07 Aralık 2009, Pazartesi 09:08:23

ŞOK İDDİALAR...

World Focus Havayolları'nın 30 Kasım 2007 tarihinde Isparta'da düşen uçağının Kaptan Pilotu Serhat Özdemir ile ilgili şok iddialar gündemde. Serhat Özdemir'in çok sayıda havayolu şirketinde kaptanlık sınavını geçemediği ifade edildi.
  • MİSAFİR 2009.12.08......10.21.25..YORUMUNU YAZAN PİLOT CUK ....EĞER YİYİYORSA GROUND CHECK OK...ARIZALI İSE NEDEN UÇAĞI ALIP GİDİYOR VE SONRA DA KURTARDIK AYAKLARINA YATIYORSUNUZ..BIRAK UÇAĞI YERDE ..SUÇU OLAN KİMSE ORTAYA ÇIKSIN....UÇAK ÖNCE YERDE UÇAR SONRA HAVADA ...BU TEORİK BİR İŞLEMDİR..UYGULAMASI İSE UÇARKEN YAŞANIR..SEN İSTERSEN BU YAZIN İÇİN BİR ÖZÜR DİLE BENCE DOĞRU OLUR..KOCA KAPTAN
  • Kaptanlık belli bir saat uçuş süresi ve tecrübe ile şirket içi prosedurleri başarı ile uyguladığında verilir. Şirket içinde sevilmeyen adamsan da kaptanlık alamayabilirsin. Bu sizin kötü kaptan olduğunuzu göstermez. Sırf eğitimcilerle devre kanki arkadaş olduğu için bu yetkiyi almış ve ingilizce bilmeden uçan adamlara kaptanım diye herşeyinizi emanet edersiniz. rahmetlinin arkasından o olmamış bu bu olmamış tembelmiş vb şeyler ayıptır. eşeği bağlasan 20 sene de albay olur misali herkes kaptan olamaz. olmamalıdır.
  • E be şaşkın !!! bu ülkede arızadan dolayı kaç uçak düştü diye sormasını bilip ukalalık ediyorsunda bu ülkede arızadan dolayı tekniğin baltalıklarından dolayı , yazılmış söylenmiş arızlara GROUND CHECK OK deyip kapattıklarından dolayı pilotların kaç uçağı düşmekten kurtardıklarının cevabını biliyormusun !!!Senin gibi çok bildiğini zanneden ukela teknisyenler dse var işte maalesef bu meslekte
  • Bu iddalar; 1. AYIPTIR, örfümüzde ölenin arkasından konuşulmaz, 2. GÜNAHTIR, semavi dinlerin hepsi bunu yasaklar 3. YASAKTIR, yargılama süreci devam ediyor. 22:50'deki arkadaş, pilotları ancak pilotlar idare edebilir. Çünkü onları ve düşünce tarzlarını ancak pilotlar anlayabilir. 22:32 deki arkadaş, sadece kokpitteki oksijen tüpleri sürekli azalıyor sorusundaki imayı anlayamadım. Başka yerde oksijen tüpü ağzı açık şekilde sistemi beslemiyor. Sistemdeki her kaçak ve uçuş öncesi test zorunluluğu azalmaya neden oluyor. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
  • Herkes kendi ihtisasını yapsın.Genel Müdür'lük idari bir meslektir , muhasebe finans pazarlama, yönetim, araştırma geliştirme bilgisi ve tecrübesi ister.Pilot adı üzerinde uçuş eğitimi almış bu yönde yeteneğini ve bilgisini geliştirmiş Teknik Bir meslektir.Pilot Genel müdürü olan şirketleri görüyoruz ya mesleklerini suistimal ettriyorlar yada şirketleri mali ekonomik zora sokuyorlar bazıları bilerek bazıları bilmeyerek, bitanesi vardı gazetelerde okuduk şirket sahibi suçduyurusunda bulunmuştu şirketimin içini boşaltılar diye azkaldı şirket gidiyordu, bilmiyoruz bilerekmi bilmeyerekmi bilmiyoruz ,ama mali kontrol ve ve şirketteki bütçe deliklerini kapatacak eğitimi yoktur Pilotun, Tıbkı Finas müdürünün uçağı uçuracak bilgisi olmadığı gibi
