04 Nisan 2011, Pazartesi 10:40:47

SİVİL HAVACILIKTA DENGELER BOZULACAK MI?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde Ali Arıduru'dan boşalan Genel Müdürlük koltuğuna kimin oturacağı konuşulurken AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık ve AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem bu konu üzerine birer yazı kaleme aldı. Peki, bu iki isim neler dedi?
  • Gerçekten çekirdekten yetişmiş biri ve bilgi birikimi mükemmel.Sghm yi daha iyi yerlere taşıyacağını düşünüyorum.
  • SHGM denince akla gelen ilk isim Haydar Yalçındır. hak ettiği yere gelir bu isim. 15 seneden beri havacılığın içindeyim ve haydar yalçın bu işin emekçisi,hak ettiğini düşünüyorum.
  • Bir çırak yetişip kalfa olamk için uğraşır kalfa ise daha iyiye adım atmak için ustalık yolunu tutar usta olan insanda yenı yetişen usta adayları yanı kalfaları yetıstırmek ve çıraklarada ışık yakmak için bir meşela taşır ve SHGM de bu işi yapacak çekirdekten gelen bilgi birikimi olan tek bir isim var oda HAYDAR YALÇIN dır..tek geçerim o şahsı ister dinci olsun ister komınıst olsun ıster dusman olsun bu şahıs bu alemde turkıye için soyluyorum tek geçerim ben açıkçası...şayet dışardan atılırsa yazık olur bu şahsa açıkçası yazık olur ondan sonrada işte kalıtelı ınsan kayboluyor deriz ama bılmeyız kı kalıtelı bılgı bırıkımı olan ınsan yanıbaşımızda olduğunu hiç fark etmeyız,işte biz böle ulkeyız.
  • "THY nin SHGM si" yapmak isteyenlere engel olunmalıdır...en çokta orada çalışanlar için zor olacak...
  • Herkezin Bildiği üzere Sayın Arı Milletvekili Aday Adayı oldu. O milletvekilli olmak için ne kadar harcayacaksa bende onun olmaması için 2 katı harcayacağım. Zaaten Sakaryadan 11 nci sırada. Bu arada istifa etmişken hemen yeni Genel Müdürüde atatılar zaaaten. Yaptıklarının cezasını kat kat çekeceksin. Sana tavsiyem evde otur örgü ör.
  • Kim gelecek .?kim gidecek .? Kim hesap verecek.? Isparta uçağında ölenlerin üzerinden parayı kim kaldırdı.? Kapadokya da yatırımları kim yapıyor.? 1-2 firma haricinde diğer balon firmalarını kim batırmaya çalışıyor.? Eski kayadan oyma yerleri kim başkasının adına satın alıyor.? Lüx arabaları kim satın alıp satıyor.? Galericilik yapan kim.? Gece hayatında başkasının kredi kartıyla ödemeleri yapan kim. ? Ahlaksızlık yapan kim. ? UYAN ARTIK YÜCE TÜRK MİLLETİ. İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.
  • Benim bildiğim birisi var.Adı her türlü rüşvet ve yolsuzluklara karışmış anasından helal süt emmemiş 4x4 lük bir adam . Her kesimin rıza göstereceği masada evrak bırakmayan peşin çalışan bir zatı muhterem..Yani gideni kesinlikle aratmayacaktır. Parası olan patronlar gözünüz aydın .! Olmayanlar ne işiniz var böyle boyunuzu aşan işlerde. ?
  • SHGM'de çalışanlar ve sektör temsilcileri arasında bir anket yapılsın gerekirse oylamaya sunulsun gerçekten de SHGM'de çalışanlar ve sektör temsilcileri SHGM'nin başında kimi görmek istiyorlarsa o olsun. Bu uygulama hakkaniyete de çok uygun olur. Kimse de ihtiraz etmez. Ülkemiz içinde yeni bir uygulama olur. Gelişmiş ülkelerde bu tür ciddi konularda referandum yapılıyor bizde de yapılsın. Hadi hayırlısı.
  • THY 2003 yılnda nerdeyse Ulaştırma Bakanı Sn Binali Yıldırımı koltuğundan edecekti. İç hatların serbestleşmesinin önünü kesmek için. Hergün bakanı Başbakanı şikayet etti. Şimdi de SHGM'yle uğraşıyor. Bu THY ne biçim özelleşti de bizim haberimiz yok.
  • Bence yabancı gelsin.

Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Ali Arıduru'nun milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından SHGM'de boşalana Genel Müdürlük koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu. Özellikle SHGM Genel Müdürlüğü için ön plana çıkan bazı isimler, sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren özel şirketlerde şimdiden "ya geldiği şirkete daha yakın olursa" endişesi oluşturmuş durumda...

