04 Eylül 2012, Salı 10:19:34

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ UYARIYORUZ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün önce pilotlara ardından da teknisyenlere getirdiği İngilizce yeterliliği şartı çalışanları zora soksa da İngilizce kurslarını ihya ediyor. Ancak kurslarla ilgili vahim iddialar var. İşte ayrıntılar.
  • Antalya'da kursa giden tanıdık teknisyenler var ve bildiğim kadarıyla kurs sonrası TOEIC'e girecekler. TOEIC uluslararası bir sınav ve sınava giren bilir süresi çok kısa. Şirket yapma ihtimali zor. İngilizcesi iyi olan bile sınavda zorlanmasa da süre açısından sıkıntı yaşayabiliyor. İngilizcesi zayıf olan teknisyenlerin geçmesi konusu ise tamamen EASA'nın TOEIC için standardı çok düşük tutmasından. Öyle ki az çok bilen biraz da atıp tutturan biri çok rahat 250-300 yapabilir. Airport haber iddiaları haber yapacaksa haberi yapan ve bu iddiaları ortaya atan kişilerin adlarını açıklamalı. Yoksa "iddia ediliyor" diyip imzasız haber yapıp herkesi töhmet altında bırakarak habercilik yapmak iş değil. Elinizde belge varsa ortaya koyun yoksa bu yaptığınız suyu bulandırmaktan başka bir şey değil.
  • Bizde bu sınavlara girdik ama hepsi standart, kamera ile izleniyorsunuz, ciddi ve sıkı, ben bu teze zerre kadar inanmıyorum, açıklayında görelim. Bir uçak teknisyeni gözü kapalı zaten bu sınavı geçer, hepsini sallasa gene geçer, bana pek inandırıcı gelmiyor. Saygılar.
  • "sghm bu şaibeyi ortadan kaldırmak için hakem bir sınav yapmalı" diyen arkadaşım: Teknisyen okullarını yetkilendiren, okul ders programlarını, yabancı dil dersi saatlerini belirleyen, mezun olanlara lisansını veren, önce şirketler dil seviyesi belirlesin, sonra yok ben dışardan belge isterim diyen SHGM değil mi? Zaten adamlar kendi işlerini başkalarına yaptırmaya uğraşıyor, sen bir sınav daha diyorsun. İstersen SHGM kendi sınav yapsın sonra bir de EASA yapsın. Sabah akşam sınav yapılsın. Eğer bu adam bu işi yapar diyemiyorsanız teknisyene lisans vermeyin. En azından bundan sonra vermeyin. Verdiklerinize itimatınız yok ise hepsini iptal edin. Türkiye'de yapılan tüm bakımları şaibeli hale getirdi bu yaklaşımlar.
  • Eskişehir shyo mezunuyum toeic sınavına girdim ve eğitim hayatımda girdiğim bütün sınavlardan daha ciddi daha resmiydi su içmek sakız çiğnemek konuşmak karalama yapmak aklınıza ne gelirse yasak ve tüm sınav kayıt altındaydı geçme notu belki ama sınavı tartışmak haksızlık olur pilot arkadaşların ingilizcesine gelirsek kusura bakmayın ama o yabancılar sizin ortalamanızı yükseltir yoksa bizim ortalamamızın yarısı çıkmaz sizden zaten bu sınav işleride sizin o muhteşem ingilizcenizden başlamadı mı birbirimizi tanıyoruz konuyu çirkinleştirmeyelim bu arada benim şahsi fikrim çok iyi ingilizce bilmek kimseyi süper teknisyen yada pilot yapmaz ayrıca bu sınavlarda ölçülen ingilizce ile kimse bizim kullandığımız manuelleri yorumlayıp iş yapamaz bence hatalı olan shgm dir sadece bir denetlemeden ötürü bütün sektörü sıkıntıya sokan refleks ve amacına ulaşmaktan uzak bir karar daha almıştır hayırlısı olsun
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • sayın sghm bu şaiebeyi oretda kaldırmak için bu iddaları çürütmek için hakem bir sınav yapmalı madem başarılı oluyorlar bu sınavdada başarılı olsunlar.
  • Onlar kış uykusuna erken yattı,boşuna uyarmayın!
  • Yayınlanmış olan genelgedeki listede adı geçen tüm sınavları göz önüne aldığınızda bu merkezlerin sayısı Antalya' da üç yada dördü geçmez. Sınav ve kurum adı vermemiş olmanıza rağmen, o sınavlardan bir tanesinin temsilcisi olarak, özellikle de hizmet verdiğimiz Antalya ilinin adını kullanmış olmanızdan son derece rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum. Lütfen sahip olduğunuzu iddia ettiğiniz bilgi ve detaylar ne ise buradan dürüstçe paylaşın ki konunun muhattabı herkimse size gereken cevabı versin. Uluslararası prestiji ve geçerliliği son derece yüksek olan bu sınavlar ve uygulanmaları konusunda sınav adaylarının kafasında soru işaretleri yaratmaya hiç hakkınız yok, üstelik bunu söylentilerden yola çıkarak yapmış olmanız da son derece çirkin, ve hatta belki yasal bir suçtur. Ben sizin bu düşüncesizce yayınlanan haberiniz sonucunda iş ortağı olarak çalıştığım havayolu şirketlerine açıklama mı yapmak zorundayım sevgili airporthaber.com? Ne hakkınız var?
  • sen türkiyede hava aracı bakım müendisleri teknisyenleri yetiştirn üniversiteler varken türk hava yolları gibi akademik eğitim veren kurum varken sektöre temzlikçi olarak giren vasıfsız elemanlara zamanında lisans verirsen olacağı buydu bu şaibeye bulaşan üniversiteli bir kişi yoktur kolay yoldan lisan alanların işi dir bu..
  • Ingilizce ucak teknisyeni olmak icin yeterli ise ingilizce filoloji mezunlarini alsinlar kalite artar. Avrupa ulkeleri ucakciligi kendi dilleri ile yapmaktalar. Airfrance ucagina cikin log page e kaptan ve pilot fransizca yaziyor. IBERIA DAN TIP KURSU ALDIK DERS KITAPLARI ISPANYOLCAYDI. Biz somuge ulkesi oldugumuz icin Turkce bilim yapamiyoruz. Neyse kalite ingilizce sayesinde artacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 29.06.2012 tarihinde yayınladığı genelge ile teknisyenlere 2014 yılına kadar süre verilerek İngilizce seviyelerini yükseltmeleri zorunlu hale getirildi. SHGM, 2014 yılına kadar mevcut lisansların geçerliliğinin devam edeceğini ancak lisanslarına ek tip yetkisi eklettirmek isteyen teknisyenlerin belirtilen genelgeye göre lisanslandırılacağı uyarısını da yaptı.