  • Pilottan Genel Müdür olursa , Pilot pilotluğu bırakır Tüccar olur.Çok iyi biliniyorki son yıllarda şirket sahipleri Genel Müdürü pilotlardan yapıyor , Bunun sebebi uçuş işletmeyi sıkıştırabilen biri olması bilgi sahibi olması, hangi konuda?, uçuş saati doldurmuşsa pilot, veya uçuşa engel bi durum varsa Teyyarede , Patron sıkıştıramaz veya normal bi genel müdür yapamaz ama genel müdür Pilotsa patronun uşağı olmuşsa Pilotluğun olmazsa olmaz şartı önce emniyet olayını unutmuş önce ticaret diyen bir pilot genel müdür varsa , herşey olur. Söylediğim gibi herkes kendi işini yapacak Pilottan genel müdür olmaz, Pilot Genel müdür olursa Pilot olmaz.Yöneticilik İdari bir meslektir Pilotluk teknik.
  • o uçakta hayatlarını yolcularıyla birlikte hayatlarını kaybeden kaptanlarımız elbetteki bu meslek için ellerinden geleni yapmışlardır bundan şüphem yok lakin lütfen artık teknik sebepler öne sürüp başkalarını suçlamayı bırakın, çok ileri düzeyde eğitim almış olsalar bile onlarda insan ve hata yapabilirler. ama şundan emin olunki o uçak olması gereken yerde olsaydı düşmezdi.
  • Neymiş Serhat Kaptan bilmem bi şirkette kaptanlık sınavını verememiş ,bu kadar ucuz kendi sorumluluğunu ölen insanlara atmak olmaz ayıptır ayıp. Hem diyelimki ilkinde sınavı verememiş sonra tekrar girmiş vermiş ,sınavlar adı üstünde sınav veremessen eksik olduğun tarafı giderirsin 2. de verirsin. yani sivil havacılık kaptanlığını onaylamış demekki yetersiz pilot falan gibi ifadeler çirkin iftira. Ayrıca Rahmetli'yi tanımama rağmen ününü pilotaj konusunda bilgili kendini yetiştirmiş Yabancı dili çok kuvetli , CRM i MCC yi kokpitte çok iyi uygulayan Egosuz Örnek pilotlardan diye duymuştum, birde ona bu çirkin iftirayı atan ve sorumluluğu öldüler diye onlara yıkmaya çalışanları yazın buraya, her türlü yalan endek döndek sahtekarlık onlard
  • bu ülkede en son nezaman arıza yüzünden uçak düştü?? son iki uçak kazasındada sonuç hep pilotaj hatasından çıktı, ıspartada düşen uçak ve hemen arkasından amsterdamda kırım geçiren thy uçağı. her ikiside çok bilmiş pilotlarımızın ülkemiz havacılığına birer hediyedir. utanmadan hala arızalardan bahsediyorsunuz, tek birşey sormak istiyorum neden sadece kokpitteki oksijen tüpleri sürekli azalıyor??????? cevap verebilecek yürekli varmı?
  • Aydin Kiziltan kendisinin suclu oldugunu bildigi icin olen kaptana suc atmaya calisiyor.. Bu kadar basit..

