12 Haziran 2009, Cuma 11:12:56

Sivil havacılıkta Japonlarla işbirliği...

Türkiye ve Japonya Sivil Havacılık Yetkilileri, 8-9 Haziran 2009 tarihinde Japonya’nın Başkenti Tokyo’da bir araya gelerek hava ulaştırma konusunda yeni bir Mutabakat Zaptı imzaladı.
  • Ali Arıduru Bey SHGM'nin başına gelen en iyi müdür bence. Her alanda çalışıyor, ülkemiz havacılığına çok önemli katkılarda bulunuyor. İyiki varsınız. Ülkemizde böyle çalışkan ve üretken yöneticileri görmek bizi umutlandırıyor.
  • bravo sivil havacılıga sessiz sedasız calısyorlar..

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Japonya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Başmüzakerecisi Rieko Nakamaya başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelere ayrıca Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan Havacılık Daire Başkanı Kerem Alp de iştirak etti. İlk kez 1989 yılında imzalanan mevcut anlaşma, imzalanan yeni Mutabakat Zaptı ile günün koşullarına göre revize edildi ve yeni uçuş noktaları oluşturulması yönünde anlaşmaya varıldı.

Müzakereler sonunda imzalanan mutabakat zaptına göre; Türkiye’den; İstanbul’un yanısıra sonradan belirlenecek 3 nokta, Japonya’ dan ise Tokyo’nun yanı sıra Osaka, Nagoya ve sonradan belirlenecek 1 nokta tarifeli sefer noktası olarak belirlendi. 

Mutabakat zaptında ayrıca, Türk taşıyıcılar İstanbul-Tokyo hattında 4 frekans ve 2010 yılı Mart ayından itibaren 6 frekans tarifeli sefer yapma hakkını elde etti. Buna ilave olarak Türkiye’deki noktalardan Japonya’da belirlenen noktalara toplam 21 frekans  hak alınarak toplamda 27 frekans hak elde edilmiş oldu.

Mutabakat zaptında altı çizilecek bir başka nokta ise, havayollarına 2002 yılında getirilen kod paylaşımlı uçuş zorunluluğunun kaldırılması oldu. Ayrıca birim bazlı hesaplama da yürürlükten kaldırılarak havayollarına istedikleri tip hava aracı ile operasyon yapma imkanı tanınmış oldu.

Tüm bunlara ilaveten, kod paylaşım düzenlemesi yapılarak Türk ve Japon taşıyıcıların hem Türk, hem Japon, hem de 3. ülke havayolları ile kod paylaşımlı uçuşlar yapılmasına imkan verildi ve bu hakların iç hat uçuşlar içinde geçerli olması sağlandı. Türk taşıyıcılar Japonya’da Tokyo Narita Havaalanı’na olan uçuşlardan 5 iç noktaya 2 frekans olmak üzere haftada toplam 10 frekans ortak uçuş yapma hakkı elde etti. Osaka ve Nagoya’dan ise sınırsız sayıda frekansla iç hat ortak uçuşlar yapabilme imkanı sağlandı.

Son olarak ücret tarifelerini içeren madde daha liberal bir biçimde değiştirilirken, havacılık emniyeti maddesi de mevcut anlaşmaya eklendi.

Sivil havacılıkta Japonlarla işbirliği...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Arıduru Bey SHGM'nin başına gelen en iyi müdür bence. Her alanda çalışıyor, ülkemiz havacılığına çok önemli katkılarda bulunuyor. İyiki varsınız. Ülkemizde böyle çalışkan ve üretken yöneticileri görmek bizi umutlandırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bravo sivil havacılıga sessiz sedasız calısyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000