Önce şirketleri ardından da deneyimli teknisyenleri sıkıntıya düşüren bu genelge karşısında teknisyenler tıpkı pilotlar gibi İngilizce seviyesini yüksek gösterecek belgeyi almak için arayışlara girdiler.

İşte bu arayışlar fırsatçıların işine geldi. İngilizceleri zayıf teknisyenler çeşitli kurslarla anlaşarak para karşılığı belge aldıkları iddia ediliyor. 

Antalya bölgesinde bir kursun İngilizce seviyesi çok düşük olanlara bile belge verdiği kaydediliyor. Bu kurstan belge alanlar ve kursla ilgili detay bilgiler AirportHaber’de bulunmasına rağmen açıklamıyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü bu konuda uyarıyoruz.

Bu kursların özellikle dünyaca ünlü kurumları referans gösterdikleri iddia edildi.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ UYARIYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Mehmet Erkul ~ 12 yıl önce
Antalya'da kursa giden tanıdık teknisyenler var ve bildiğim kadarıyla kurs sonrası TOEIC'e girecekler. TOEIC uluslararası bir sınav ve sınava giren bilir süresi çok kısa. Şirket yapma ihtimali zor. İngilizcesi iyi olan bile sınavda zorlanmasa da süre açısından sıkıntı yaşayabiliyor. İngilizcesi zayıf olan teknisyenlerin geçmesi konusu ise tamamen EASA'nın TOEIC için standardı çok düşük tutmasından. Öyle ki az çok bilen biraz da atıp tutturan biri çok rahat 250-300 yapabilir. Airport haber iddiaları haber yapacaksa haberi yapan ve bu iddiaları ortaya atan kişilerin adlarını açıklamalı. Yoksa "iddia ediliyor" diyip imzasız haber yapıp herkesi töhmet altında bırakarak habercilik yapmak iş değil. Elinizde belge varsa ortaya koyun yoksa bu yaptığınız suyu bulandırmaktan başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 12 yıl önce
Bizde bu sınavlara girdik ama hepsi standart, kamera ile izleniyorsunuz, ciddi ve sıkı, ben bu teze zerre kadar inanmıyorum, açıklayında görelim. Bir uçak teknisyeni gözü kapalı zaten bu sınavı geçer, hepsini sallasa gene geçer, bana pek inandırıcı gelmiyor. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaibe ~ 12 yıl önce
"sghm bu şaibeyi ortadan kaldırmak için hakem bir sınav yapmalı" diyen arkadaşım: Teknisyen okullarını yetkilendiren, okul ders programlarını, yabancı dil dersi saatlerini belirleyen, mezun olanlara lisansını veren, önce şirketler dil seviyesi belirlesin, sonra yok ben dışardan belge isterim diyen SHGM değil mi? Zaten adamlar kendi işlerini başkalarına yaptırmaya uğraşıyor, sen bir sınav daha diyorsun. İstersen SHGM kendi sınav yapsın sonra bir de EASA yapsın. Sabah akşam sınav yapılsın. Eğer bu adam bu işi yapar diyemiyorsanız teknisyene lisans vermeyin. En azından bundan sonra vermeyin. Verdiklerinize itimatınız yok ise hepsini iptal edin. Türkiye'de yapılan tüm bakımları şaibeli hale getirdi bu yaklaşımlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınav ~ 12 yıl önce
