26 Mayıs 2009, Salı 14:20:59

Sivil Havacılık'tan 'Şura' hazırlığı

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde, “HEDEF-2023” kapsamında “27 Eylül - 1 Ekim 2009” tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek 10. Ulaştırma Şurası Regülasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
  • SKY Havayollarının adı, SIK-AY olarak çevrildi ya, WET LEASE : Islak Kürlama, DRY LEASE : Kuru Kiralama olamaz mı ?
  • cok merak ediyorum wet-lease le dry-lease i nasıl Türkçe ye çevirirler :)
  • pekı bu sura da ele alınan detaylar nelerdır.bunlar hakkında bılgısı olan varmıdır.acık soylemek gerekırse ozel de calısan kabın memeurlarının hak ve hukukunu destekleyen.ıcra ettıgımız meslegı alelade ıscı sınıfından cıkarıp agır ıscı sınıfına sokan.kıdem tazmınatı nı destekleyen.yarın obur gun ısten cıkarılma durumunda yıllarca emek verdıgımız sektorden tazmınatımızı alarak doktugumuz alın terının gerı donusunu saglayacak calısmalarda olmusmudur.bunlar hakkında bılgısı olanlar bızlerle paylasırsa sevınırım

10. Ulaştırma Şurası’nın hazırlıkları kapsamında ilki 27 Nisan 2009 tarihinde başkanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru tarafından yapılan Havayolu Regülasyon Çalıştayı’nın ikincisi, 22 Mayıs 2009 tarihinde Ankara’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü binası Turkuvaz Salonu’nda, Kamu KurumKuruluşları, Özel sektör, Üniversiteler ve STK’lardan yaklaşık 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkanlığı ve Sekreterya işlemleri SHGM’de olan ve  ikincisi yapılan çalıştayda, alt çalışma grupları olan “Mevcut havacılık sisteminin yeniden yapılandırılması” ve “Havacılık mevzuatının değerlendirilmesi” gruplarının hazırladıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca taslak çalıştay raporunun ve değerlendirme raporunun hazırlanması konuları ayrıntılı şekilde ele alındı.

Toplantı sürecinde; “Uluslararası düzenlemelerin ulusal mevzuata çevrilmesi esnasındaki var olan yabancı terimlerin Türk diline uygunluğu ve yönetmeliklerde bunlara yer verememe sorunu”, “Uluslararası yükümlülüklerin ulusal mevzuata entegre etmede yaşanan süreç sıkıntısı” ve “Türkiye’nin bölgesinde bakım ve eğitim üssü olması amacı ile teşvik edici hususların mevzuat boyutunun değerlendirilmesi” gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda ise Haziran ayının ikinci haftasında yapılması planlanan üçüncü toplantıda çalıştay raporunun hazırlanması için Regülasyon Çalıştayı dışındaki    diğer çalıştay çalışma gruplarından, regülasyon alanında belirledikleri çalışmaların istenmesi ve mevcut çalışmalardaki eksiklerin analiz edilip tamamlanarak 29 Mayıs 2009 tarihine kadar Çalıştay Sekreterliği’ ne bildirilmesi kararı alındı.

Sivil Havacılık'tan 'Şura' hazırlığı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
SKY Havayollarının adı, SIK-AY olarak çevrildi ya, WET LEASE : Islak Kürlama, DRY LEASE : Kuru Kiralama olamaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cok merak ediyorum wet-lease le dry-lease i nasıl Türkçe ye çevirirler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pekı bu sura da ele alınan detaylar nelerdır.bunlar hakkında bılgısı olan varmıdır.acık soylemek gerekırse ozel de calısan kabın memeurlarının hak ve hukukunu destekleyen.ıcra ettıgımız meslegı alelade ıscı sınıfından cıkarıp agır ıscı sınıfına sokan.kıdem tazmınatı nı destekleyen.yarın obur gun ısten cıkarılma durumunda yıllarca emek verdıgımız sektorden tazmınatımızı alarak doktugumuz alın terının gerı donusunu saglayacak calısmalarda olmusmudur.bunlar hakkında bılgısı olanlar bızlerle paylasırsa sevınırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000