AirportHaber'e açıklama yapan ismini açıklamak istemeyen bir kişi Serhat Özdemir ile ilgili akıllara durgunluk veren iddialarda bulundu. Serhat Özdemir'in, kaptan olmak için Türkiye'de üç şirkete başvurduğu bu şirketlerde aldığı eğitimlerden sonra kaptanlık sınavını geçemediği belirtildi. Bu havayolu şirketleri arasında Antalya Merkezli bir havayolu şirketimiz İstanbul Merkezli de bir şirketimiz bulunuyor.

Her iki şirkette de havacılık tabiri ile fail (başarısız) olan Serhat Özdemir son şansını FLY Havayolları'nda denedi. Kaptan sıkıntısı çeken FLY Havayolları'nın Serhat Özdemir'i kaptan yaptığı idddia edildi.

Özdemir, FLY Havayolları'ndan ayrıldıktan sonra World Focus Havayolları'nda işe başladı. Özdemir'in World Focus Havayolları'nda çalışırken Avusturya'da da bir şirkete giderek iş müracaatında bulunduğu iddia edildi. Kaptanlık için yapılan bu müracaat sonucunda yine fail olduğu ve bu yüzden işe alınmadığı belirtildi.

Sivil Havacılık kuralları gereği kaptanlık sınavını geçemeyen kaptan adaylarının durumu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekiyor. İşte bu noktada Türkiye'de bazı şirketlerde kaptanlık imtihanında fail olan Serhat Özdemir ile ilgili durumu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne haber verilip verilmediği ise merak ediliyor. Serhat Özdemir'in fail olduğunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bildirilmemesi halinde havayolu şirketlerinin de kural ihlali yaptığı anlaşılacak.