Eskişehir shyo mezunuyum toeic sınavına girdim ve eğitim hayatımda girdiğim bütün sınavlardan daha ciddi daha resmiydi su içmek sakız çiğnemek konuşmak karalama yapmak aklınıza ne gelirse yasak ve tüm sınav kayıt altındaydı geçme notu belki ama sınavı tartışmak haksızlık olur pilot arkadaşların ingilizcesine gelirsek kusura bakmayın ama o yabancılar sizin ortalamanızı yükseltir yoksa bizim ortalamamızın yarısı çıkmaz sizden zaten bu sınav işleride sizin o muhteşem ingilizcenizden başlamadı mı birbirimizi tanıyoruz konuyu çirkinleştirmeyelim bu arada benim şahsi fikrim çok iyi ingilizce bilmek kimseyi süper teknisyen yada pilot yapmaz ayrıca bu sınavlarda ölçülen ingilizce ile kimse bizim kullandığımız manuelleri yorumlayıp iş yapamaz bence hatalı olan shgm dir sadece bir denetlemeden ötürü bütün sektörü sıkıntıya sokan refleks ve amacına ulaşmaktan uzak bir karar daha almıştır hayırlısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahit oldum ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sghm ~ 12 yıl önce
sayın sghm bu şaiebeyi oretda kaldırmak için bu iddaları çürütmek için hakem bir sınav yapmalı madem başarılı oluyorlar bu sınavdada başarılı olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Onlar kış uykusuna erken yattı,boşuna uyarmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ünal S. / multidil YDM ~ 12 yıl önce
Yayınlanmış olan genelgedeki listede adı geçen tüm sınavları göz önüne aldığınızda bu merkezlerin sayısı Antalya' da üç yada dördü geçmez. Sınav ve kurum adı vermemiş olmanıza rağmen, o sınavlardan bir tanesinin temsilcisi olarak, özellikle de hizmet verdiğimiz Antalya ilinin adını kullanmış olmanızdan son derece rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum. Lütfen sahip olduğunuzu iddia ettiğiniz bilgi ve detaylar ne ise buradan dürüstçe paylaşın ki konunun muhattabı herkimse size gereken cevabı versin. Uluslararası prestiji ve geçerliliği son derece yüksek olan bu sınavlar ve uygulanmaları konusunda sınav adaylarının kafasında soru işaretleri yaratmaya hiç hakkınız yok, üstelik bunu söylentilerden yola çıkarak yapmış olmanız da son derece çirkin, ve hatta belki yasal bir suçtur. Ben sizin bu düşüncesizce yayınlanan haberiniz sonucunda iş ortağı olarak çalıştığım havayolu şirketlerine açıklama mı yapmak zorundayım sevgili airporthaber.com? Ne hakkınız var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi saghm çık içinden şimdi.. ~ 12 yıl önce
sen türkiyede hava aracı bakım müendisleri teknisyenleri yetiştirn üniversiteler varken türk hava yolları gibi akademik eğitim veren kurum varken sektöre temzlikçi olarak giren vasıfsız elemanlara zamanında lisans verirsen olacağı buydu bu şaibeye bulaşan üniversiteli bir kişi yoktur kolay yoldan lisan alanların işi dir bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingilizce filolojiden typ ye ~ 12 yıl önce
Ingilizce ucak teknisyeni olmak icin yeterli ise ingilizce filoloji mezunlarini alsinlar kalite artar. Avrupa ulkeleri ucakciligi kendi dilleri ile yapmaktalar. Airfrance ucagina cikin log page e kaptan ve pilot fransizca yaziyor. IBERIA DAN TIP KURSU ALDIK DERS KITAPLARI ISPANYOLCAYDI. Biz somuge ulkesi oldugumuz icin Turkce bilim yapamiyoruz. Neyse kalite ingilizce sayesinde artacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000