Peki, SHGM'de şimdilik Haydar Yalçın'ın vekalet ettiği Genel Müdürlük koltuğu için ön plana çıkan isimler kimler? Özel sektör temsilcilerinin ne gibi çekinceleri var?

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın aldığı duyumlara göre; sektörün algılaması "O atama gerçekleşirse yandık!" şeklinde...

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem de "Hepinizin bildiği gibi SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru’nun milletvekili aday adayı olmak için   istifasından sonra o koltuğa bu güne kadar ki alışılagelen usule uygun olarak  vekaleten, yardımcısı Haydar Yalçın oturdu. Ancak görünen tabloda milletvekilliği seçim sonuçları ve hatta milletvekili aday listeleri beklenmeden   genel müdürlük koltuğuna  yeni bir isim atanacak gibi duruyor" diyerek aynı ismi işaret ediyor...

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın kaleme aldığı yazı için TIKLAYIN

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem'in kaleme aldığı yazı için de buraya TIKLAYIN

SİVİL HAVACILIKTA DENGELER BOZULACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Gerçekten çekirdekten yetişmiş biri ve bilgi birikimi mükemmel.Sghm yi daha iyi yerlere taşıyacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM denince akla gelen ilk isim Haydar Yalçındır. hak ettiği yere gelir bu isim. 15 seneden beri havacılığın içindeyim ve haydar yalçın bu işin emekçisi,hak ettiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir çırak yetişip kalfa olamk için uğraşır kalfa ise daha iyiye adım atmak için ustalık yolunu tutar usta olan insanda yenı yetişen usta adayları yanı kalfaları yetıstırmek ve çıraklarada ışık yakmak için bir meşela taşır ve SHGM de bu işi yapacak çekirdekten gelen bilgi birikimi olan tek bir isim var oda HAYDAR YALÇIN dır..tek geçerim o şahsı ister dinci olsun ister komınıst olsun ıster dusman olsun bu şahıs bu alemde turkıye için soyluyorum tek geçerim ben açıkçası...şayet dışardan atılırsa yazık olur bu şahsa açıkçası yazık olur ondan sonrada işte kalıtelı ınsan kayboluyor deriz ama bılmeyız kı kalıtelı bılgı bırıkımı olan ınsan yanıbaşımızda olduğunu hiç fark etmeyız,işte biz böle ulkeyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"THY nin SHGM si" yapmak isteyenlere engel olunmalıdır...en çokta orada çalışanlar için zor olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkezin Bildiği üzere Sayın Arı Milletvekili Aday Adayı oldu. O milletvekilli olmak için ne kadar harcayacaksa bende onun olmaması için 2 katı harcayacağım. Zaaten Sakaryadan 11 nci sırada. Bu arada istifa etmişken hemen yeni Genel Müdürüde atatılar zaaaten. Yaptıklarının cezasını kat kat çekeceksin. Sana tavsiyem evde otur örgü ör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kim gelecek .?kim gidecek .? Kim hesap verecek.? Isparta uçağında ölenlerin üzerinden parayı kim kaldırdı.? Kapadokya da yatırımları kim yapıyor.? 1-2 firma haricinde diğer balon firmalarını kim batırmaya çalışıyor.? Eski kayadan oyma yerleri kim başkasının adına satın alıyor.? Lüx arabaları kim satın alıp satıyor.? Galericilik yapan kim.? Gece hayatında başkasının kredi kartıyla ödemeleri yapan kim. ? Ahlaksızlık yapan kim. ? UYAN ARTIK YÜCE TÜRK MİLLETİ. İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim bildiğim birisi var.Adı her türlü rüşvet ve yolsuzluklara karışmış anasından helal süt emmemiş 4x4 lük bir adam . Her kesimin rıza göstereceği masada evrak bırakmayan peşin çalışan bir zatı muhterem..Yani gideni kesinlikle aratmayacaktır. Parası olan patronlar gözünüz aydın .! Olmayanlar ne işiniz var böyle boyunuzu aşan işlerde. ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM'de çalışanlar ve sektör temsilcileri arasında bir anket yapılsın gerekirse oylamaya sunulsun gerçekten de SHGM'de çalışanlar ve sektör temsilcileri SHGM'nin başında kimi görmek istiyorlarsa o olsun. Bu uygulama hakkaniyete de çok uygun olur. Kimse de ihtiraz etmez. Ülkemiz içinde yeni bir uygulama olur. Gelişmiş ülkelerde bu tür ciddi konularda referandum yapılıyor bizde de yapılsın. Hadi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY 2003 yılnda nerdeyse Ulaştırma Bakanı Sn Binali Yıldırımı koltuğundan edecekti. İç hatların serbestleşmesinin önünü kesmek için. Hergün bakanı Başbakanı şikayet etti. Şimdi de SHGM'yle uğraşıyor. Bu THY ne biçim özelleşti de bizim haberimiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence yabancı gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000