©AirportHaber Özel

ŞOK İDDİALAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
MİSAFİR 2009.12.08......10.21.25..YORUMUNU YAZAN PİLOT CUK ....EĞER YİYİYORSA GROUND CHECK OK...ARIZALI İSE NEDEN UÇAĞI ALIP GİDİYOR VE SONRA DA KURTARDIK AYAKLARINA YATIYORSUNUZ..BIRAK UÇAĞI YERDE ..SUÇU OLAN KİMSE ORTAYA ÇIKSIN....UÇAK ÖNCE YERDE UÇAR SONRA HAVADA ...BU TEORİK BİR İŞLEMDİR..UYGULAMASI İSE UÇARKEN YAŞANIR..SEN İSTERSEN BU YAZIN İÇİN BİR ÖZÜR DİLE BENCE DOĞRU OLUR..KOCA KAPTAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptanlık belli bir saat uçuş süresi ve tecrübe ile şirket içi prosedurleri başarı ile uyguladığında verilir. Şirket içinde sevilmeyen adamsan da kaptanlık alamayabilirsin. Bu sizin kötü kaptan olduğunuzu göstermez. Sırf eğitimcilerle devre kanki arkadaş olduğu için bu yetkiyi almış ve ingilizce bilmeden uçan adamlara kaptanım diye herşeyinizi emanet edersiniz. rahmetlinin arkasından o olmamış bu bu olmamış tembelmiş vb şeyler ayıptır. eşeği bağlasan 20 sene de albay olur misali herkes kaptan olamaz. olmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E be şaşkın !!! bu ülkede arızadan dolayı kaç uçak düştü diye sormasını bilip ukalalık ediyorsunda bu ülkede arızadan dolayı tekniğin baltalıklarından dolayı , yazılmış söylenmiş arızlara GROUND CHECK OK deyip kapattıklarından dolayı pilotların kaç uçağı düşmekten kurtardıklarının cevabını biliyormusun !!!Senin gibi çok bildiğini zanneden ukela teknisyenler dse var işte maalesef bu meslekte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu iddalar; 1. AYIPTIR, örfümüzde ölenin arkasından konuşulmaz, 2. GÜNAHTIR, semavi dinlerin hepsi bunu yasaklar 3. YASAKTIR, yargılama süreci devam ediyor. 22:50'deki arkadaş, pilotları ancak pilotlar idare edebilir. Çünkü onları ve düşünce tarzlarını ancak pilotlar anlayabilir. 22:32 deki arkadaş, sadece kokpitteki oksijen tüpleri sürekli azalıyor sorusundaki imayı anlayamadım. Başka yerde oksijen tüpü ağzı açık şekilde sistemi beslemiyor. Sistemdeki her kaçak ve uçuş öncesi test zorunluluğu azalmaya neden oluyor. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes kendi ihtisasını yapsın.Genel Müdür'lük idari bir meslektir , muhasebe finans pazarlama, yönetim, araştırma geliştirme bilgisi ve tecrübesi ister.Pilot adı üzerinde uçuş eğitimi almış bu yönde yeteneğini ve bilgisini geliştirmiş Teknik Bir meslektir.Pilot Genel müdürü olan şirketleri görüyoruz ya mesleklerini suistimal ettriyorlar yada şirketleri mali ekonomik zora sokuyorlar bazıları bilerek bazıları bilmeyerek, bitanesi vardı gazetelerde okuduk şirket sahibi suçduyurusunda bulunmuştu şirketimin içini boşaltılar diye azkaldı şirket gidiyordu, bilmiyoruz bilerekmi bilmeyerekmi bilmiyoruz ,ama mali kontrol ve ve şirketteki bütçe deliklerini kapatacak eğitimi yoktur Pilotun, Tıbkı Finas müdürünün uçağı uçuracak bilgisi olmadığı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilottan Genel Müdür olursa , Pilot pilotluğu bırakır Tüccar olur.Çok iyi biliniyorki son yıllarda şirket sahipleri Genel Müdürü pilotlardan yapıyor , Bunun sebebi uçuş işletmeyi sıkıştırabilen biri olması bilgi sahibi olması, hangi konuda?, uçuş saati doldurmuşsa pilot, veya uçuşa engel bi durum varsa Teyyarede , Patron sıkıştıramaz veya normal bi genel müdür yapamaz ama genel müdür Pilotsa patronun uşağı olmuşsa Pilotluğun olmazsa olmaz şartı önce emniyet olayını unutmuş önce ticaret diyen bir pilot genel müdür varsa , herşey olur. Söylediğim gibi herkes kendi işini yapacak Pilottan genel müdür olmaz, Pilot Genel müdür olursa Pilot olmaz.Yöneticilik İdari bir meslektir Pilotluk teknik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o uçakta hayatlarını yolcularıyla birlikte hayatlarını kaybeden kaptanlarımız elbetteki bu meslek için ellerinden geleni yapmışlardır bundan şüphem yok lakin lütfen artık teknik sebepler öne sürüp başkalarını suçlamayı bırakın, çok ileri düzeyde eğitim almış olsalar bile onlarda insan ve hata yapabilirler. ama şundan emin olunki o uçak olması gereken yerde olsaydı düşmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neymiş Serhat Kaptan bilmem bi şirkette kaptanlık sınavını verememiş ,bu kadar ucuz kendi sorumluluğunu ölen insanlara atmak olmaz ayıptır ayıp. Hem diyelimki ilkinde sınavı verememiş sonra tekrar girmiş vermiş ,sınavlar adı üstünde sınav veremessen eksik olduğun tarafı giderirsin 2. de verirsin. yani sivil havacılık kaptanlığını onaylamış demekki yetersiz pilot falan gibi ifadeler çirkin iftira. Ayrıca Rahmetli'yi tanımama rağmen ününü pilotaj konusunda bilgili kendini yetiştirmiş Yabancı dili çok kuvetli , CRM i MCC yi kokpitte çok iyi uygulayan Egosuz Örnek pilotlardan diye duymuştum, birde ona bu çirkin iftirayı atan ve sorumluluğu öldüler diye onlara yıkmaya çalışanları yazın buraya, her türlü yalan endek döndek sahtekarlık onlard

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülkede en son nezaman arıza yüzünden uçak düştü?? son iki uçak kazasındada sonuç hep pilotaj hatasından çıktı, ıspartada düşen uçak ve hemen arkasından amsterdamda kırım geçiren thy uçağı. her ikiside çok bilmiş pilotlarımızın ülkemiz havacılığına birer hediyedir. utanmadan hala arızalardan bahsediyorsunuz, tek birşey sormak istiyorum neden sadece kokpitteki oksijen tüpleri sürekli azalıyor??????? cevap verebilecek yürekli varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aydin Kiziltan kendisinin suclu oldugunu bildigi icin olen kaptana suc atmaya calisiyor.. Bu kadar basit..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000