mutlaka..
  • Gerek arama kurtarma gerekse kaza mahalinde alınacak güvenlik önlemlerinden başta Valiler olmak üzere yerel yöneticiler sorumludur. Valilarin görevleri İlk Okul kitaplarında bile yazılıdır. Ankarada oturan bir yönetici Kahraman Maraşta düşen bir helikopter için nasıl bir arama kurtarmayapacakmış veya nasıl bir çevre güvenliği sağlayacakmış anlayanlar bizede anlatsada bizde anlasak.Bu işin suyu çıktı ya. O tarihte arama kurtarma faliyetlerini ben de TV'den izliyordum. Valiler halka dua edin çağrısı yapmaktan başka hiçbir şey yapamadıkları gibi bir de bilgi kirliliği yaratıp halkın kafasını karıştırdılar.
  • yeter artık yahu öldü gitti eleman. hala kasıt mı bilmem ney mi..şimdiye kadar bulamadıysanız, artık hiç bulamazsıınz. üstelik adam hakettiği gibi donarak öldü
  • Ucuza kaçarak bu tip helikopter kirala, olumsuz havaya rağmen kalk, soonuç malum.DHMİ sadece yol güzergahı ile ilgili malumatı verir SHGM helikotere uçuşa elverişlilik raporu verir arama kurtarma çalışmaları ve yer bulma işi bu iki kurumunda işi değildir. Şayet kasıt aranıyorsa başka yerlere bakımları ama olay tamamen kaza gibi görünüyor. Rahmetli bunları görseydi kahroludu.Bunlara mı kaldık diye.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazası sonrası kurtarma faaliyetini yürütürken ihmalleri olduğu iddia edilen "Ankara'daki görevliler" hakkında soruşturma başlattı. 

Soruşturmayı yürüten savcı Murat Demir, kurtarma çalışmalarında gerekli organizasyonu oluşturmayarak helikopterin düştüğü noktaya geç ulaşılmasında sorumlulukları tespit edilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ile dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'yu "şüpheli" olarak ifadeye çağırdı. Bu iki müdürün ifadeye davet edilmesinde, DDK'nin raporunun etkili olduğu öğrenildi.

Dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte toplam 6 kişiyi taşıyan helikopter, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ta düşmüştü.

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı üzerine Devlet Denetleme Kurulu (DDK) da helikopter kazasına ilişkin bir çalışma başlattı. DDK, yaptığı çalışma sonucunda 782 sayfalık bir rapor hazırladı. Raporda, kurtarma faaliyetlerinde önemli rol alan DHMİ ile SHGM'nin yetkilileri de suçlanmıştı.

Cumhuriyet

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, İFADEYE ÇAĞRILDILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

rumuza ~ 12 yıl önce
Sivil hava araçlarının havada izleyeceği rotayı ve uçuş planlarına kim bakıyor.DHMİ nin radarları yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu kurum adı üzerinde meydan işletiyor. ne alakası var kazayla anlamadım. Havada olan herşeyden bu kurumların genel müdürlerimi sorumlu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
opr27 ~ 12 yıl önce
Oeh adlı yorumcuya katılıyorum. Evet hak ettiği gibi, yaşadığı gibi, dimdik, alnı ve yüzü ak şekilde şehit olarak ruhunu rahmana teslim eyledi Muhsin Başkan. Ruhun şad olsun Anadolu bozkırının aziz yiğidi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahiller ~ 12 yıl önce
İçinde Allah korkusu olmayan ve kasıtlı olarak insanların günahlarına girip kul hakkı yiyen fitne ve fesatçılar unutmayanki yaradan tektir ve Elbet herkes Yüce yaradan huzurunda bu yaptıklarının hesabını vericektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş yavaş geliyor ~ 12 yıl önce
valla sayın savcıyı kutluyorum, ddk raporunu hiç yabana atmadan inceleyip bu 2 vatandaşı (yani gercekten ihmalleri olan) şüpheli sıfatı ile ifadeye çagırmış son derece dogru karar ve isabetli isimler.aslında sayın savcıya burdan bir öneri daha bu soruşturmayı daha da genişletin ki dokunulmazlarada dokunabilin.kanunlar çok açık net yazıyor gerçek suçluları.zamanında iktidara gelindiginde her tarafa egemen olmak için çıkarılan bu kanunlar sonunda kendilerini vuracak...eeee ilahi adalet tecelli eder mutlaka..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Gerek arama kurtarma gerekse kaza mahalinde alınacak güvenlik önlemlerinden başta Valiler olmak üzere yerel yöneticiler sorumludur. Valilarin görevleri İlk Okul kitaplarında bile yazılıdır. Ankarada oturan bir yönetici Kahraman Maraşta düşen bir helikopter için nasıl bir arama kurtarmayapacakmış veya nasıl bir çevre güvenliği sağlayacakmış anlayanlar bizede anlatsada bizde anlasak.Bu işin suyu çıktı ya. O tarihte arama kurtarma faliyetlerini ben de TV'den izliyordum. Valiler halka dua edin çağrısı yapmaktan başka hiçbir şey yapamadıkları gibi bir de bilgi kirliliği yaratıp halkın kafasını karıştırdılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oeh! ~ 12 yıl önce
yeter artık yahu öldü gitti eleman. hala kasıt mı bilmem ney mi..şimdiye kadar bulamadıysanız, artık hiç bulamazsıınz. üstelik adam hakettiği gibi donarak öldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış İşler ~ 12 yıl önce
Ucuza kaçarak bu tip helikopter kirala, olumsuz havaya rağmen kalk, soonuç malum.DHMİ sadece yol güzergahı ile ilgili malumatı verir SHGM helikotere uçuşa elverişlilik raporu verir arama kurtarma çalışmaları ve yer bulma işi bu iki kurumunda işi değildir. Şayet kasıt aranıyorsa başka yerlere bakımları ama olay tamamen kaza gibi görünüyor. Rahmetli bunları görseydi kahroludu.Bunlara mı kaldık diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000