29 Aralık 2010, Çarşamba 16:14:31

Sivil Havacılık Eğitimi'nde Kapadokya masaya yatırıldı

Sivil Havacılık Eğitimi'nde, Kapadokya Bölgesi'nin Potansiyeli masaya yatırıldı…
  • izmir - nevşehir hattı açılsın. Kuşadası, çeşme ve alsancak limana yanaşan gemilerden günübirlik turist gider bence. Birde izmir de o yörenin vatandası epey var.Havayolu şirketleri bir düşünsün derim yani

Sivil havacılığımızdaki gelişmelere paralel olarak Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC)’da Eğitimden Sorumlu Başkanlığa seçilen ve 44 ülke adına eğitim konusunda inceleme, araştırma, değerlendirme, politika üretme faaliyetlerini yürüten Türkiye, eğitim konusundaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

ECAC Eğitim Başkanlığı çerçevesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, Sivil Havacılık Eğitiminde Kapadokya bölgesinin potansiyelinin değerlendirilmesi ve Türkiye’nin bu konudaki ihtiyaçlarını belirlemesi amacıyla Nevşehir’de bir toplantı düzenlendi.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nda 25 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen “Sivil Havacılık Eğitiminde Kapadokya Bölgesinin Potansiyelinin Değerlendirilmesi” konulu toplantıya havayolu işletmeleri, yer hizmeti kuruluşları, bakım onarım kuruluşları ile havacılık alanında faaliyet gösteren çeşitli dernek temsilcileri katıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) Eğitimden Sorumlu Başkanı Dr. Ali Arıduru’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda,  Sivil Havacılık Eğitimi konusunda ülkemizin temel ihtiyaçlarının belirlenmesi, Kapadokya Bölgesinin Potansiyeli, eğitimlerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda, Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nda verilen sivil havacılık eğitimlerinin daha da geliştirilerek, Türkiye’nin bölgesinde Uçak Bakım ve Eğitim Merkezi olma hedefi çerçevesinde anlaşma yapılan diğer ülkelere de hizmet verebilecek potansiyele ulaşması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Bilindiği gibi, Şubat 2010’da İspanya’nın Başkenti Madrid’de gerçekleştirilen Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, Türkiye’nin Avrupa sivil havacılık eğitimleri konusunda görev yapmasına ve 44 üye ülke adına eğitimden sorumlu başkanlığa SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru’nun getirilmesine oy birliği ile karar verilmişti. Bu çerçevede, eğitim konusunda ülkemizde yapılan uluslararası çalışmaların ardından Kapadokya’da düzenlenen bu toplantı, sonuçlarının ECAC’a yansıması açısından büyük önem taşıyor.
 

Sivil Havacılık Eğitimi'nde Kapadokya masaya yatırıldı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
izmir - nevşehir hattı açılsın. Kuşadası, çeşme ve alsancak limana yanaşan gemilerden günübirlik turist gider bence. Birde izmir de o yörenin vatandası epey var.Havayolu şirketleri bir düşünsün derim yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000